Děkujeme za pochopení.
milenkamikes10
mimochodem
tohle si muzou dovolit jen Praze, v mensich mestech by to udelal jednou...
Damik
Re: mimochodem
V centru Prahy se tak nějak nepočítá s tím, že tam někdo zavítá víckrát. Turisti jsou tu jen na pár dní a pokaždé zkusí jiný podnik a pražané chodí do hospod v širším centru a ne v tom turistickém. Třeba u nás ve Strašnicích nepříjemnou číšnici po naší stížnosti vyhodili, ještě se nám majitel omluvil a dostali jsme oběd zdarma.
milenkamikes10
Ja jsem "holka z vesnice"
a tak se ptám : má vůbec právo po mně chtít těch 10%? co když mu je nedám? zavolá na mě policii pro neplacení účtu nebo...........?
Tomáš Flaška
Re: Ja jsem "holka z vesnice"
No já si myslím, že je to protiprávní a proto nemohou dělat vůbec nic. Jinak by buď hned volal vedoucího, nebo dokonce policii.
ATLBOB
Souhlasim
15 let + v tomto ksefte me naucilo,jak se chovat v restauraci, k personalu,atd. Bohuzel je zde velky problem. I kdyz mame hotelove skoly a Cisnik nebo Servirka jsou vyucenymi profesionaly!!! (neni tomu tak) tak se setkate s personalem jak vypravi pan autor nebo nektere jine pripominky o hloupych vtipech s hostem neznalost vin (at uz jde o Villu Richter ci jiny prestizni podnik). Service tady u nas proste neexistuje.Sporadicky najdete obsluhu ktera Vam vyrazi dech a zpadne Vam celist jelikoz to vubec necekate.Je to prijemne prekvapeni a potom s oblibou navstevujete tento podnik i kdyz je na druhem konci Prahy a kazdemu to musite hned rict. Jak pan Pohlreich uci nase kuchare Varit a majitele jak maji svuj podnik ridit aby neprodelavali silene penize tak bychom potrebovali nekoho kdo by se chopil toho naucit nase profesionaly pristup k hostum,at jsou Cesi nebo zbytek sveta. Tohle ale vse zpociva v managementu chceteli vedeni podniku.
daman6
Villu Richter opravdu lepe vynechat
Mám velmi podobnou zkušenost jako autor. Kromě peripetií se spropitným obsluha (restaurace, která se prezentuje s důrazem na vína) nedokázala zodpovědět otázku ohledně vhodnosti určitého vína k našemu jídlu, pak přinesli láhev a nemohli najít otvírač (což okomentovali slovy - "zatím se můžete pár minut na láhev dívat") ....
bolan
Nemístný údiv a sláma v botách
Autor toho asi po světě moc nenajezdil. V zahraničí ( například Francie, USA) je naprsoto běžné, že se po sečtení útraty připočítává pevně stanovená percentuální částka jako spropitného. Zabraňuje se tím trapasům, kdy někdo nechává z účtu za 498,- celé DVĚ koruny spropitné. Chápu, že pro nebožáka, který si chce sám "hodnotit" personál podle svého uvážení výše spropitného je to poněkud zdrcující, ale tenhle pocit je úplně lichý. Pokud se automaticky připočítává třeba 10% (standard, který málokdo respektuje) tak je personál samozřejmě motivován výší útraty a není odkázán na sklblictví zrovan třeba našince. Možná by na lístku mělo být napsáno, kolik procent bude na konci připočítáno. Tak,a by cena byla předem jasná. (jinak například v USA v řadě obchodů není cena uváděna ani včetně tax /DPH/ kterou vám připočítají až u pokladny - zřejmě taky ZRADA!)
pacient
Re: Nemístný údiv a sláma v botách
jakej trapas? btw proc vubec nechavat nejakejm zlodejskem pinglum dysko? mne taky v praci nikdo neda zadny spropitny navic... a pokud nechtej delat pingly, tak at jdou delat neco jinyho, nikdo je nenuti
anoki
je to i v češtině
Říkají to i v čěštině!
Právě o víkendu sem byla s přítelem na výletě v Praze a tak sme si zašli na oběd pod Karlův most, počasí super obsluha už tak moc ne, tady zas byl velký problém se vůbec česky domluvit ale větu, že servis není v ceně nám řekl docela důrazně, ale za to vše okolo mi to bylo jedno a dala sem mu 20Kč bylo vidět, že je velmi naštvaný
Druhý den, sme si zašli na Václavák, ceny stejný, s účtenkou nám donesl i dvě becherovky jako pozornost podniku a o tom, že by sme měli platit servis navíc se nezmiňoval ani číšník ani účtěnka Tak sme mu pěkně zaokrouhlili dýško na 110,-Kč a byli sme všichni spokojení
palok59
ceny
konec konců - když může být cena zájezdu bez povinných příplatků, proč by nemohlo být pivo bez obsluhy? Jen by mě zajímalo, jestli je v ceně piva alespoň to natočení - potom by se dalo pro pivo chodit k výčepu.
Zuzana Hejná
Já jsem z podobných praktik
znechucená v některých zemích (Turecko, Maďarsko) a vždycky si říkám, co když je to u nás taky....Asi jo...achjo...Naštěstí ne všude.
- Počet článků 1316
- Celková karma 32,99
- Průměrná čtenost 2988x