Tomáš Flaška

Perličky našich nejvyšších z posledních dnů

12. 04. 2018 16:46:47
Opravdu se divím a divím. Kde to jsme? Už ani netvrdím, že mě nemůže nic překvapit. Pouhé dva dny stojí za to.

Začnu členem současného kabinetu v demisi. Místopředseda hnutí ANO Richard Brabec v Radiožurnálu dne 10.04. v 18 hodin: "Já si myslím, že se tady spíš vytváří určitá hysterie, že vláda bez důvěry je neplnohodnotná vláda, vláda která nic nedělá, nic nemůže. My to takhle nevidíme". Takže nám pan místopředseda vlastně sdělil, že důvěra vlády v parlamentu je jen taková formalita, která ani není nutná. Nebylo by tudíž lepší ten parlament rovnou zrušit?

Náš nejvyšší představitel, moudrý pan prezident Zeman, nejdříve na sjezdu ČSSD této straně doporučil, aby se ucházela v novém kabinetu pouze o místa náměstků (sic!) a kabinet hnutí ANO s ministry pouze z tohoto hnutí podpořila. A co se nestalo? Od hnutí ANO dostala ČSSD nabídku čtyř ministerských křesel a tentýž moudrý pan prezident náhle ČSSD doporučil tuto nabídku neakceptovat, jak bezelstně prozradil v přímém televizním přenosu jeden z lánských "pučistů" Jiří Zimola. Nemyslím si, že se jedná o prezidentovo tradiční: "Názory nemění jen idiot". Je to opět osobní hra o pomstě a pokoření někoho jiného, tentokrát to chce dát sežrat premiérovi (v demisi) Babišovi. Přeci jenom se poslední týdny nechoval dostatečně prorusky. Zájem státu, nezájem státu, to je vedlejší. Osobní msta je to hlavní.

Máslo na hlavě má i nejsilnější opoziční strana ODS. Zaperlil její nejoblíbenější představitel, který ve volbách dostal nejvíce preferenčních hlasů (nebo druhý počet, nevím přesně), Václav Klaus mladší. Dnes při projednávání zákona o zamezení nekalých praktik směnáren (který je dle mě moc potřeba) pronesl skutečnou perlu, když se podivil nad nutností přijetí takovéhoto zákona kvůli několika nepoctivým. Pana poslance bych se tedy zeptal jestli není zbytečné mít zde trestní zákoník kvůli vraždám, loupežím, znásilněním nebo zlodějnám. Taky jde přeci jen o pár nepoctivých. Rozhodně jde o výraznou menšinu. Já nevím, jestli si ti lidé někdy uvědomují, co vlastně říkají.

Tak toto jsme si všechno zvolili, vážení. A to jsem vzal jen poslední dva dny.

Autor: Tomáš Flaška | karma: 36.85 | přečteno: 2204 ×
Poslední články autora