Tomáš Flaška

A už je to tady - zavřou se ústa ČT

23. 02. 2018 5:37:36
Záminkou je opětovně Ester Ledecká. Kdyby chudák tušila, co všechno spustí, možná by jí ta medaile zhořkla v ústech.

Již několikrát tu bylo vysvětleno proč nebyla přenášena její jízda v přímém přenosu. Ale podle hesla 100x opakovaná lež se stane pravdou, to budou mnozí stále opakovat. Tak to vysvětlení také zopakuji znova. Vlastníkem práv na vysílání ZOH je společnost Discovery Communications, které patří mimo jiné i Eurosport. ČT získala jen sublicenci, která jí umožňuje omezený počet přímých přenosů, a to pouze jeden v reálném čase. V době kdy jela Ester Ledecká, tak jsme hráli hokej s Kanadou o vítězství ve skupině. Podotýkám v době, kdy měla Ester Ledecká startovní číslo 26 a nikdo nepočítal s nějakým jejím výraznějším úspěchem. Tak co myslíte že u nás mělo větší zájem diváků? Super G žen nebo náš milovaný hokej?

Jenom podotknu, že kdo tedy věděl dopředu co přijde a třeba si i vsadil na Ester v poměru 1:100, tak si mohl zaplatit placené kanály Eurosportu a na Ester se dívat. Ostatně o tom to celé je, o penězích. Jeden velký cirkus, jak jsem psal již v jiném blogu.

Vedlejší je výkon komentátorů. To je samozřejmě věcí názoru. Ale je lidské chybovat. Určitě nebyl úmysl nějak Ester Ledeckou potopit, nebo zesměšnit. Maximálně může dojít k personální obměně, i když i to by dle mě bylo přehnané.

Přesto jsme včera zase na jedné nejmenované soukromé televizní stanici slyšeli jejího majitele jak si notuje s jedním nejmenovaných nejvyšším politikem o tom, že ČT se chová arogantně tím, že nevysílala jízdu Ester Ledecké v přímém přenosu. A onen nejmenovaný nejvyšší politik dal rovnou radu parlamentu jak postupovat, aby v ČT došlo k personálním změnám.

Takže se můžeme těšit na pořad s názvem Události, který bude ale ve skutečnosti Černou kronikou, nebo Estrádou, ale nejspíše něco ve smyslu TV Babišov.

Autor: Tomáš Flaška | karma: 35.61 | přečteno: 2492 ×
Poslední články autora