Babiše vydat! Tak děl prezident.

Skoro jsem nevěřil vlastním uším když jsem dnes poslouchal projev našeho prezidenta v parlamentu. Ale mýlka je vyloučena.

Poslancům řekl jasně - nebuďte ani policisty, ani soudci. Kdyby Andreje Babiše trestnímu stíhání nevydali, tak by si právě na tu spravedlnost hráli. Pokud Babiše vydají, tak tu spravedlnost nechají v rukou těch povolaných, v duchu přání prezidenta. Prezident to řekl zcela jasně. V té souvislosti si je nutno vzpomenout na jeho demonstrativní návštěvu Čapího hnízda v loňském roce, která měla jasně jiný účel. Prostě otočka o 180°. 

Přitom v dnešním projevu  cílil jen a pouze na poslance hnutí ANO. Pouze ti s vydáním váhají. Ostatní v tom asi mají jasno a oba by k trestnímu stíhání vydali. 

Ale zároveň pan prezident jasně předsedu hnutí ANO podpořil v jeho snaze o sestavení vlády. Nic neříkal o tom, že trestně stíhaný politik by to dělat neměl. Dokonce ani nic neříkal o tom, že v případě politiků platí presumpce viny. Ne, mluvil o presumpci neviny pro všechny. V tom případě by ale dnes měl dělat premiéra Petr Nečas a David Rath by měl být jeho ministrem zdravotnictví.

Nějak mi to nejde do hlavy. A bohužel mě napadá jen jedno smutné vysvětlení. Prezidentské volby jsou za dveřmi a Miloš Zeman se snaží sbírat hlasy i lidí, kteří by na to do teď ani nepomysleli. O to horší je pro mě představa, že by byl znova zvolen a s vidinou toho, že na nějaké příští volby už nemusí brát sebemenší zřetel, se totálně utrhne ze řetězu. 

Resultát je pro mě jasný. V prvním kole volím dle svého srdce a v druhém kohokoliv kromě Miloše Zemana. Toho pána a jeho squadry už bylo na Hradě dost. 

Doplňuji 10.01.2018 v 19:41: 

Miloš Zeman v roce 1998 na Frekvenci 1:
"U politika platí nikoliv presumpce neviny, ale bohužel u něho platí presumpce viny, takže je-li politik v jakémkoli podezření, byť by bylo sebepitomější, tak si myslím, že je jeho povinností rezignovat, pokud toto podezření někdo bere vážně.“

Autor: Tomáš Flaška | středa 10.1.2018 16:18 | karma článku: 34,07 | přečteno: 1525x