Agresivní projev válečníka Putina

Každý normální státník při projevu o stavu své země zmíní hospodářství, problémy, úspěchy, výhledy. Nikoliv ale Rus. Ten musí sdělit že je nejsilnější. 

Tak jsme se od prezidenta Putina dozvěděli, že Rusko má nejnovější raketu s jaderným pohonem, která má neomezený dolet a kterou nikdo nesestřelí. Přidal ještě něco o podvodních dronech které mohou k cizím letadlovým lodím a přístavům dopravit jaderné nálože a sál tleskal.

 Na co mu to je? Kdyby došlo k použití těchto zbraní, tak už stejně žádné Rusko nebude. A je jedno kdo by tu spoušť zmačknul první. Kdyby se třeba pochlubil tím, že mají nový protivzdušný obranný systém, který zachytí jakoukoliv raketu, tak bych to bral, že to s obranou myslí vážně a nechtějí své zbraně zneužít. Takhle ty své rakety strkají do Kaliningradu a když se někdo ohradí tak jen utrousí že je to jejich vnitřní záležitost.

Ta země je prostě pořád stejná. Nemají co do huby, žerou hlínu, ale každý se jich musí bát. Mění se tam vládci a společenské systémy, ale ten národ svou povahou zůstává stejný. Protože toto jsou prostě věty které chce slyšet a které tam vyhrávají volby. Ne nadarmo Putin svůj projev načasoval krátce před svým znovuzvolením. Už asi čtvrtým, nebo vlastně pátým. Ten Medveděv v mezidobí byl něco jako svěřenecký fond.

Nikdo dnes nechce Rusko napadnout. Byl by blázen. NATO? Dokážete si při kolektivním rozhodování představit že by všechny země schválily útok na Rusko? Včetně třeba nás? Ne, je to jen standardní ruská paranoia. A stejně není o co v té jejich zplundrované zemi stát. Může se ale někdo divit, když se stále chlubí svými útočnými zbraněmi, když bezostyšně vtrhávají na území svých sousedů a když soustavně vedou kybernetickou válku, že je jejich okolí na pozoru a přijímá protiopatření? Ale hlavně když toto není jen předvolební rétorika politiků, ale v podstatě myšlení obyvatelstva?

Stačí si vzít pár čísel.

Rusko při 140 milionech obyvatel mělo v roce 2016 vývoz v hodnotě 259 miliard dolarů. My při 10,6 milionech obyvatel 160 miliard. Ruský vývoz činí jen ropa, plyn a zbraně. Nebo zná někdo nějaký jiný ruský výrobek který se slušně uchytil na světových trzích? Ale hlavně že při svém tak dokonalém hospodářství vydávají 5% HDP na zbrojení. Nevím kolik % HDP vydával na zbrojení Hitler. Ale nedivil bych se, kdyby to bylo srovnatelné.  

Ne, je potřeba se před nimi mít stále na pozoru. Od naší okupace v roce 1968 se v Rusku v podstatě nic moc nezměnilo. 

Autor: Tomáš Flaška | pátek 2.3.2018 4:21 | karma článku: 33,52 | přečteno: 1305x
  • Další články autora

Tomáš Flaška

Trocha zpráv na apríla

1.4.2024 v 18:03 | Karma: 29,03

Tomáš Flaška

Někdo tady lže

29.3.2024 v 9:13 | Karma: 34,44

Tomáš Flaška

Tak si ty ruské volby shrňme

19.3.2024 v 7:04 | Karma: 40,45

Tomáš Flaška

Maďarsko je jako žena prodejná

10.3.2024 v 15:20 | Karma: 38,12

Tomáš Flaška

Zmije

3.3.2024 v 6:49 | Karma: 28,68

Tomáš Flaška

Budoucnost vládnutí ANO a SPD

13.2.2024 v 10:33 | Karma: 40,94
  • Počet článků 1310
  • Celková karma 33,66
  • Průměrná čtenost 3002x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.