Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

romualda

19. 6. 2009 17:55
jak se budou blížit volby

Jak se přiblíží volby, tak budou opět slibovat všichni všechno všem, připomnělo mi to Smlouvu s občany, která se také stala směšnou a nesmyslným letáčkem

0 0
možnosti
JJ

Yurek

19. 6. 2009 18:35
Re: jak se budou blížit volby

To je pro mě dost dobrý důvod, proč nevolit Topolpartaj.

Moje volba jsou a budou Svobodní!

0 0
možnosti
BH

BoboHml

19. 6. 2009 17:47
Majetková přiznání

víte,že v USA takto odhalili i agenty cizích států ,vydělal 200 tisíc,ale nakoupil za 400 a ted dolož kde jsi na to vzal,s tím bych souhlasil,ale pochybuji,že si naši poslanci a senátoři kopnou gol do vlastní branky

0 0
možnosti
FV

fouly

19. 6. 2009 20:02
Re: Majetková přiznání

V USA by tísícům různých chytráků rychle zklaplo,tam vědí daňové úřady prý o každém dolaru.Byl by konec šedé ekonomice ze které se neplatí daně."Chcete to

zákazníku s účtem,ale bude to dražší".Takhle podobně utíkají miliardy.

0 0
možnosti
S

sadlomaslo

19. 6. 2009 17:40
jenže ta oranžová tsunami

začíná být pěkně "očouzená"  - asi kalný vody na severu....;-D;-D

0 0
možnosti
JS

Jana Kolářová

19. 6. 2009 17:31
dokonalá věta:

Platit budou všichni, pouze prosťáčci se budou domnívat, že oni ne. :-) JK

0 0
možnosti
JB

pegaska

19. 6. 2009 10:52
Diskuze

Nedávno jsem sledovala jednu diskuzi, kde příznivci určitého směru řvali, že "podnikatele, kteří si moc vydělávají, je potřeba zdanit víc", a druhým dechem dodávali, že oni "stejně přiznávají jen malý zisk, všechno si dávají do nákladů, tak platí nízké daně". Tak si říkám - pokud již teď mají zisk takový, že z něj platí nízké daně, pak si to dokáží i napříště spočítat tak, aby nízké daně dál platili. Jsou pak jen dvě možnosti, jak vycintat z těch, kdo hodně vydělávají, vysokou progresivní daň:

1. budou to zaměstnanci, tedy budou mít jasně dané, kolik vydělávají, a nebudou mít možnost si snižovat platby třeba tou formou nákladů (přestože ani těmi náklady se nedá všechno smáznout, jak si to někteří představují)

2. Budou to právě ti nejpoctivější, kteří vydělat umí a také se nestydí si to nechat zdanit - zkrátka nehledají kličky, jak se placení vyhnout (to někteří příznivci určitého směru nepochopí, ale to už je jejich problém).

Proti komu tedy vlastně tou daní bojují?

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

19. 6. 2009 16:00
Re: Diskuze

... bojují proti všem ostatním, proti všem, kdo mají více, hodně, jinak, atp. ... Závist je hrozná vlastnost, stejně špatná jako nenávist (ač si to J. Paroubek nemyslí), ale ve spojení s hloupostí je to opravdu "terno". Rv

0 0
možnosti
Z

zitg

19. 6. 2009 9:29
Peknej clanek

Ono to ale bude slozitejsi. Pokud si ten Vas manazer zvedne plat, aby si zachoval cistou mzdu, tak se stejne odvede statu vic. A to protoze dan z prijmu pravnickych osob je (zatim) mnohem nizsi nez 38%. A to nepocitam socialni a zdravotni pojisteni.

Navic pokud tento manazer neni spolumajitelem firmy, coz ve vetsine pripadu neni, tak sam sobe o zvyseni platu rozhodovat nemuze.

Je ale mozne, ze firmy se stejne budou snazit to snizeni cisteho platu nejak dorovnat, aby o manazera neprisly. Coz zase zvysi naklady pro firmy a budou muset hledat uspory jinde. Napriklad zvysim hruby plat manazerovi o 50 tisic a radsi propustim 3 jiny lidi, kteri berou 15 tis. hrubyho. Tihle lidi totiz narozdil od toho manazera nejsou nepostradatelni. A to je ekvivalent Vaseho prikladu se zahradnikem. 

0 0
možnosti
LK

krivluk

19. 6. 2009 9:25
Tleskám

Pane Flaško, výborný článek. R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 1316
  • Celková karma 32,99
  • Průměrná čtenost 2988x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.