Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Tak ještě jednou. V USA FBI pronásleduje a zatýká dopující sportovce. v Rusku se FSB podílí na státem řízeném dopingu, a zatýká dopingové komisaře, kteří odmítají manipulovat se vzorky. Je na tom něco nejasného?

14 2
možnosti
PN

P48e92t54r 86N35e35d88v92ě49d

30. 1. 2024 17:33

Ano. Patří tedy politika do sportu, nebo nepatří?

1 1
možnosti
JZ

Zasloužená karma

3 0
možnosti
MR

Politika do sportu, obzvláště toho olympijského, pevně prorostla již dávno. Chápu, že ruské sportovce je třeba šmahem odsoudit všechny a třeba norské astmatiky v klasickém lyžování a biathlonu obdivovat. Sbírat hromady medailí s tak těžkým handicapem. Uplatnění kolektivní viny se zřejmě dělí na demokratické a nedemokratické.

6 5
možnosti
DR

Když jste u toho lyžování, jsem zvědav kdy něco praskne na dneska již "důchodkyni" Johaugovou.

1 0
možnosti
PN

P58e23t76r 37N22e28d73v27ě93d

30. 1. 2024 12:41

A já si stále myslím, že politika do sportu nepatří. Vy snad ano?

9 2
možnosti
JP

J51i14r77i 25P22i79l61n94y

30. 1. 2024 12:20

Byli Američtí sportovci vyloučeni po napadení Iráku? Nebyli, protože to se politika do sportu netahala. Ale když totéž provede Rus, ro je jiný kafe, co?

4 8
možnosti
Foto

Amerika napadla Irák? Kdy?

7 9
možnosti
DR

To už dávno neplatí.

0 0
možnosti
MV

Ten příspěvek Vámi zmíněný v blogu je včerejší reakcí p Nožičky, kterou mi odpověděl, když jsem ruskou krasobruslařku zmínil. Tvrdil, že to ještě nebylo oficiálně potvrzeno, nebi něco na ten způsob. Prostě opět na straně RF, u když stále zdůrazňuje, jak odsuzuje jejich agresi na UA. Finálně mě dorazilo, když se v jiné části diskuze ohání morálkou.

Velmi se snaží za RF kopat, je ti čitelné. Jenže včera zasadila té jeho snaze o tom, jak politika do sportu nepatří, přímo redakce zveřejněním článku i ruské krasobruslařce. A reakce p učitele: link na text o dopingu UA sportovkyně z roku 21...

Pan Nožička je stejný jako RF. Zákeřný a nedůvěryhodný.

15 9
možnosti
JN

Nezákeřný a důvěryhodný pan Valiček se opět snaží některé věci překrucovat (nebo nechápe smysl psaného textu), takže sem zkopíruji to, co jsem v té diskusi skutečně napsal:

"Pane Valičku, poněkud si pletete pojmy a dojmy: blog se netýká dopingu (ovšem pokud jste ho pozorně četl, tak Jastremská je tam na rozdíl od Valijevové konkrétně zmíněna) a o vliv politiky na sport by šlo tehdy, pokud by bylo prokazatelné, že byl státem řízený (což v případě Valijevové dosud prokázáno nebylo)."

Takže ještě jednou: já jsem nikdy nikde nezpochybňoval to, že Valijevová dopovala. Pouze tvrdím, že v jejím případě (na rozdíl od např. případů na ZOH 2014 v Soči), dosud nebylo prokázáno, že by šlo o "státem řízený doping".

10 11
možnosti

Pokud orgány stíhající používání dopingu půjdou takto důsledně i do sportovců ostatních zemí, najdou jich mnohem více.

Další věc je, že je někdy obtížné definovat doping jako takový. Jednoduše není úplně jasně (ani to nejde) určena hranice, co ještě doping není, a co už je.

Samozřejmě, pokušení států dělat si z výkonů svých sportovců výkladní štít a snažit se z toho nějak vytřískat politický kapitál, je nekonečná, bylo to nakonec v minulé době hezky vidět třeba na výkonech sportovců z NDR.

Politika do sportu opravdu nepatří, a nepatří do něj ani pošahaný fanatismus a předpojatost.

8 1
možnosti
JK

Právě jste veřejně obvinil dopingovou kontrolu z úmyslného jednání ve prospěch neruských sportovců. Bez důkazů, jako správný soudruh.

12 5
možnosti
JN

Jenom faktická poznámka: myslím si, že bloger, jenž si vybere téma blogu sport a věci s ním související, by měl být minimálně schopen správně napsat jméno sportovce, kterého v blogu zmiňuje.

Ta ukrajinská tenistka, u které byl v minulosti odhalen doping a letos se na Australian Open probojovala až do semifinále, se totiž nejmenuje Janicstremská, ale Jastremská.

3 1
možnosti
Foto

OK. Dík za upozornění. Překlep opravím.

3 0
možnosti
  • Počet článků 1311
  • Celková karma 34,22
  • Průměrná čtenost 3000x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.