Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Korespondenční volba jen v zahraničí nestačí, nutno doma snížit volební právo na 16 let nebo i méně a omezit jej starým, kteří zakrátko nebudou užívat následků své volby. Doplnit počet nám nakloněných voličů o migranty ze všech končin , jen tak budeme i nadále konstruovat nový lepšosvět.

17 1
možnosti

Problém jak zabránit tomu, aby neprivilegované vrstvy (kterých bývá ve společnosti většina) prosadily své zájmy, bez ohledu na zájmy privilegovaných, řešila demokracie už od svých počátků. A podařilo se jí to s pomocí 4 pojistek:

1) Globalizace - kdy zájmy nadnárodních firem převažují nad zájmy států. I kdybychom vystoupili z EU z tlaku mezinárodních financí a nadnárodních firem nevystoupíme.

2) EU - vyžaduje stále více pravomocí a její vliv na politiku jednotlivých států je větší než jaký vyplývá z výsledků parlamentních voleb.

3) Neziskovky - omezují vliv osob zvolených v demokratických volbách a dopady jejich činnosti v otázkách masové migrace nebo působení na základních a středních školách jsou k nezaplacení

4) Soudní dvory - jsou svými rozhodnutími schopné okrajovat suverenitu národních států aniž by si toho někdo všiml

A tak můžou mít rovné hlasovací právo třeba i kojenci. Pravomoci zvolených politiků jsou stále menší, takže je to i těm kojencům málo platné.

2 0
možnosti
  • Počet článků 1311
  • Celková karma 34,23
  • Průměrná čtenost 3000x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.