LJ

Jeden příbuzný odešel pracovat dlouhodobě do zahraničí a svůj byt nabídl před dvěma lety ukrajinským emigrantům. Přišla tam matka se dvěma dětmi a babičkou a mluví rusky. Když druhý příbuzný, který se jim trochu věnuje, zjistil, že mluví rusky, divil se. Vysvětlili, že jsou rusky mluvící Ukrajinci z východu Ukrajiny. Utekli proto, že Rusové mezi ně poslali organizátory, aby v okamžiku zahájení speciální operace povstali. Oni se však nenechali vyprovokovat a ruští vojáci na ně byli zlí, proto raději emigrovali.

Matka si rychle našla dvě zaměstnání a babička se rovněž snaží pracovat, i když má okolo 70 let.

Foto

Není mi úplně jasné, jak by se mělo podle pana Hornera uplatnit na takových územích ono jím zmíněné právo na sebeurčení.

Zeptat se formou referenda těch prověřených, kteří zbydou po vyhnání těch ostatních, by byl průhledný podvod.

LC

Máte pravdu, to by už dnes byl podvod. Referendum měli udělat před válkou (jak slíbili).

SB

Vaše úvaha se dá ještě rozšířit.

Rusko žádá návrat před rok 1989, ba dokonce to chce ještě tvrději. Třebaže jsme tehdy byli jako stát satelitem Moskvy, přeci jenom byl značný rozdíl mezi tím, zda byl člověk občanem Československa, nebo občanem Sovětského svazu. Oficiálně o nás mluvili jako o svých rovnoprávných spojencích ve Varšavské smlouvě a v RVHP. A i život na české, moravské, slezské, slovenské nebo i třeba východoněmecké, polské či bulharské vesnici byl o něčem jiném než život na vesnici někde v centrálním Rusku.

A teď hovoří o tom, že to je jejich oblast a že se sem chtějí vrátit.

A to je to rozšíření té úvahy, o kterém jsem psal v úvodu tohoto diskusního příspěvku.

Vyháněli by i naše lidi z Čech, Moravy a Slezska?

To by potom možná došlo i na někoho z těch, kteří v současnosti Rusku fandí. Až by se Rusové dostali až sem, viděli by jejich současní fanoušci, ž to není zas až tak ušlechtilá armáda, jak si oni představovali, změnili by názor a byli by vyhnáni.

Foto

Tentokrát s Vámi více než souhlasím. To srovnání je děsivě pravdivé. Tohle už začíná být vážné a moc lidí si to neuvědomuje, ale Evropě může jít pomalu zase o kejhák.

Foto

Tys pořád nepochopil ruský narativ? Rusko hraničí s kým chce, protože čím větší země, tím větší logika.

Foto

A potom? O co budeme lepší než Rusové, když se začneme chovat jako Rusové? Vyhosti ty, kteří nechtějí přijmout naše standardy, to ano a to nejenom Rusy, ale poskytnout azyl těm co chtějí žít, pracovat a chovat se jako my.

Vašek

LU

Rusi veľký počet Ukrajincov z okupovaného územia vyhostili, ale nie všetci, ktorí sa necítia byť Rusi a odmietli ruské pasy mali takéto šťastie.

"Vo väzenských táboroch, väzobných zariadeniach v Rusku a na okupovaných územiach Ukrajiny sú tisíce ukrajinských civilistov. Zadržali ich vo filtračných táboroch či priamo na uliciach kvôli tomu, že sa stavali na odpor vojne.

Zatvorili ich bez obvinenia, bez vyšetrovania, bez súdu a termínu prepustenia na slobodu. Na rozdiel od vojnových zajatcov neexistujú žiadne mechanizmy vedúce k ich oslobodeniu."

IS

Nejsme jako oni, že? Trochu kontraproduktivní pravidlo. Bohužel setrvalý strach z reakce ruského samoděržaví na "šikanu" jejich páté kolony je realitou.

  • Počet článků 1311
  • Celková karma 34,23
  • Průměrná čtenost 3000x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.