Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Flaško, až zase začnete v diskusi napadat staré lidi, kteří toho hodně zažili a zaslouží si naši úctu, počítejte s tím, že odložím rukavičky.

Píšete jako arogantní demagog. Pěkný večer.

2 0
možnosti

Proč si pořád myslíme že vzdělání a podpora dětí je tou nejlepší investicí do budoucna.

Kam nás to za 34. let zavedlo a kde je tento potenciál kolem nás v nastupujících generacích a v bohatém společenském ekosystému společnosti.

Proč nejsme na špici, ale jsme v zadeli ... .

Studenti se bouří proti omezování ve školství, myslí si, že mají určitý historický nárok, "vést" společnost, neboť jsou ten potenciál a jde i o ně.

Proč jsme tak slepí a nejsme schopni prohlédnout, to že nefunguje.

Postačí se podívat do časů mocnářství, 1. republiky, kde nebyl takový masivní přístup ke školství, zvláště tomu vyššímu a takový servis v rodinách, a tlak rodičů dosáhnout to co nedosáhli oni.

Proč zákonitě tato doba mocnářství a 1. republiky nedošla ke katastrofálnímu destrukčnímu stavu společnosti, ale naopak měla velký potenciál a společnost jež měla svoji duši, ducha, elitu.

Zde byla jedna důležitá ingredience pro rozvoj duše a osobnosti člověka, nejen individualisty, a to tlak života, existenční tlak. To je to, co rozvinula za epochy společnost, až k dnešku a otevřelo cestu do vesmíru. Ideologie typu komunismu, tento existenční tlak zcela chtěli eliminovat, a navíc přidat k němu svůj recept člověka. Podobného stavu jsme dosáhli, pod vlajkou EU, a Evropského parlamentu a komise a dnes jsme pod silnou palbou zpětné vazby a světě div se je to opět existenční tlak, tlak na celou Evropskou civilizaci, od přírody, zde covid, od civilizačních predátorů, Putin, Lukašenko, Erdogan, Čína, po vnitřní ... .

Vzdělání má pomáhat zvládat a řešit odvěký tlak na evoluci člověka a rozvíjet jej, a to existenční tlak, jež rozvíjí tzv. program člověka Matrix, neboť se nerodíme s hotovým dnešním vědomím, ale nemáme žádné. Tento tlak je navíc nutné, aby evoluce došla tak daleko aby prohlédla tento program člověka, jeho omezení a destrukční vlivy na společnost a osobnost člověka a vytvořila tím celostní duševní osobnost, na základě myriád zkušeností, jež jsou potravou pro rozvoj mozku a myšlení.

0 0
možnosti

J78a17n 98R59á24ž

28. 11. 2023 18:35

Jeden z blogerů, který dokazuje, jak je obrazně řečeno naprosto "mimo mísu"

6 2
možnosti

Jake skolne? Jako zamestnanec (v tomto pripade skoly) mam danove zatizeni cca 70%. To je jako malo? Mely by byt vetsi prime nebo neprime dane a skolne patri mezi ty neprime. Kolik myslite, ze by nenazrana vlada mela sebrat, kdyz 70% ji neni dost?

4 2
možnosti

L70u70b73o25š 68K43r61i66m74l

28. 11. 2023 19:45

A já jako zaměstnanec v soukromém sektoru mám snad daně nižší? Jinak když chcete víc, tak taky řekněte komu se to sebere.

3 0
možnosti
Foto

Když v roce 2019 stávkovali zaměstnanci škol za zvýšení platů, Fiala je společné s ODS podpořili.

Uběhly 4 roky a Fiala najednou nechápe, proč stávkují a pan Flaška je dokonce označil za dezoláty.

Každý, kdo nepodporuje Peti-koalici, je podle Flašky dezolat a třídní nepřítel.

12 9
možnosti
Foto

Šejno cituji tě z jiného tvého diskusního příspěvku:

Já jsem chodil do ZŠ v šedesátých a sedmdesátých letech...

A vypadá to, že tím jsi i skončil.

12 10
možnosti

Jak nemá kde brát? Ubere se pomoc Ukrajině. Michelinu vůbec nic. Ubere se státním zaměstnancům, kteří mají dost, ale produktivita práce tomu neodpovídá. Zavede se progresiivní zdanění, které tady bylo do roku 2006. Více ze zdaní dividendy nádnárodních společností (min. 300 miliard ročně) včera na aktualne.cz školní kuchařka bere 20000 hrubého. A nemyslím si že se zrovna fláká.

6 4
možnosti

Hurvínek - válka.

1 3
možnosti

No tak není ten ministr školství hloupej? Stačilo zdražit obědy o pětikorunu a bylo po stávce

2 1
možnosti

Máte naprostou pravdu a tak je to i se zdravotnictvím. Holt my Češi víme, že musíme do ulic za učitele, zdravotníky, policisty, hasiči atd. a HDP je všem cizí.

2 0
možnosti

Já zdravotnictví odvádím slušné peníze... vy ne?

3 1
možnosti
  • Počet článků 1311
  • Celková karma 34,22
  • Průměrná čtenost 3000x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.