Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J27a73n 21R41á44ž

3. 9. 2019 15:26

Je velice úsměvné,jak mnoho blogerů i diskutérů pod blogy na toto téma komentuje věc, o které nemají jasno ani renomovaní právníci. Z textů blogů i komentářů vyplývá, že jejich autoři podléhají iluzi, že to,co se o této kauze píše v novinách nebo povídá v televizi, je pravda.

Takže jak to je: Úkolem státního zástupce je v první fází své činnosti zjistit z podkladů, které mu předala policie, zda byl spáchán trestný čin, kdo ho spáchal, zda tam byl nějaký škodlivý následek a pochopitelně jestli šlo o čin úmyslný. V případě, že shledá důkazy o vině konkrétní osoby jako přesvědčivé, nastává druhá fáze. Žalobce je v tomto případě povinen žalobu podat.

V případě, že státní zástupce vyhodnotí důkazy shromážděné policií jako nepřesvědčivé, to jest že dostatečně neprokazují vědomý úmysl konkrétní osoby jednat protiprávně, řízení zastaví.

Zákonnost rozhodnutí státního zástupce je možno přezkoumat nadřízeným orgánem, což se teď děje a jak to dopadne, nemůže zatím nikdo předjímat. Tak nevím, proč kolem toho panuje takový hysterie, když definitivní závěry, tedy jak bude státní zastupitelství dál postupovat, nikdo neví.

15 0
možnosti
ES

Jen mě není jasné proč se policie a justice zabývá takovou prkotinou u které stát a my o žádné peníze nepřišel. Proč nevěnuje svoji energii vyšetřením a potrestáním caus kde jsme přišli a přicházíme o stovky miliard. Namátkově - OKD , sluneční energie, církevní restituce a.t.d. a.t.d je jich hodně .Je to velmi smutné.

12 5
možnosti
ZH

To mi také vysvětlete jak je možné, že s tím Babiš nic neudělal už když byl ministrem financí? Čímpak by to mohlo být? A jak se v roce 2013 holedbal... Skutek utek...

6 2
možnosti
JN

Z titulu své funkce působil na vyšetřování, nebo přinejmenším mohl. Takže sprostý podezřelý. Pane Flaško lžete, nebo přinejmenším lhát můžete....

6 2
možnosti
Foto

Nic proti tomu. Vy jste třeba geniální, nebo aspoň můžete být.

2 2
možnosti
TK

"Nechápu proč, pokud je nevinen a vše je čisté."

To jsem dvě rozdílné věci. Co je to "čisté"? Zákonné, nebo morální? Jsou "čisté" korunové dluhopisy?

A že dotaci vrátil není přiznání viny, je to jeho věc. Mě kdysi v Penny bezdůvodně chtěli prohlížet kufřík. Neměli k tomu žádný důvod, neotvíral jsem ho v průběhu nákupu, nikdy v životě, ani jako "hloupé" dítě jsem nic neukradl, ani žvýkačku. je to pro mě nepředstavitelná věc. Bylo mi to tak nepříjemné, že jsem do té provozovny cca 6 let nevstoupil. Lidé jako vy by to asi považovali za přiznání viny. ;-)

4 1
možnosti
ZD

Čekal jsem tradičně bojovný vševědoucí článek a tentokrát musím uznat, že je vyvážený. Jak píšete v závěru sémě pochybností bylo zaseto. Je pochopitelně poučné vzpomenout kdo jej zaléval s staral se o jeho klíčení. Z laického pohledu jsou pro mne zásadní dvě otázky :

1.stalo se něco protiprávního ?

2. proč to tak dlouho trvalo ?

Ideální by bylo kdyby - všeobecně uznávaný pan Šaroch - zdůvodnil obě otázky. Věřím, že se tak stane a semínko uschne.

3 0
možnosti
JR

1.) - nikdo ještě nečeetl odůvodnění (ale všichni jsou hrozně chytří)

2.) - když má spis 20.000 stran a necháváte dělat iks znaleckých posudků, provádíte výslechy apod., tak to holt trvá

4 0
možnosti
Foto

Jenomže tady nejde o žádnou "změnu názoru", tu si vymysleli na serveru Neovlivní.cz, přičemž vycházeli ze skutečnosti, že původně bylo stíhání zastaveno jen vůči Faltýnkovi a dalším osobám. Tedy předpokládali, že Babiš bude automaticky stíhán, ačkoliv vyšetřování stále pokračovalo (a v daný okamžik např. ukázalo, že se obvinění Faltýnka vůbec netýká).

https://neovlivni.cz/jak-rozumet-krokum-zalobce-sarocha-v-kauze-capi-hnizdo/?fbclid=IwAR3niK3olGjSrNmF1T1oCSriHRXucnAIQpDtMHK4W3ilCkjRJWyM09J8w6o

Dále to účelově rozmazávali Chvilkaří (MIlion chvilek pro demokracii), čímž mj. předvedli svou nekompetentnost. Už poněkolikáté.

8 1
možnosti
Foto

St. zástupce těžko cokoli měnil, či změnil. On ,,pouze" dozoroval, tak jak mu ze zákona přísluší. Během toho několikrát požadoval došetření, doplnění i doložení dalších poznatků, aby mohl dospět ke svému konečnému závěru. Čili, i po celou dobu ,,pochyboval" o tom, zda jsou veškerá šetření dostačující k tomu, aby svůj závěr učinil. A nyní závěr učinil, a ten, opět dle zákona, dále posoudí jemu nadřízená ,,instance. Nic více ale ani nic méně;-)

8 1
možnosti
AS

Státní zástupce měl právní názor, na základě kterého začala policie Babiše a spol. stíhat. Tento právní názor (podle Deníku) změnil a navrhl svým nadřízeným ukončit stíhání. Rozhodnutí je teď na nadřízeném st. zástupci.

1 0
možnosti
PB

P59e64t91r 61B59r54o28ž

3. 9. 2019 11:27

Státnímu zástupci bylo asi cosi důrazně doporučeno. Trochu mu "naši" zaklekli manželku, bratra....

4 0
možnosti
ZD

Neměl byste být pořád tak ze všeho zjančený a vykulený. Na mrtvého z vyděšení je prý hrozný pohled.

5 0
možnosti
  • Počet článků 1312
  • Celková karma 33,79
  • Průměrná čtenost 2997x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.