Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ti, co viní podnik DEZA by si měli mezi sebou ujasnit, jestli Bečva byla otrávena kyanidy a šestimocným chromem, nebo chlorem a jak se odpadní voda vyhnula lagunám s živými rybami. Ten rok bylo ve firmě Energoaqua víc havárií a dokonce vedoucí čistírny spáchal sebevraždu.

Ze zkušeností z hodnocení kyanidových havárií vyplývá, že hydraulické podmínky příčné a podélné disperze a projevy toxických účinků na ryby nebývají s ohledem na popsané faktory přímočaré. Tento významný poznatek lze doložit následujícími příklady havárií:

a) Při havarijním znečištění Jizery kyanidy (1976) došlo k několikadennímu posunu průběhu otravy ryb kombinací odtoku vod z jezových zdrží (vliv zvýšených průtoků vody) a jejich postupem do úseku s kyslíkovým deficitem.

b) Při havarijním znečištění Labe kyanidy (2006) za abnormálních klimatických podmínek (nízký průtok vody a mrazivý teplotní stav) hromadný úhyn ryb nastal až zhruba po 17 km od místa jeho vniku do toku.

c) Únik většího množství ferrokyanidu z kalírny do toku vedl k velmi nízkým koncentracím volných kyanidů, k úhynu ryb došlo až v úseku pod výustí městské kanalizace.

https://vodnihospodarstvi.cz/kyanidova-havarie-na-becve/

1 1
možnosti

Ano - v tom máte nepochybně pravdu.

Navíc DEZA s kyanidy nepracuje, ale ty se vyskytovaly hojně v areálu Tesly Rožnov - jejíž odpadní vody končí u Energoaquy.

Celkem chápu, že Energoaqua se cítí špatně, protože nese vinu za nějakého troubu, který v areálu Tesly ( který je pronajat různým společnostem ) čistil sklady a problematický kontejner, za jehož likvidaci by musel draze platit, vylil raději do kanálu s tím, že provozovatel kanalizace si s tím nějak poradí.

0 1
možnosti
Foto

Zapálil i Říšský sněm.

2 2
možnosti

Ten soudní výrok je zcela nesmyslný: Vina je na straně firmy Energoaqua, ale pro nedostatek důkazů nebude nikdo potrestán. Pro každého soudně uvažujícího člověka je zřejmé, že není-li dostatek důkazů, je obviněný nevinný. Jsou známy kauzy, kdy byl pro nedostatek přímých důkazů zproštěn viny i údajný vrah, jakkoliv vše nasvědčovalo tomu, že je vinen.

4 1
možnosti

Je to někde hluboko dole ale jde v podstatě o to, že v našem trestním právu je rozdíl mezi fyzickou a právnickou osobou. Jednatel, jako fyzická osoba byl zproštěn.

Právnická osoba byla shledána vinou ale protože se nepodařilo prokázat průběh děje a míru zavinění jednotlivých osob, bylo upuštěno od trestu. Zcela podle našeho práva.

3 0
možnosti

Trapný a poměrně nebezpečný blog, který veřejně zpochybňuje nezávislost soudů a jejich výroků.

Je li naše justice v takovém stupni rozkladu, jak autor tvrdí a ministr spravedlnosti, ani premiér záměrně nekonají nic pro zlepšení stavu, lze pak zpochybnit veškeré výroky soudu, že jsou konány na základě politické objednávky vlivných osob a partají - včetně těch, které nyní vládnou.

7 13
možnosti
Foto

No ale Zavadile já vyslovuji podezření, že v tom má prsty Babiš, nikoliv vládnoucí strany. To jen pro upřesnění, protože tradičně nechápeš.

16 7
možnosti

"Vrabci na střeše si cvrlikají, že Bečvu znečistila firma Deza z impéria Andreje Babiše."

Vrabci si můžou cvrlikat co chtějí, skutečnost je taková, že obviněna nebyla a je úplně jedno z jakých důvodů.

8 5
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
9 6
možnosti

Víra nebo fanatismus ?

Že vás to baví.

Ještě by to chtělo pohádku o 70 megaúspěších zoufalé vlády politruka-teoretika .

9 5
možnosti

Jak to? Máme přece nejlepší vládu pod sluncem a díky ní dle našeho moudrého pana premiéra neochvějně spějeme kupředu a ke světlým zítřkům.

A jinak k Vaší otázce. Ani jedno ani druhé. Spíše zbožné přání některých jedinců, kteří nemají Babiše rádi.

7 6
možnosti
Foto

Bečvu nemohla otrávit DEZA, protože Babiš.

Karma.

9 11
možnosti
Foto

No ale Tomáši, takhle Nožičku na titulce nedoženete

8 7
možnosti

Jinými slovy o případné vině mají rozhodovat ti, kteří vylili jediné relevantní vzorky.

5 5
možnosti

No, to, že jsem paranoidní, ještě neznamená, že mě nesledujou...

Nevím proč, ale vzbuzuje to ve mně takový podivný pocit v žaludku. Já bych prolustoval účty firmy a jejího vedení, včetně zahraničních, zda tam nepřišly nějaké podivné, obtížně vysvětlitelné peníze.

3 5
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti

J41a32n 71Z51i20e53g63l68e10r

23. 10. 2023 17:33

I podle svědectví rybářů, kteří zachraňovali ryby, viníkem katastrofy nemohla být Energoaqua. Takže to vypadá, že skutečný viník potrestán být nemohl, ale potrestat nevinného by bylo za hranou. Čili vlk se nažral, ale koza zůstala celá.

9 7
možnosti

Takže zpochybňujete kvality a nezávislost našeho nezávislého soudnictví ?

6 4
možnosti
  • Počet článků 1311
  • Celková karma 34,22
  • Průměrná čtenost 3000x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.