Coney Island a večerní Manhattan

Počasí se bohužel zhoršilo a podle předpovědi má následující tři dny už jen pršet. Uvidíme. Zatím jen pár kapek, tak nejdříve vyrážíme na nejvyhlášenější místní pláž na Coney Island.

V tomto ročním období je stejně ještě mimo provoz. Po ránu tu navíc ještě k tomu panuje dost ospalá atmosféra a když k tomu připočteme počasí ... 

Přesto se pláž uklízí. Nevím jak často, ale důkladně. 

 

Přilehlé ulice jsou prý největší ruskou kolonií v USA. A opravdu vývěsní štíty rusky, v obchodech se mluví jen rusky, a to zákazníci i prodavači a na ulici taky slyšíte skoro jen ruštinu. 

Zajímavější je spíše to, že tu asi moc nekopou kabely. A tak stromy postupně musí skrz ty pověšené dráty prorůst. 

Ale ruská kolonie tu není jediná. I nějací asiati tu žijí a s nějakou angličtinou si hlavu příliš nelámou. Nejsem schopen říci, odkud pocházejí. 

Ale nejvíc je tu asi Židů. 

Počasí se nelepší. A předpověď nevěstí nic dobrého. Musíme upravit strategii. Tak nejdřív na pizzu, pak domů a do hajan na odpoledního šlofíka. A večer vzhůru do centra nejdřív na steaka.

 

A pak do víru ulic nočního Manhattanu. 

Odskočíme si do obchodního domu Macy's na Herald Square, který byl otevřen již v roce 1858. A v roce 1902 zde byly zprovozněny první jezdící schody. Ze dřeva. Slouží do dnes. To si nemohu nechat ujít a proto váhavě souhlasím se svou polovičkou, že obchoďák navštívíme. 

Empire State Building je nahoře modře osvětlen. Původně jsem tam chtěl vylézt (teda vyjet výtahem) i za tmy a pokochat se. Ale pohled vzhůru nám ukazuje, že vrcholy mrakodrapů jsou v mracích. Snad zítra, nebo pozítří, ale vzhledem k předpovědi jsem skeptik.  

Tak ještě pár kroků, pak metro a do hajan. 

 

Autor: Tomáš Flaška | čtvrtek 17.5.2018 11:17 | karma článku: 26,38 | přečteno: 574x