Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Máme se dobře a žije se nám krásně. I přes všechny problémy se máme daleko lépe než za komunistů. Hospodářská komora spočítala, že životní úroveň se od roku 1989 zdvojnásobila. Pokud se flákačům a lemplům žije špatně, je to jejich problém.

2 0
možnosti
MB

Zdravím Vals t.č. z Marbelly. Taky se mám dobře. Ale nechte tomu ještě chvíli času a budete možná mluvit jinak. Bohužel.

2 1
možnosti
JL

Vazeny pane Tomáši Flaško. Velmi hezky clanek. Vas vylet vas prenese do mesta krasy a poboznosti. Katedrala v tomto meste je uzasna. Ty obrazy uvnitr prekvapujici. Nevim zda mate jiz listky na ten byci zapas, ale nevadi. Byvaji take televizovane. Davejte pozor az budete chtit tancit "flamenco" at se vam nezatoci hlava.

Zvolil jste si tedy krasnou oslavu tohoto dne z minulosti. Dnes i ja se musim usmernit a byt potesen z vyvoje Ceske republiky. Nechat tu kritiku pro dnesek v utlumu, aby si tento den zavzpominat jak jsem jej prozil zde za morem z ust pani Madeleine Korbel Albright na mistnim PBS stanici televize. Bylo mi dobre. I dnes citim byt potesen tou nasi minulosti.

Preji dobry let a mnoho krasnych chvil...

1 0
možnosti
MG

"...jsme se dostali do elitního klubu nejbohatších ekonomik světa..."

Tak nějaká aktuální číšla:

Po Kolumbii nejvyšší roční inflace cen energií (12.5 % září).

Z EU jsme JEDINÍ, kterým pokleslo HDP, průměr byl růst 4 %.

Máme v EU nejhorší poměr mzdy ku vyprodukované hodnotě pracovníka.

Vyloženě prosperující a vzkvétající země, že? Ale co to řeším, důležité je vysílat signály a lítat líbat nohy cizákům.

PS ne, vážně nehájím komunismus, ale součásný stav je jen méně špatný, nikoliv dobrý a vůbec ne výborný.

6 4
možnosti
Foto

Také mám pocit, že žiji v té nejlepší části světa a v té nejlepší době.

Přesto si myslím, že svoboda a blahobyt, který tu máme, nejsou automatické a nepřišly samy o sobě, ale stálo to velké úsilí mnoha lidí, kteří měnili způsoby myšlení společnosti a svou pílí a pracovitostí přetvářeli svět kolem sebe tak aby se stal oázou vhodnou k žití, pro každého člověka.

Proto si musíme této nabyté svobody vážit a usilovat o to, abychom o ni nepřišli.

1 0
možnosti
JZ

J19a46n 64Z76i14e14g87l51e28r

17. 11. 2023 10:25

Zasloužená karma

6 0
možnosti
SB

Samozřejmě je dobře, že v listopadu 1989 nastaly ty změny, které nastaly.

Avšak domnívám se, že spousta lidí kvůli porovnání s minulým režimem není schopna vidět tu hrůzu, do které se řítí Evropa nyní.

5 1
možnosti
Foto

Ono je to proto, že ta hrůza je proti minulému režimu zanedbatelná.

2 1
možnosti
Foto

Tome, jasné, stručné a výstižné. Cítím to stejně. Šťastnou cestu a návrat.

5 0
možnosti
Foto

Mohu jen souhlasit. Jen bych dodal, že ani ten reálný výlet není třeba. Stačí ten pocit. Když budu chtít, či moci, tak mohu. Že tu nejsme zavření, jak králíci v králikárně, že směrovka, kterou jsem často míjel "Linec 140 km" už na mě nepůsobí, jak ukazatel směru do nedosažitelné galaxie. Bohužel s tou svobodou slova, kterou nám zaručuje LZPaS, která je součástí Ústavy ČR, je to čím dál horší. Pořád ale líp, než tomu bylo před 34 lety, na chlup přesně.

2 1
možnosti
PK

Nevidím žádný problém se svobodou slova. Ze své zkušenosti vím, že svobodou slova se nejvíce ohánějí lháři. Ono se není čemu divit. Rádi manipulují a rozsévají nenávist. Z druhé strany však, pokud jim na stůl předložíte věcné argumenty, v nejlepším případě vás ignorují. V tom horší smažou a v tom nejhorším, rovnou zabanují.

Není náhodou, že se to týká populistů a z politické scény se jedná o Okamuru a jeho SPD, senátorky Zwyrtek Hamplové a jistého Rajchla z PRO.

Je to taková zajímavá trojka křiklounů a věčně ublížených lidí. Ti nám ovšem nemohou vzít radost z toho, že žijeme ve skutečně svobodné zemi. To, že se najdou lidé, kteří svobody zneužívají, není u našeho národa nic nového. Naštěstí jich není tolik, kolik si oni sami myslí.

11 2
možnosti
  • Počet článků 1311
  • Celková karma 34,23
  • Průměrná čtenost 3000x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.