Diskuse

Peklo zvané EU

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

Myšlenka EU byla dobrá, ale politici, kteří se uchytili ve vedení EU, udělali z EU organizaci horší, než byla RVHP.

0 0
možnosti
ZZ

Moje slova potvrzuje i Petr Fiala svým výrokem :

Evropská unie, tak jak jsme ji znali, skončila.

Brexit není "chybou" Britů.

Je důsledkem špatné bruselské politiky, která vede EU do slepé uličky a od krize ke krizi.

0 0
možnosti
MP

A souhlas s autorem.Jistě, každá mince má dvě strany, ale EU je společenství s ekonomickou silou Evropy, především Evropy západní, kulturou, lidstvím, snahou pomoci ekonomicky zanedbaným státům a pod. Negativa se pochopitelně také najdou, ale vzhledem k přínosům jsou marginální.

3 2
možnosti
PS

P69e27t40r 29S87k12á59c42e30l

17. 7. 2023 22:32

To nemyslíte vážně, kde žijete? EU že pomáhá zanedbaným státům? Jako příklad může, podle Vás, sloužit fakt, že jsme měli 47 cukrovarů a díky systému máme jen tři? A jak se vedení EU chová v krizových situacích víme dobře. Prostě neschopní chlapci a usměvavé svazačky. Však M.Thatcherová se o EU vyjádřila jednoznačně.

2 2
možnosti
LM

Tento blog mi připomíná toho člověka, který padá ze stého patra a pořád si říká, že je to ještě dobrý... Neboli: "Smrádek, ale teploučko!" Pochvalovat si že máme "díky" EU lepší infrastrukturu než na Balkáně a nevidět, nebo spíše nechtít vidět, kam nás EU tlačí a stahuje... Jsme, mým odhadem, už tak v 15. patře, ale vy máte ještě pocit, že stále jen balancujeme na střešní římse. Nebo po českém způsobu - hele, soused je na tom, hůře, tak to máme ještě dobrý...

6 3
možnosti
RV

Po Balkáně rád cestuju a to už léta, co se to může. Až na vzácné výjimky nemá EU pozitivní vliv na nic. Ona taky záleží na úhlu pohledu. Já si raději dám dobrou domácí stravu než unifikovanou eurošmakuládu.

2 0
možnosti
JD

J50i31r49i 89D81e53k45a11r

13. 7. 2023 7:33

Proč nazýváte lidi s jiným názorem než je ten Váš "ti s jednoduchým mozkem" ? Vy jej máte nějaký složitější?

D.

7 0
možnosti
ZZ

Jednodušší systém bývá výrazně méně poruchový oproti těm složitým.

0 0
možnosti
JP

Náš dnešní blahobyt je především zásluhou našeho členství v EU. Pracuji ve výrobní sféře, možnost volného přístupu na velký trh EU je možná důležitější než ohromné dotace, které nám z EU plynou. O využití dotací z EU rozhodujeme sami - pokud je dáváme na nesmysly, je to jen náš problém. Není nějaká EU, která nám něco nařizuje. Jsme její součástí, veškerá zásadní rozhodnutí musí schválit každý členský stát. Členství v EU je pro nás jednoznačně výhodné, kritika věčných remcalů a všeználků je úplně mimo.

4 4
možnosti
MB

Ano, poděkujme za obrovskou byrokracii, za green deal, za systém emisních povolenek, za korupci při rozdělování dotací...

5 3
možnosti
PS

P88e45t31r 75S84k45á26c31e41l

12. 7. 2023 19:42

Všem odpůrcům EU bych naordinoval několikaměsíční pobyt v některé kandidátské zemi s tím, že tam budou celému svému okolí vysvětlovat, jak je pro ně vstup do EU nevýhodný.

Zdroj: https://flaska.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=803973

A za mne: Doporučil bych všem zastáncům měsíční pobyt v Bruselu či v Miláně. Proč? Protože tohle jsou dvě velkoměsta v Evropě, kde nemají vyřešenu kanalizaci. Zvláště Brusel, odtud nám chtějí diktovat a nevyřeší si ani místní problém.

4 0
možnosti
Foto

R66o76m25a45n 68K57o50z16e30l

12. 7. 2023 15:08

Když se mluví o stavbách z peněz EU, tak si vzpomenu i na to, že na blízkém Slovácku bylo postaveno 6 rozhleden, v roce 2011. Dnes jsou tři z nich buď strženy nebo v havarijním stavu, protože nějak netušili, že smrkové dřevo nemá valnou trvanlivost a k opravám není vůle, protože ze země je vidět to samé, co z rozhleden, takže starostové uznávají, že byly postaveny zbytečně.

8 0
možnosti
MB

V pořádku. Dotace se čerpaly, dotační titul byl splněn, na následky kašleme. Pan Flaška schvaluje.

0 0
možnosti
PN

Bože, to je jak článek nějakého svazáka.

15 5
možnosti
Foto

Asi s tím máte zkušenosti

1 7
možnosti
MM

Upřímně řečeno, co někdy vymyslí Eu nedokážu pochopit. Ale představte si, že by vše řídila Pekarová, Bartoš, Fiala...?

7 4
možnosti
MB

valný rozdíl by v tom věru nebyl, jmenovaní jsou zasoužilými levicovými eurosvazáky

7 1
možnosti
  • Počet článků 1311
  • Celková karma 34,23
  • Průměrná čtenost 3000x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.