Musí tohle na Hradě být?

Máme prezidenta rázného, ale přiznejme si, že není zrovna v nejlepší tělesné kondici. To přeci nezapře ani jeho mluvčí Ovčáček, i když je schopen se o to pokusit. 

Je plně legitimní, že po náročném volebním období si prezident potřebuje odpočinout. Při jeho zdraví je i naprosto pochopitelné, když z důvodu náhlé zdravotní indispozice bude nějaká plánovaná akce narychlo zrušena. A dá se očekávat, že se tak bude dít i v budoucnu. To je všeobecně známo a díky věku pana prezidenta i jeho zdravotnímu stavu je nutno s tím i nadále počítat stále častěji.

Pak je ale nepochopitelná fraška s jmenováním rektorů a s tím spojeným ceremoniálem. Rektoři dostali pozvánku na Hrad. Dokonce po nich byla vyžadována RZ jejich aut, aby byli vpuštěni do areálu Hradu. A je jedno jestli to pozvání bylo písemné, telefonické, nebo mailem. Přesto prezidentův mluvčí oznámil, že žádný ceremoniál na Hradě plánován nebyl. Lže tedy mluvčí (opravdu nechci psát prezident, ale za koho tedy p. Ovčáček mluví?), nebo rektoři (a ne jeden) ctihodných univerzit?

Přeci kdyby se z Hradu místo "Nic jsme neplánovali" ozvalo "Pan prezident se po náročném volebním období cítí velmi unaven a lékař mu doporučil několik dnů odpočinku", tak by to každý soudný člověk pochopil a akceptoval, tím spíše vzdělaní akademici.

Proč je potřeba zatajovat zdravotní stav našeho prezidenta jako za Brežněva? Volby už před sebou žádné nemá, z úřadu ho nemůže nic sesadit, jeho image to nepoškodí. Tak proč tedy? To si snad někdo myslí, že je ostuda, když člověk v jeho věku po tom, co musel absolvovat v posledních dnech, jednoduše prohlásí, že už toho má na pár dnů dost? Nebo se někdo domnívá, že by mu toto mohlo nějak uškodit? Nebo že je takovéto prohlášení nějak politicky nekorektní? Co by bylo špatného na tom, jednoduše říci, že je potřeba trochu odpočinku z důvodu nadcházejícího náročného programu? 

A když se o celé záležitosti rozepíší novináři, tak Hradní mluvčí reaguje: "Nenávistný mediální póvl a hnůj přesto nadále šíří lživé spekulace o zdraví pana prezidenta. To je ta jejich noblesa."

Komentovat to už snad ani netřeba. Obrázek si o věcnosti, jasnosti, vstřícnosti a smířlivosti takového vyjádření udělá každý sám.

Ale proboha proč má hradní klika tohle zapotřebí? 

Autor: Tomáš Flaška | středa 31.1.2018 7:13 | karma článku: 36,17 | přečteno: 1711x