Mluvíte jako mutant

To řekl náš pan prezident na adresu redaktora České televize krátce po svém znovuzvolení. Proč? Proč zase? Nemá ho rád? Jeho osobně nebo to médium? 

Abych byl přesný, tak také přesný citát výroku pana prezidenta: "Vy sice máte hlas, který trošku připomíná mutanta, ale já bych poprosil, aby ten váš hlas byl poněkud hlubší."

Nejsem lékař, ale osobně se domnívám, že hloubka hlasu je přirozená záležitost. A pokud někdo zrovna nechraptí z důvodu nachlazení, tak s hloubkou svého hlasu nic neudělá. A prostě hlubší tónem mluvit nemůže, i když si to přeje člověk nejvyšší.

Je to rozdíl proti situaci, kdy si někdo dobrovolně huntuje zdraví alkoholem, životosprávou a cigaretami. Ale ani na takto nemocného člověka, který si za to z části může sám, by mě ani ve snu nenapadlo na ulici pokřikovat: "Ty jsi kripl o holi!". A už vůbec ne v přímém televizním přenosu. Studem bych se propadl.

Pan prezident asi chtěl vyjádřit svůj negativní postoj k České televizi. Odnesl to její redaktor, který se určitě může těšit na to, že si z něj bude okolí dělat tak trochu srandu. Ať už v dobrém, nebo ve zlém. Ego našeho pana prezidenta bylo uspokojeno, svou myšlenku vyjádřil a dal najevo, že ten redaktor je proti němu úplná nula.

Ale má tohle hlava státu zapotřebí? 

Autor: Tomáš Flaška | pátek 2.2.2018 6:24 | karma článku: 43,63 | přečteno: 5666x