Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

Je pravdou, že dřív byly jen státní firmy - a tam byla přímo radost stávkovat.

Dnes už je ale valná většina firem privátních - a tam je zastavení práce už jaksi výrazně horší.

0 0
možnosti

Vážení! Proč se moje příspěvky neusazují?!?

0 1
možnosti

Tomiovi nejde o stávku ani o občany. Tomiovi jde o destrukci státu a pak ho nabídne Putinovi, že? Možná mu původně šlo o voliče s alternativním myšlením dle desinformační hybridní Putinovy války!

2 2
možnosti
JK

Autore, v západní evropě jsou stávky plně bežně. Jen náš zbabělý národ jde občas na pseudodemonstrace. A ještě máme slabé odbory v porovnání s evropou.

3 6
možnosti
Foto

Jj, nejvíc se mi líbila stávka horníků v Anglii za Thatcherové.

2 0
možnosti
OF

Pokud by lékaři (s celkově vysoce nadprůměrnými platy) odmítli udělat několik měsíců objednanou operaci, na kterou se pacient musel například dietně i několik týdnů dopředu připravovat, bylo by to od nich asi poněkud zvláštní.

Zdroj: https://flaska.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=801804

Průměrná mzda je přes 40 000 Kč.

Tabulkový plat lékaře před důchodem je 60 000 Kč.

Na západ od nás je plat lékaře 2,5 až 5 násobkem průměrné mzdy.

Operace slepého střeva : Turecko 270 000 Kč,USA 500 000

Kč, ČR.... 23-27 000 Kč.

Naše zdravotnictví to je gulášová polévka za 0,50 Kč.

Autore přestaňte šířit třídní nenávist. Mlaskat u švédského

zdravotnického stolu budete ještě dlouho.

1 6
možnosti
Foto

Jděte už s tím porovnáváním se Západem někam. Tam 40 let makali a nebudovali vyspělou socialistickou společnost. To musí být někde vidět. Ale lidi jako vy by chtěli socialisticky pracovat a kapitalisticky žít za socialistické ceny.

10 3
možnosti
JB

J55i79ř11í 37B80o59č63e67k

17. 5. 2023 15:27

za prvé nejsem odborář a za druhé tu mám práce nad hlavu. na takové blbosti nemám čas

3 1
možnosti
Foto

Tomáši souhlas a karma, až na tento odstavec.

"Pokud by lékaři (s celkově vysoce nadprůměrnými platy) odmítli udělat několik měsíců objednanou operaci, na kterou se pacient musel například dietně i několik týdnů dopředu připravovat, bylo by to od nich asi poněkud zvláštní."

Když šéf lékařských odborů Engel (neplést s Mengelem), vyhlásil akci "Děkujeme odcházíme ", spoustu lékařů a už vůbec tohoto"doktora" nezajímalo, jaké to bude mít následky pro pacienty. A místo toho, aby tento nezodpovědný vydřiduch skončil před soudem, skončil jako profesionální odborář. Vcelku příznačné.

https://www.lidovky.cz/domov/rebelujici-lekar-engel-se-stane-profesionalnim-odborarem.A110228_122052_ln_domov_mev

9 3
možnosti
OF

Některým, zdá se, by delší dietní příprava jen prospěla.

2 3
možnosti
MB

Tomia mám vážně rád. Vždy pobaví> Nevím proč, vždy mi připomene příběh M. Waltariho - Egyťan Sinuhet. Zejména tu pasáž, kde vojevůdce Haremheb praví - "Jsi jako lejno, ležící u mých nohou. Tvá slova jsou bzukotem much, kolem mých uší". Autor Egypťana dostal Nobelovu cenu míru. Oka můra... ?

15 3
možnosti
Foto

Proti členům současné vlády je Tomio Okamura skutečně duševním gigantem. Proti současné Fialově vládě byli duševními giganty i Husákovi komunisté před rokem 1989.

8 19
možnosti
RW

To samozřejmě nic nevypovídá o urovni Okamury, na druhou stranu to vypovídá mnohé o lidech, co se pokouší Okamuru dehonestovat a Fialovi tleskají...

9 13
možnosti
DR

Okamura nic nerozhodl a ani nic rozhodnout nemohl, poněvadž netuším jak by předseda politické partaje mohl vyhlásit stávku, Okamura pouze jednal s odbory o možnosti spolupráce s nimi na ní a to je trochu rozdíl.

9 6
možnosti
Foto

Pan Okamura včera večer v televizi prohlašoval, že je třeba vyhlásit generální stávku. Pokud jsem správně poslouchal, o nějakém befelu od odborů neřekl nic, jen skákal do řeči panu Železnému a Pekarové. Pro jeho voliče je to prostě hlas jejich guru.

15 5
možnosti
  • Počet článků 1311
  • Celková karma 34,22
  • Průměrná čtenost 3000x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.