Náš pan prezident se prý povznesl nad kritiku protikandidátů

V tom smyslu vydal nedávno prohlášení. Asi by to bylo pod jeho úroveň. Ale asi to nevydrží. A tak sotva pan Jiří Drahoš oznámil kandidaturu, už se to z Hradu rozjelo. 

            Po absolutoriu VŠCHT v Praze, oboru fyzikální chemie roku 1972 se vydal na vědeckou dráhu. Nastoupil do Ústavu teoretických základů chemické techniky ČSAV (v současnosti Ústav chemických procesů Akademie věd České republiky). V roce 1977 obdržel kandidaturu věd. V období 1992-1995 v tomto ústavu zastával post zástupce ředitele a v letech 1996-2003 ústav vedl.

V roce 1994 se habilitoval (získal titul docent) na VŠCHT v Praze. O pět let později obhájil doktorát věd DrS. Od roku 2003 je univerzitním profesorem v oboru chemické inženýrství. Čestný doktorát (dr. h. c.) mu udělila Slovenská technická univerzita v Bratislavě.

Působil také na zahraničních pobytech v SRN 1985-1986. Na Univerzitě Sao Paolo v Brazílii přechodně pracuje v roli hostujícího profesora. Jako spoluautor je zapsán celkem pod 14 patenty, vydal na 60 prací v odborných mezinárodních periodikách.

Jiří Drahoš působil v Akademii věd ČR od roku 2005 na postu místopředsedy. Dne 16. prosince 2008 zvítězil ve volbě nového předsednictva AV ČR na místo předsedy nad protikandidátkou v poměru hlasů 188:27. 13. března 2009 Drahoše jmenoval prezident Václav Klaus na Pražském Hradě novým předsedou Akademie věd České republiky. Oficiálně vedení Akademie věd převzal na sněmu 24. března 2009, kdy nahradil Václava Pačese. V prosinci 2012 byl Akademickým sněmem AV ČR zvolen jediným kandidátem na funkci předsedy na další pětileté volební období. Funkci předsedy Akademie věd ČR vykonával do 24. března 2017.

Zdroj: Wikipedia

A teď co o panu Jiřím Drahošovi prohlásil mluvčí našeho pana prezidenta na svém Twitteru:  

"Pokud je Miloš Zeman Donaldem Trumpem nadcházejících voleb, Jiří Drahoš je Hillary Clintonovou"

"Žádné velké překvapení se nekoná. J. Drahoše nadšeně podporují média a politické strany. TOP 09 počínaje a okolím B. Sobotky konče."

"U kandidátů médií jsou typické floskule o boji s "extremismem a populismem". Takové fikusy na Hradě by plně vyhovovaly politickým stranám."

"Česká republika potřebuje prezidenta, který se zastane občanů, jako třeba v situaci migrační krize. Ne kývala, který pronese prázdný projev."

Troufám si tvrdit, že nějaký mluvčí prezidenta Ovčáček svým dílem, životem, vzděláním a rozhledem nesahá panu Drahošovi ani po ty pověstné kotníky. A přesto toto o něm napíše, a to ještě neměl pan Drahoš ani jedno předvolební vystoupení. Ubohost nad ubohost. Ale jaký pán, takový kmán.

Já tušil, že ty útoky na protikandidáty z Hradu přijdou. Ale že budou tak rychlé, to překvapilo i mě. Že budou tak hnusné, to nemůže překvapit nikoho.

Ale buďme optimisty. Třeba na Hradě pochopili, že jde do tuhého, že tady je silný hráč. A začínají panikařit. 

Autor: Tomáš Flaška | středa 29.3.2017 8:25 | karma článku: 41,06 | přečteno: 2903x