Foto

Písmo říká : "Po ovoci poznáte je" .

A jsem si jist, že naše země vydává dobré ovoce.

Jsem hrdý na naši vládu, na presidenta.

A je mi jedno, co si myslí ostatní.

Karma, Tome.

IK

České vedení správně vyhodnotilo, že míru lze dosáhnout jen dostatečným vyzbrojením, ne naopak neúčastněním se ho. To si uvědomují i v zahraničí. Ale to, jak se Česko bezprostředně chopilo činů, mělo v zahraničí, to se musí uznat, vskutku pozitivní ohlas. Možná začínala iniciativa jako česká záležitost omezená jejími kapacitami, ale získala podporu u sousedních států a hned na několika kontinentech. To, jak se hned zapojily další státy ukázalo, že strategie se v tomto ohledu naplnila a ČR ukázala jiným, "jak se to dělá".

Bohužel je u nás spousta lidí, kteří věří alternativnímu myšlení podle ruské desinformační hybridní války, a které nelze přivést k rozumu!

Foto

Když se chce, tak to jde. Jsem hrdý na to, jak se naše země zachovala k napadené Ukrajině a jejím lidem. Přijali jsme s velkou otevřeností, civilizovaně a spořádaným způsobem množství utečenců, zejména matek s dětmi. A po celou dobu ruské agrese pomáháme různými způsoby, humanitární pomocí i dodávkami zbraní nutných k obraně.

A jen mimochodem. Ruská agrese proti Ukrajině není žádným konfliktem "Ruska se Západem". Je to pokus Ruska o konfrontaci s rozumným a naprosto odůvodněným celosvětovým pořádkem, v němž platí mezinárodní právo, princip územní svrchovanosti a celistvosti, nedotknutelnost hranic atd. K nejvyšším hodnotám patří přátelská mírová spolupráce mezi zeměmi. V březnu 2022 zasedlo Valné shromáždění OSN a obrovskou většinou, napříč celým světem odhlasovalo rezoluci odsuzující ruskou agresi. 141 zemí hlasovalo pro rezoluci. Proti ní bylo pět států. samí "výtečníci". viz Severní Korea.

Spolupráce různých zemí z celého světa při pomoci napadené Ukrajině je proto správná a naprosto logická.

JK

Myslím, že je to ukázka českého umu, vyřešit zapeklitý problém tak, že to vypadá snadné jak česká facka.

Přitom pokud se zahloubáme, je jasné, že od nápadu ke globální realizaci vede složitá cesta plná úskalí. Spojit spoustu lidí za jedním cílem i když mají shodné zájmy, je náročná a precizní práce, to ocení každý, kdo aspoň jednou organizoval veřejnou akci, nebo sportovní turnaj. To si také uvědomují světoví lídři a profesionální média, proto oceňují Česko a našeho prezidenta.

Čechové, tentokrát jsme zvolili nadmíru dobře, snad si to příště nepokazíme, abychom zase neměli ve světě z ostudy kabát.

Naše moudrost a prozíravost pro liberální demokracii, občanské svobody a právní stát se projeví příští rok ve volbách!

JK

Výborně napsáno. A je moc dobře, že můžeme být opět po dlouhé době hrdí na svého prezidenta. Dezoláti a rusáčtí přisluhovači ho nenávidí. Háže jim vidle do jejich vlhkého snu být znovu pod vlivem rusácka.

LU

Česi sa za svojho súčastného prezidenta nemusia hanbiť, po pánovi Havlovi je to najlepší český prezident.

Napsal jste to výborně. Po dlouhé době se o naší zemi mluví s uznáním a respektem. A velkou zásluhu na tom má prezident Pavel.

Foto

Dráždily mne články o tom, jak země EU navyšují výrobu dělostřelecké munice. V roce 2025 prý budeme schopni dodat tolik a tolik dělostřeleckých granátů a v roce 2026 tolik a tolik. Jednak se tím předpokládá, že na Ukrajině se bude bojovat ještě i v roce 2026, ale opomíjí se, že Ukrajina potřebuje munici teď hned. V roce 2026 už může být pozdě, Ukrajina může mezitím padnout.

Proto jsem uvítal českou snahu poshánět dělostřeleckou munici okamžitě ze zemí mimo EU. Doufám jen, že tato akce bude úspěšná a neskončí nějakou blamáží.

DR

Okamžitě? První dodávky budou až v červnu.

Foto

J96a26n 28H63o47r42n86í55k

15. 3. 2024 11:16

Jo, z téhle akce mám stejné pocity, jako vy .

Foto

Tak si hlavně z té naší světovosti necvrnkněte do trenek. Ve skutečnosti skoro nikoho nezajímáme.

  • Počet článků 1311
  • Celková karma 34,23
  • Průměrná čtenost 3000x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.