Rusko si s dopingem nedá pokoj

Nejdříve po debaklu na zimních olympijských před osmi lety rozhodl sám prezident, že v Soči už musí být Rusko v čele klasifikace národů. A státní mašinérie tomu podrobila všechno.

Když už i špióni pomáhají tak, že v noci vyvrtají díru do zdi, aby se mohly infikované vzorky moči a krve ruských sportovců zaměnit za jiné, zdravé, odebrané těm samým sportovcům měsíce předem, kdy ještě nic nebrali, tak mi nikdo nevymluví, že to není státem organizováno a posvěceno z nejvyšších míst.

Naštěstí byl dopad poměrně silný a Rusko nesmělo startovat na současných zimních olympijských hrách. Tedy oficielně jako stát, ale čistí sportovci mohli, ale pod olympijskou vlajkou. Rozhodnutí naprosto adekvátní, vůči těm sportovcům férové, vůči státní mašinérii spravedlivé.

Přesto se i mezi těmi "čistými" ruskými sportovci našli zatím dva, kterým stejně doping našli. A už to jede nanovo. Dozvídáme se, že to je spiknutí (jenom proti Rusům), že je Rusům ubližováno (jenom jim), že jim někdo musel do nápoje dát zakázanou látku, že v jejich pokojích se denně pohybují uklízečky pod vedením USA... . Pokud si vzpomínám, tak přesně takovýmito praktikami vyhrožovali Rusové našim biatlonistům.

U ruských sportovců mi chybí jedno vysvětlení. Meldonium, které bylo nalezeno u ruského curlaře, ale předtím třeba i u tenistky Marie Šarapovové, je lék, který se používá na léčku ischemické choroby srdeční (zdroj Wikipedia). Od roku 2016 je pro sportovce zakázané. Předpokládám, že před tím si ho dotyční sportovci brali právě kvůli své srdeční chorobě. Určitě ne kvůli dopingu, když teď tvrdí že nikdy nedopovali a nedopují. Tak bych prosil odpověď - když tedy mají tak nemocná srdce, že se bez meldonia dříve neobešli, co místo něj berou teď? Nebo došlo k jejich zázračnému vyléčení? Jako že se za ně postavil bůh, když jim všichni ubližují?

Autor: Tomáš Flaška | sobota 24.2.2018 11:23 | karma článku: 32,53 | přečteno: 810x