Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kdysi jsem byl proti jejímu vstupu a pro její neutralitu, nyní proti tomu nic nemám.

Nicméně a to určitě sám dobře víte, že to nyní není na pořadu dne a vzhledem k tomu že nikdo netuší jak dlouho bude tento konflikt trvat, tak se ani na žádném summitu nedá stanovit nějaké datum, které stále požaduje Zelenskij. Jak to správně řekl jeden pivní sládek v nejmenovanné reklamě, až bude tak bude.

2 1
možnosti
Foto

Hele Nikle, když tu pořád tapetuješ ty ruské žvásty o ubohém Donbasu, můžeš ty, nebo jiný ruský přítel, zodpovědět následující otázky?

1. Proč Rusko nikdy nevzneslo nějakou námitku nebo stížnost u OSN?

2. Proč Rusko nesouhlasilo s pozorovatelskou misí Rady Evropy?

3. Když už vysvětluješ vpád Rusů na Donbas, proč pak chtěli dostat celou Ukrajinu se slovy o demilitarizaci a denacifikaci?

4. Dává Rusům údajné potlačování práv ruské menšiny na Donbasu právo mučit a popravovat ukrajinské civilisty, například jako v Buče?

5. Dává totéž Rusům právo ničit ukrajinskou civilní infrastrukturu, hlavně rozvody elektřiny v zimě?

6. Dává to Rusům právo útočit na Kyjev se slovy že legitimního prezidenta Ukrajiny je potřeba zabít?

Jsem zvědav co nám vypotíš.

11 8
možnosti

J67o80s46e84f 93N27i79k48l

11. 6. 2023 14:39

Jaké ruské žvásty?

Pouhá citace, autorem je

známý bývalý plukovník švýcarského generálního štábu a strategických zpravodajských služeb Švýcarska, člen misí OSN a NATO (včetně Ukrajiny), specialista na východoevropské země Jacques Baud.

8 7
možnosti
Foto

Ukrajina do NATO určitě ano.

Ta myšlenka není z mé hlavy, ale 100= s ní souhlasím - UA bude mít skvěle vycvičenou, obrovskou armádu. To je více-méně jasné. Členstvím v NATO bude tato významná síla začleněna do silného svazku, kde ale bude podléhat i určité kontrole. Někdo ji bude "držet na uzdě".

Jediná možnost, nejlepší řešení úplně pro všechny - snad to dojde i Kremlu.

5 7
možnosti

Ukrajina v NATO určitě ano. Ale až poté, co vyžene Rusy ze svého území a zkonsoliduje se. Aby se toho dosáhlo, potřebuje stálou materiální pomoc Západu. Její vstup do NATO během trvajícího válečného konfliktu není reálný.

9 0
možnosti
Foto

Problém je, jak se může zkonsolidovat, když bude stále hrozit další agrese za strany RF. To je, jako - dokud se nenaučím plavat, nikdo mě do vody nedostane.

Protože asi není síly, která by kremelské šílence dokázala udržet na uzdě.

Už dávno měla RF vypadnou z RB a OSN.

Když mohlo být do NATO přijato Turecko, tak ani tady není důvod otálet.

Dobře, rusák bude vytlačen. A myslíte, že nebude ze svého území Ukrajinou ostřelovat? Bude i pak Ukrajina ve válečném konfliktu nebo ne?

Pokud do toho Západ pořádně nešlápne, tak se bude válčit až do totálního zničení.

3 1
možnosti

J10o61s83e78f 71N40i92k44l

11. 6. 2023 11:20

Přece rozhodně ano. A co s tímhle:

Jacques Baud: „Rusové vstoupili na Ukrajinu s legitimním cílem, z hlediska mezinárodního práva a Charty OSN, chránit obyvatelstvo Donbasu, které je ničené Ukrajinou od roku 2014. A proto Západ nikdy nemluví o obětech na Donbasu, jinak by musel uznat zásah Rusů za naprosto legitimní...

Západ vstoupil do konfliktu s myšlenkou, že Rusko prohraje, a nyní chce porážku Ruska, ale vůbec nedokáže ani pochopit, jak k ní může dojít. Nemůžeme definovat, co bude vítězství Ukrajiny a porážka Ruska.

Ale čas tlačí. Západ horečně hledá, jak vše prezentovat své veřejnosti tak, jako by Rusko v konfliktu prohrávalo a Ukrajina vítězila."

4 18
možnosti

Muhehe. Připusťme, že by obyvatelé Donbasu potřebovali ochranu. Proč se Russko neobrátilo na OSN, aby vyslalo mezinárodní sbor? Proč vetovali pozorovatelské mise? To je legitimní postup dle mezinárodního práva a ne co píše teoretik Baud.

11 9
možnosti

No, vaše jistoty s vámi nesdílím. Rusák je rozpínavý a agresivní hegemon, aktuálně i terorista. Napadl Ukrajinu, tedy je nutno Ukrajině pomáhat, dokud bude mít vůli se agresi bránit. Jenže Ukrajinec je blízce příbuzný s Rusem, se vším, co příbuzenství obnáší. Tedy s těmi ANO bych byl dost opatrný. Ukrajina bude potřebovat několik generací, aby se zbavila marasmu, který ji s Ruskem spojuje.

Zmínil jste obsazení Ruska Čínou. Odprodej Sibiře může být ve hře, ale zkusme si představit, že by Čína Rusko napadla vojensky. Co s tím? Bude žádoucí pomoct Rusku podobně jako teď Ukrajině? Dle mého názoru ANO.

6 1
možnosti
Foto

Ta blízkost Ukrajince a Rusa je toliko zdánlivá. Celá jejich historie je provázena vzájemnými střety, ty z ruské strany převládají, viz třeba hladomor. Ze strany Ukrajiny je to více než stoletý boj za samostatnost.

Jistě jste u nás viděl Ukrajince, kteří pracují. A Rusy také? Rusko potřebuje Ukrajince jako pracovní sílu, tedy - otroky.

Ještě lepší příklad jsou Chorvati a Srbové. Mají dokonce společný jazyk - srbochorvatštinu. A pěkně se spolu servali při rozpadu Jugošky. Ale zase - kdo si začal? Ten, kdo je více na východ.

11 10
možnosti

Zasloužená karma Slava Ukrajiny

6 5
možnosti

Přidejte Ziegler. Moc málo vlajek.

5 2
možnosti

J58a58n 69D92o12u59š65e37k

11. 6. 2023 6:48

No, podle toho co píšete by pro nás byla Ukrajina coby člen nato úplná výhra. Proč ne, ale pak buďme fér a vyhlasme otevřené přihlášky. Každý dostane cukrátka a pozvánku do klubu.

5 10
možnosti
Foto

Mohl byste nám tu uvést, kdo se ještě hlásí? Krom Švédska, kde jen KDOSI dělá obstrukce.

4 6
možnosti
  • Počet článků 1311
  • Celková karma 34,23
  • Průměrná čtenost 3000x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.