Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Smlouva Andreje Babiše s občany České republiky

Přistála nám ve schránce. Číst jsem to nechtěl. Toto obvykle dáváme do sběru a od některých stran dokonce urychleně, tentokrát to dopadlo jinak. 

Nejdříve se mě ptala žena, jestli jsem si to přečetl. Já myslel, že mě chce provokovat, pak jsem pochopil, že to myslí vážně. Ale ani to mě nedonutilo vzít ten plátek do ruky. Ale když mi mé dospělé dítko večer řeklo, že to v práci rozebírali, a že z toho měli skutečně Silvestra, tak mě to přesvědčilo abych se na to podívat. Opravdu to stojí za to. Slibuje každá strana, kdeco. Ale tohle čtení je fakt pochoutka. Vybírám a komentuji ty nejšťavnatější body, necituji je celé, ale nejsou vytrhány z kontextu. Smysl zůstává.

 

Budu šetřit naše společné peníze a usilovat o efektivní stát. Za poslední období přibyly desetitisíce úředníků. Pokud v tomto trendu chce Andrej Babiš pokračovat, tak nevím co chce tímto slibem říci. Má to být otočení o 180°? A po příštích volbách zase opačně?

Budu Vám vždy naslouchat, zůstanu s Vámi v častém kontaktu jako doposud. Víme, víme. Na nepříjemné dotazy je univerzální odpověď. Za vše může mafie, tradiční strany a Kalousek.

Budu se snažit zefektivnit fungování veřejných institucí a změním jednací řád sněmovny po vzoru Německa abych omezil zbytečné a nesmyslné blábolení politiků. V praxi už některé návrhy padly - zrušení senátu a omezení počtu zastupitelů nižších stupňů. Zbytečné řeči politiků se nejdříve omezí, později zakážou. Ostatně KSČ, které byl Andrej Babiš členem, to dovedla k dokonalosti.

Budu vždy bojovat za vymahatelnost práva a rovnost lidí před zákonem.  Ale samotného Andreje Babiše se toto samozřejmě týkat nesmí, proto chtěl aby ho poslanci k trestnímu stíhání nevydali.

Zasadím se o nezávislost policie, která nesmí být pod vlivem politiků. Proto asi nastal ten velký cirkus, když jemu nejvíce naklonění elitní detektivové Šlachta a Komárek přišli o své funkce. Média vlastněná Andrejem Babišem vynášela věci z policejních spisů, které se  ukázaly být nepravdivé. Nevyšlo to a Andreji Babišovi naklonění policisté neměli velet elitnímu útvaru, který by mohl klekat na kdekoho, případně naopak zametat stopy od kohokoliv. Teď, jaká náhoda, pracují oba pro úřad pod ministerstvem financí. Policie opravdu vůbec neměla sloužit hnutí ANO.

Korupce se musí vyšetřovat u politiků na všech úrovních. V případě Čapího hnízda je ale potřeba tomu vyšetřování klást co největší překážky a zdržovat ho několik let. Třeba se na to dostane až po volbách. Skoro to o pár měsíců vyšlo.

Slibuji že na nejvyšší míru ztížím život korupčníkům a lidem, kteří vysávají veřejné rozpočty a tím i Vaše daně. Já si také myslím, že dotace jsou zlo a vysávání veřejných rozpočtů a mých daní. To chce Andrej Babiš na nejvyšší míru ztěžovat život sám sobě?

Z vyššího výběru daní Vám vrátím peníze, které Vám vzaly předchozí vlády. Tak tohle je dokonalé. Tomu se říká přerozdělování. Já bych radši přivítal, kdyby nám byly vráceny peníze nikoliv z toho, že nám někdo vybere více na daních, ale z toho, co rozkradl. Třeba nějaké neoprávněné dotace, nebo nějaké ty lahve vína v krabici od bot. A nebo nebylo by lepší nic nevracet a zároveň nevybírat více daní?

Během následujícího volebního období udělám maximum pro to, aby ubylo byrokratických povinností pro podnikatele, a zjednoduším styk lidí s úřady. Proč ten obrat? V posledním volebním období podnikatelům násobně narostla byrokratická zátěž. EET a Kontrolní hlášení jsou neuvěřitelné nástroje buzerace. Kontroly se střídají u živnostníků jedna za druhou. Za každou prkotinu padají desetitisícové pokuty. Nikdo podnikatelskému sektoru nezatopil tak výrazně jako tato vláda a její bývalý ministr financí. Tento slib je naprosto drzým výsměchem do očí všem lidem, kteří podnikají poctivě.

Nikdy nepustíme na naše území ilegální migranty. Andrej Babiš dokonale splňuje definici ekonomického migranta, který bezdůvodně odešel ze Slovenska za vyššími výdělky do České republiky, která má větší trh.

Zavazuji se, že v žádném případě nezneužiji politickou funkci ve svůj prospěch. Klekání finanční správy vedené minstrem financí na konkurenční firmy už má asi přestat. Konkurence asi už byla dostatečně zdecimována. To podstatné je už Andrejovo.

Slibuji že na ministerské posty budu prosazovat odborníky bez ohledu na politikou příslušnost (úmyslně jsem to opsal i s tím překlepem). Třeba takový ministr Pelikán je asi odborník, nevím zda je členem ANO, ale určitě je loajální svému předsedovi. Vyšetřování všech jeho kauz sveřepě podporuje, urychluje a vítá. Ale v tom slibu se naštěstí o loajalitě nic neříká.

Je to prostě předvolební slibotechna jako u každé jiné strany. Ale tahle má ještě nádech tragikomičnosti. Ne, spíše bych řekl že nejlepší definice této smlouvy je: DRZOST a POHRDÁNÍ! 

Autor: Tomáš Flaška | čtvrtek 19.10.2017 10:21 | karma článku: 46,98 | přečteno: 14127x
  • Další články autora

Tomáš Flaška

Petiční humbuk ANO, aneb srovnání Čechů a Slováků

ANO před měsícem začalo sbírat podpisy pod čtyři petice. A prý to dopadlo perfektně. V tom případě to ale na Slovensku dopadlo hvězdně.

19.4.2024 v 9:49 | Karma: 25,59 | Přečteno: 736x | Diskuse| Společnost

Tomáš Flaška

Takhle se to dělá, když nemám kde parkovat

Postavit parkovací dům s označením P+R v centru města (konkrétně Liberce), to je už odvaha. A prošlo to.

15.4.2024 v 17:19 | Karma: 25,63 | Přečteno: 1041x | Diskuse| Ekonomika

Tomáš Flaška

Vzpomínka na letošní lyžařskou zimu

V Čechách už jen běžkuji. Sjezdové náčiní vyvážím zásadně do Alp. Letos nám to s počasím vyšlo, tak se trochu pokochejme společně.

15.4.2024 v 4:44 | Karma: 13,72 | Přečteno: 345x | Diskuse| Cestování

Tomáš Flaška

Tak tohle je už opravdu síla, pane Babiši

Nikdy jsem si o hnutí ANO a jeho lídrovi iluze nedělal, to ví každý. Ale říkám si, kde je to pověstné dno?

10.4.2024 v 12:58 | Karma: 43,21 | Přečteno: 6481x | Diskuse| Ekonomika

Tomáš Flaška

Dezinformátor ten lehký život má

Nikdo se ho totiž na nic neptá. Otázka je, jestli to dělá z hlouposti, nebo se zlým úmyslem. V každém případě lhát je špatně. A on se jenom ukájí tím, jak mu klaka tleská.

9.4.2024 v 15:17 | Karma: 31,66 | Přečteno: 1116x | Diskuse| Média
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

Ignorovat, nebo demaskovat? Německá média řeší, jak informovat o AfD

24. dubna 2024

Premium Je to teď horké téma. Německá mainstreamová média stojí před volbou, nakolik a jakým způsobem...

Šibal z Prahy podmázl průvodčího, s Lorenovou v negližé předběhl konkurenci

24. dubna 2024

Seriál Byla teprve na začátku kariéry, ale fotografové na ni už stáli fronty. Snímek mladičké Sophie...

Ukrajinská policie zadržela šest Čechů za telefonické podvody z Oděsy

23. dubna 2024  21:25

Ukrajinské úřady oznámily zadržení devíti členů zločinecké organizace včetně šesti Čechů, kteří z...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 1310
  • Celková karma 34,18
  • Průměrná čtenost 3002x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.