Jsem zpovykaný Pražan

Ale nevděčím za to paní primátorce. Možná ani nikomu z politiků a představitelů města. Spíš sám sobě.

Kdo zkusí ráno po 8 zaparkovat na P+R na Černém mostě a pokračovat do města metrem, má smůlu. Parkoviště je už beznadějně plné. A tak to trvá léta. Nějaké řešení? Uvažuje se, plánuje se. Stačilo by málo. Dohodnout se s vedle se nacházejícími obchodními řetězci a dám jim nějakou úplatu, aby parkovat umožnili. Za nějakých podmínek, aby se jejich parkoviště zase nepřeplnila. Ale to je vše jenom o nastavení parametrů a jednání odborníků.

O dostavbě vnitřního okruhu mluvit nehodlám, to je kapitola sama pro sebe. Již léta se zvažují různé varianty.

Prahu znám jak své boty. Ale do města prostě jezdím sockou. Autem jenom o víkendu, nebo pozdě večer, protože vím že nezaparkuji. V pražském centru stojí jediný parkovací dům, a to už dobrých třicet let. Od té doby nic. A je poplatný své době. Vejdete se tam s Trabantem, se štěstím s  Oktávkou, ale s nějakým větším dnešním autem?

Léta se hovoří o potřebě pokrytí metra mobilním signálem. Jen tak mimochodem, to mají už i v Moskvě. Teď se snad Dopravní podnik s operátory nějak skoro dohodl. A Dopravní podnik si "už" zadal studii, zda je výhodnější aby kabely položil sám a pronajímal je operátorům, nebo aby kabely položili operátoři, či  zda by nebylo vhodnější pokrytí pomocí WiFi.

U metra D se dokonce mluvilo reálně o možnosti postavit ho pouze jako takový pendl z jedné konečné na druhou.

O havarijním stavu pražských mostů toho víme také dost a dlouho. A když už se ten libeňský sesypal tak, že se musel uzavřít, tak se začalo řešit, jestli je vlastně památkou, nebo ne. To snad už mohl někdo rozhodnout léta dopředu.

Můžu si myslet o předchozích pražských vládách cokoliv. Mohu se domnívat že si nakradli. Ale mě jako Pražana zajímá jedna věc - něco se dělo. Postavila se Blanka a že pomohla! Prodloužilo se metro. Stavěly se byty a nemusela tak jejich cena růst astronomickým tempem. To jsou věci, které jako obyvatel vnímám a nezajímají mě zákulisní hrátky a zdůvodňování, že za to může někdo jiný.

A paní primátorko. I kdyby se v Praze žilo sebelíp a Pražané se měli jako ve vatičce, nejlíp na světě, tak je povinností jejich primátora usilovat o to, aby se měli ještě líp. A ne jim říkat že jsou zpovykaní.

Autor: Tomáš Flaška | čtvrtek 15.3.2018 11:36 | karma článku: 42,84 | přečteno: 4730x
  • Další články autora

Tomáš Flaška

Trocha zpráv na apríla

1.4.2024 v 18:03 | Karma: 29,02

Tomáš Flaška

Někdo tady lže

29.3.2024 v 9:13 | Karma: 34,44

Tomáš Flaška

Tak si ty ruské volby shrňme

19.3.2024 v 7:04 | Karma: 40,45

Tomáš Flaška

Maďarsko je jako žena prodejná

10.3.2024 v 15:20 | Karma: 38,12

Tomáš Flaška

Zmije

3.3.2024 v 6:49 | Karma: 28,68

Tomáš Flaška

Budoucnost vládnutí ANO a SPD

13.2.2024 v 10:33 | Karma: 40,94
  • Počet článků 1310
  • Celková karma 33,63
  • Průměrná čtenost 3002x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.