Nevěřte už nikomu a ničemu

Dá se předpokládat, že se vyrojí hodně "zaručených informací" ohledně prezidentské volby. A hodně aktivistů, nebo spíše tupých ovcí, je bude rádo šířit. 

Vzpomeňme si na aféru Lithium jak zahýbala našimi parlamentními volbami. A dnes? Ticho po pěšině. Dokonce se prostě pokračuje v duchu podepsaného memoranda a současná vládní garnitura jede v nastoupených kolejích.

Vzpomeňme si na lživé billboardy a inzerát v Blesku uveřejněný těsně před minulým druhým kolem prezidentské volby. Oboje bylo samozřejmě zaplacené za jediným účelem - očernění, dehonestace. A věřme, že to bude pokračovat a gradovat.

Rád bych použil slova našeho současného prezidenta z vánočního projevu: "Takže zdvihněme hlavu a buďme sebevědomými lidmi, kteří spoléhají na svůj vlastní rozum a nedají se manipulovat, ať už údajnými zahraničními rozvědkami nebo zejména českým tiskem, Českou televizí a dalšími médii. Spoléhejte na vlastní rozum."

Jenom si všimněte opět té manipulace, kterou Miloš Zeman kritizuje, ale sám používá. Slovo "údajně" použito u zahraničních rozvědek a "zejména" použito u veřejnoprávních médií, která jsou u nás (ještě) kontrolována parlamentem. Opravdu má důvěru v naší parlamentní demokracii? Či čím zájmům vlastně slouží? Prostě opět podprahové, podpásové sdělení, jak jsme si u Miloše Zemana již zvykli. Podotýkám, že pana Miloše Zemana nijak nepomlouvám, ale pouze cituji jeho vlastní slova.

Poslechněme tedy současného prezidenta a: "Takže zdvihněme hlavu a buďme sebevědomými lidmi, kteří spoléhají na svůj vlastní rozum a nedají se manipulovat". A na ten zbytek jeho tvrzení právě kvůli tomu začátku zapomeňme. 

Proto opakuji. Jakékoliv informace, které se objeví po 14.01. tohoto roku o obou našich kandidátech považujte za irelevantní. Pravděpodobně to bude zase jen hnojomet, jak už si pomalu bohužel začínáme zvykat, a který už koneckonců některé proruské servery rozjely. Myslím, že o obou kandidátech se dá zjistit hodně i v době před tímto datem. Vše novější bude pravděpodobně jen pokus nás zase právě jen a pouze oblbnout. Když budete chtít něčemu věřit, pátrejte po zdroji, kdo to šíří, a jak je ta informace stará. Ale vězte, že to stejně bude zastřeno mlhou. Ale spíše byste se měli zamyslet nad sebou, čemu vlastně věřit chcete.

Pokud chcete o obou kandidátech vědět více, dá se dost surfovat ve starších zdrojích na internetu. 

Autor: Tomáš Flaška | čtvrtek 18.1.2018 11:23 | karma článku: 33,48 | přečteno: 901x