Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AG

A57l82e70x 29G54r42e59g52o53r

10. 1. 2024 21:15

Ani jeden člen eurozóny dlouhodobě neplní své závazky vyplývající z Eura. Tak proč pořád vedeme diskuzi o něčem,co vlastně není momentálně na pořadu dne. Až bude opět eurozóna zdravá,potom začneme diskutovat o přijetí Eura.

1 0
možnosti
Foto

Karma za článek. Když se chce, tak to jde, když se nechce, tak to nejde. Slovinsko má euro už dávno, Chorvatsko přistoupilo nedávno.

Mnohé naše současné ekonomické problémy jsou spojeny právě s tím, že nemáme euro.

Zdaleka však nejde jen o ekonomiku. Nejsnadněji přijde o svobodu ten, kdo si jí neváží. Nacionalistické mýty o jakési naší výlučné chytrosti a premiantství, ve stylu "výhody a profit ano, závazky a společná zodpovědnost ne", jsou jak otrávené jablko. Nyní je to dokonce tak, že zejména z důvodů bezpečnosti naší země a uhájení její svobody je nezbytná naše plná integrace. V situaci ohrožení budeme mnohem slabší a zranitelnější, pokud bychom si chtěli hrát na jakéhosi "geniálního sólistu", který se sám ubrání a který to všechno zvládne sám na vlastní pěst.

5 1
možnosti

Že vám neplnění slibů tolik vadí v případě eura a Fialenkovi blahoskonně promíjíte neplnění podstatné části celého volebního programu?

A jeho rétorika vůči EU v době kdy byla ODS v opozici bylo co?

5 3
možnosti
Foto

Tak i pro Šťastného. Blog je o Euru, nikoliv o premiérovi. Vím, že méně chápavým se to musí vysvětlovat.

5 3
možnosti
PS

Evropská unie nám dala hodně. Nemyslím jenom množství peněz, které k nám za ta léta přiteklo (pořád jsme více příjemci než plátci), a které jsme dle vlastního uvážení lépe nebo hůře investovali.

Zdroj: https://flaska.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=811356

---------------

Většinou s Vašimi články souhlasím, pane autore. Ale zvláště ve shora uvedeném tvrzení s Vámi nemůže nikdo logicky uvažující souhlasit. EU nám dala hodně - likvidací cukrovarů, kterých jsme měli 47 a máme jen tři. Jistě, můžete tvrdit, že jsme si tohle způsobili sami. Ale kde jsou sliby "ceničů" zubů, kteří k nám v roce 2003 před referendem z Bruselu jezdili a málem slibovali padání peřených holubů do úst. Jak se s nimi budeme mít dobře, jak moudře nás povedou k prosperitě. Opak je pravdou. Drobnost - dokonce se EU na "letním čase" neshodne, neprovede ani změnu podle provedené ankety, podle přání většiny dotázaných. Přitom jde o nesmysl, který nic nepřinášel a ani nepřináší (u nás od roku 1979 trvale) a přesto jej EU neřeší. Vlastně řeší a bude neustále řešit, neboť po zrušení LČ by museli zrušit i "malou" komisi pro LČ. Nefunkční spolek je přímo povinností vůči našich občanům, abychom jej demokraticky opustili. Možnosti nastínil pan Alois Hlásenský, je dostupný na Youtube.

8 2
možnosti

Jo, jo! Naši překabátění postkomunisté s ruskými tajnými službami dělali leccos. Místo silniční a železniční infrastruktury si za Euro stavěli golfová hřiště! A jak z nich dobře žijí dodnes! Kdo nám tu vládne? Fialova vláda je první suverenní, demokratická a na Rusku nezávislá vláda!

1 1
možnosti
Foto

Nějaj se nám nedaří se splněním podmínek pro vstup, ale možná to nevadí, když na to stávající členové taky moc nehrají.

1 1
možnosti
AK

Paritě kupní síly odpovídá kurz Kč 19,-/1 EUR.

Vstoupit do eurozóny při současném kurzu znamená vstoupit do ní v pozici žebráka.

To asi není moc přitažlivé, že?

Sliby se mají plnit. To si - na rozdíl od dosavadního počínání naší vlády - opravdu myslím.

Ale nemusíme to plnit hned. Když ještě trochu počkáme, určitě to nebude chyba.

Hlavně nechápu, proč vláda řeší podobné marginálie a neřeší energetiku a z ní vyplývající vysoké ceny energií a následně vlastně všeho.

10 1
možnosti
JZ

jistě, sliby se mají plnit, ale ne hned. To je věta do zlatého fondu českých politických diskuzí, kde se může zařadit mezi klenoty stylu "Kde jsou ty miliardy které jste slibovali?" nebo "Požadujeme zvýšení platů tam, kde jsou nízké"

2 0
možnosti
AM

Slyšel jsem na to téma hovořit Václava Klause, myslím velmi rozumně. Čím to je už vám váš bývalý guru nevoní a politruka bez znalostí velebíte.

Nebo jste volí ale hada na 3 ?

7 5
možnosti
KK

Od premiéra nemůžeme ohledně dodržování slibů očekávat férové jednání. On sám už toho tolik nasliboval. Například, že jeho koalice nebude zvyšovat daně. A jak to dopadlo ......

12 2
možnosti
Foto

Ten článek je o Euru. Nikoliv o premiérovi. To pro ty méně chápavé.

4 5
možnosti
JN

J51o97s79e73f 33N27i91k60l

8. 1. 2024 18:45

Tak hlavně až k tomu dojde, bude nás určitě zajímat přepočet koruny za euro. Rozhodně by to neměl být momentální kurz koruny k euru, ale kupní síla koruny tady v Česku (momentálně tak něco pod 20 Kč za euro)....

8 4
možnosti
HH

Proč to nehodit 1:1? Nebo že by naše svébytná ČNB uměle devalvovala korunu o 25 procent?

2 6
možnosti
  • Počet článků 1311
  • Celková karma 34,23
  • Průměrná čtenost 3000x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.