Tomáš Flaška

Co my Češi jsme za udavače?

18. 04. 2017 19:43:56
Tohle hlava nebere. Česká obchodní inspekce načapala na Velikonoční pondělí tři otevřené prodejny. A všechny na základě "podnětu spotřebitelů". Budou prý milionové pokuty.

Tak pokud to opravdu byli "spotřebitelé", kdo podal podnět, tak komu může otevření prodejny vadit? V čem to koho omezuje? To může být jedině vyřizování nějakých účtů, nebo závist. Jiný důvod v tom být nemůže. Co je tohle za lidi?

Pak si dokážu představit, že svého zaměstnavatele udala naštvaná prodavačka, že musí jít na svátek do práce. Plat od něj bere celoročně, to nemá sebemenší výčitky. To je vše v pořádku, penízky tečou. Zaměstnání neměnila. Když nešla jinam, tak asi je se svými pracovními a platovými podmínkami spokojena. Dnes je o prodavačky a pokladní rvačka. A při první příležitosti svému zaměstnavateli zatopí. Tak co je tohle za charakter?

Tak kdo tedy mohl skutečně z rozumných důvodů udávat? Tak snad jedině sousedé, kterým vadí provoz třeba na parkovišti, které sousedí s jejich zahradou. Holt doufali, že si užijí tak 5 dnů v roce klid a nezadařilo se. Ale i tak si myslím, že toto přeci není důvod k udání. Když s tím musím žít 360 dnů, tak proč ne 365? Někdo prostě využije první příležitost, jak si s někým vypořádat účty. Ať už z jakéhokoliv důvodu, není oznámení České obchodní inspekci zdůvodnitelné zabráněním trestnému činu, zachováním veřejného pořádku, nebo pomocí bližním. Naopak, je to jen nejnižší lidský pud.

Autor: Tomáš Flaška | karma: 39.06 | přečteno: 2391 ×
Poslední články autora