Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IA

Ale vy jste neschopný se adaptovat v nových podmínkách. Já chápu, že to není ono, když nemáte za sebou všemocnou státní bezpečnost, ale to už je váš úděl a vaše prokletí. Ale netahejte tam i ostatní, kteří tyto zkušenosti a vaše pokřivené smýšlení nemají.

6 1
možnosti
Foto

Nikdy jsem za sebou všemocnou Státní bezpečnost neměl. A pokud jsem něco za práci pro kontrarozvědku získal, bylo to, že jsem mohl dělat práci, kterou jsem měl rád a která byla, proč to tajit, také skvěle honorována.

Ale žádná jiná privilegia, na které myslíte, jsem neměl. Nebyli jsme členy nomenklatury a, proč to nepřiznat, měli jsme o hodně snazší služebně cestovat do zahraničí.

Prostě, ty Vaše připomínky jsou dosti naivní. A já naprosto nechápu, proč bych měl mít problém adaptovat se v nových podmínkách? Adaptoval jsem se jako každý druhý.

0 3
možnosti
IA

Adaptoval jste se jako každý druhý důchodce - nijak. Proto jste v tom pekle. Ale netahejte tam lidi mladší a ty, kteří jsou schopni chápat věci i v nových podmínkách. Tak nevím, jestli jsem to dostatečně vysvětlila. Budu zvědava na odpověď a jestli se potvrdí ta slova o mozkové kůře.

3 0
možnosti
Foto

Vy jste opravdu trochu neorientovaná.

Když skončil "socialismus", tak mi bylo 41 let. Tedy žádný důchodce, ani náhodou.

Okamžitě, ale skutečně okamžitě, již v lednu 1990, jsem se spojil s jednou nizozemskou firmou a té jsem několik let poskytoval technické služby.

Také jsem se pokoušel podnikat, rok a půl jsem pracoval v Polsku, tři roky pro Siemens a 6 let pro jednu anglickou firmu.

Takže, pokud nejsem schopen chápat věci v nových podmínkách, tak to jsem asi Johanka z Arku.

0 2
možnosti
IA

Proto teď v důchodu musíte pracovat na recepci jako vrátný?

3 1
možnosti
Foto

Ten, kdo pracuje v recepci je recepční. Vrátný pracuje na vrátnici.

Ano, to má několik příčin.

1. Důchodcovskou nudu. Žena je -21 a tak bych byl doma sám. Ale upřímně řečeno, i kdyby byla v důchodu, stejně bych zdrhal do práce.

2. A samozřejmě finance. Luxusní osmiválcové BMW a záliba v Plzeňském pivu něco stojí. Tak, proč to platit z důchodu? Ten je na lososy, šampáňo (pije žena) a podobně.

1 0
možnosti

A jak jsi při tomhle tempu ještě stačil zkrachovat s tou tvojí sámoškou?

1 0
možnosti
Foto

Se sámoškou zkrachoval každý, kdo to zkusil. Já byl jen dost hloupý na to, abych to na radu ženy začal. Každé poučení bolí. Ale to šlo rychle. Dolů z kopce. Moc to času to nezabralo.

0 0
možnosti
IA

Každý nezkrachoval. Jenom ti neschopní.

1 2
možnosti
Foto

No, ale Vy jste všeho schopná že? Ano, nebyl jsem ideální vlastníkem sámošky a buďte prosím od té lásky a řekněte mi, kde ještě funguje česká sámoška?

V Praze je tedy moc nevídám a u našich vietnamských přátel nakupuji jen v případě největší nouze.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1311
  • Celková karma 34,21
  • Průměrná čtenost 3000x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.