Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Vážený autore myslíte to asi dobře, ovšem aktuální stav frontové linie je takový, že je s drobnými územními zisky prakticky zakonzervovaná a nelze očekávat, že by se v nejbližší době situace zásadně změnila ve prospěch Ukrajiny.

Prvopočátek této špatné pozice Ukrajiny je už v r. 2015, kdy EU pod reálným vedením Merkelové prakticky nereagovala na okupaci Krymu, Doněcka a Luhaňska a naopak se ještě soustředila na dostavbu Nord Streamu 2.

Stejně tak promeškala EU a USA první měsíce další ruské okupace v r. 2022, kdy byl postup ruské armády značně chaotický a intenzivní dodávkou zbraní Ukrajině se mohla ruská armáda zatlačit zpět minimálně na linii z r. 2015.

Extrémní byl přístup Německa (Scholze), které prvních 14 dní strčilo hlavu do písku a víceméně předpokládalo obsazení celé Ukrajiny Ruskem.

Pozice Ukrajiny pro vyjednávání se bohužel stále zhoršuje, protože ruská armáda se po prvních neúspěších poučila a sankční balíčky v praxi ekonomicky neučinkují a Rusko je úspěšně obchází.

0 0
možnosti
MB

"Vše je jen a jen na rozhodnutí Ukrajinců."

A víme, jaký je názor všech občanů Ukrajiny? Včetně těch několika (podle některých zdrojů až 10 milionů) občanů, kteří jsou nyní mimo hranice své vlasti? Volby na Ukrajině nejsou, opoziční média jsou zakázaná, tv vysílají jen vládní propagandu.

Odkud víme, co vlastně Ukrajinci chtějí a co ne? Z průzkumů, které si platí ukrajinská vláda?

2 1
možnosti
LS

Myslím, že největší chybou pro Ukrajince bylo zřeknutí se jaderných zbraní za nějaké chabé sliby Ruska a Západního světa. A to tehdy myslím USA, Německa, Francie a Velké Britanie. Pochybuji, že by Putin si dovolil skočit na souseda který by mu mohl odpálit polovinu armády nad bojištěm nebo trefit přímo Moskvu.

1 0
možnosti
JK

Při tom hospodářském chaosu uplynulých 30 let by to UA stejně neudržela funkční.

1 0
možnosti
Foto

V56í20t 57C26h30a19l98u26p71a

19. 1. 2024 12:37

Na druhou stranu takoví ti "válečníci" co by od gauče posílali megatuny zbraní, granátů a raket, a vztekají se, když se západ trošku zdráhá....takovým je třeba vysvětlit, že peníze a zbraně nerostovou raketovou rychlostí samy o sobě na stromech či polích, co se týče Evropy tak ta posledních 20 let doufala, že svět už bude navždy bez válek a růžovoučký a sluníčkový, tak se zbrojilo minimálně, USA se za posledních 20 let také dost vyčerpaly svými misemi v Afganistanu, Iráku, Syrii, atd...

Zatímco Rusko, KLDR a Čína zbrojili ve velkém....

0 0
možnosti
VB

No, tak je potřeba zbrojit a zbrojit a fedrovat na Ukrajinu co nejvíce zbraní..

1 0
možnosti
JK

Bože, to je blábol ! Zkusil jste se zeptat nějakého Ukrajince ? Ona i řada Rusů co na Ukrajině žijí, by s Ruskem nechtěla mít nic společného.

0 0
možnosti
ZE

Napsal jste pěkně co si rusko myslí, ale co si myslíte o způsobu možného ukončení války? A nechci vám podsouvat hloupé kecy o boji do posledního ukrajince apod.

0 0
možnosti
Foto

To je věcí Ukrajiny. Pokud bude chtít bojovat, máme ji podporovat. Když to bude chtít vzdát, nemáme právo ji přemlouvat k opaku.

2 0
možnosti
Foto

Tak teď jsem proseděl celý večer ve vinotéce s Ukrajincema u jednoho stolu a rozhodně nevypadali jako by zítra odjížděli na frontu. Spíš vypadali, že jdou normálně do práce, teda tady v Čechách.

3 2
možnosti
Foto

Já bych provedl odhad, kolik by každý občan EU musel přispět, aby Ukrajina vyhrála. A srovnal bych to s odhadem, o kolik by přišel, pokud to Ukrajina projede a Rusko za 5 let napadne pobaltské státy ... A pak bych klidně udělal referendum, jestli zavést specielní daň podle varianty 1), nebo to vzdát ...

2 2
možnosti
MB

Jo a výnos z té speciální daně by se zase rozkradl v hlubinách státního aparátu, jak je nejen u nás zvykem.

Máme jedny z nejvyšších daní v Evropě a státní aparát zoufale nehospodárný.

3 5
možnosti
Foto

Občas si u některýho blogu a zejména pak komentářů určitých lidí vzpomenu na Mistra Horníčka, který ve svých Hovorech H dožadoval (s nadsázkou, samozřejmě) fotografií lidí šířících konkrétní výmysl a pomluvu o jedné umělkyni, protože sbírá fotografie blbů.

Jeden z nejmoudřejších Čechů.

6 2
možnosti
  • Počet článků 1311
  • Celková karma 34,22
  • Průměrná čtenost 3000x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.