Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IM

slavex

21. 1. 2012 22:01
jak . . . . . . . . . . . . . . . . ? ! ? !

Jak jsme zatočili s s ekoaktivistyteroristy na Valašsku ? >>>Když se  jeden připoutal ke svému vyhlédnutému stromu pristoupil k němu místní statný dřevorubec a ubalil mu jednu pravou valašskou po paštěce že ukamžitě padljako podťatý i se stromem ke kterému byl připoután a bylo dobojováno i doprotestováno,ostatní pochopili nesmyslnost či nerálnost svého počínání a tiše se i s exekuovaným "hrdinou" odplížili do nejbližšího hostince odkud byli ale okamžitě místními štamgasty vyhozeni na dvůr bez nároku na jakékoli občerstvení>>>tož nemají  to "eko" teroristi na Valachoch lehké ! ! ! Rv  ;-D

2 0
možnosti
RP

radim36

22. 1. 2012 10:40
Re: jak . . . . . . . . . . . . . . . . ? ! ? !

Jen počkejte, až nám tady v Beskydech udělají Národní park stejný jako je na Šumavě.

Do 5 let se nám tady v Beskydech vyskytnou stejní ekoteroristé, jací se na Šumavě vyskytli v létě a pokud je Šumaváci do té doby neutřou, do 15 let potom budou Beskydy sežrané kůrovcem stejně jako to je nyní na Šumavě.

V Jeseníkách už do té smyčky lezou! :-(  A to tam mají v Jeseníkách ve vrcholových partiích taky ještě původní jesenické smrkové porosty, takže tam mají před kůrovcem a ekoteroristy co chránit. V Beskydech původní smrky myslím už nejsou.

0 0
možnosti
NN

akazu

22. 1. 2012 13:30
Re: jak . . . . . . . . . . . . . . . . ? ! ? !

Ono s tím kůrovcem to není tak úplně černobílé. Ono totiž šlo o to, že podle některých vědců se v ekosystému lesa vyskytovaly regulační mechanismy, které umožňují obnovu lesa přes onu kůrovcovou kalamitu. Problém je, že lesy ČR neumožňovaly objektivní diskusi o daném tématu a pravděpodobně i kvůli penězům nechtěly slyšet nic od protistrany. Už to, že nebyla připuštěna objektivní vědecká diskuse na úkor těžby není v pořádku. Ostatně vypadá to, že na těch teoriích bylo něco pravdy, protože jsem viděl fotky, kde mezi těmi kůrovcem rozežranými smrky začíná růst nové kvalitní smrčí. Jenže to by přišly lesy ČR o peníze z těžby a to není možné...

0 0
možnosti
AJ

astrudina

23. 1. 2012 22:05
Re: jak . . . . . . . . . . . . . . . . ? ! ? !

aspoň nelži;-€

0 0
možnosti
NN

akazu

25. 1. 2012 0:37
Re: jak . . . . . . . . . . . . . . . . ? ! ? !

Nelžu. Tohle jsem skutečně četl. O tu diskusi jsem se tehdy trochu zajímal. Ekologické organizace tvrdily, že mají vědce (nevím, jestli jich bylo více nebo jeden), který vysvětloval, jakým způsobem kůrovce prostředí zlikviduje 1. plísněmi, 2. zimou (zima letos teda asi nic extra). Dokonce dělali nějaké konference nebo setkání vědců, což se v té době nedalo o lesech ČR vůbec říci. Lesy s tím začaly asi o měsíc (+- je to dlouho  zpátky) zvát své vědce, ale byly nařčeny ekologickými organizacemi že hledají pouze ty, kteří s nimi souhlasí. Nevím, kdo má pravdu, četl jsem teorie obou stran a opravdu nemám na to, abych to takhle z fleku posoudil, ale Lesy ČR v žádném případě nepodporovaly otevřenou diskusi, což mi automaticky smrdí. A dokud nemám jednoznačné informace, nebudu vyřvávat v diskusích, jak jsou jedni nebo druzí zlí.

0 0
možnosti
NN

akazu

25. 1. 2012 0:40
Re: jak . . . . . . . . . . . . . . . . ? ! ? !

Jinak ta fotka je tuším na greenpeace.cz .

0 0
možnosti
NN

akazu

25. 1. 2012 1:07
Re: jak . . . . . . . . . . . . . . . . ? ! ? !

http://hnutiduha.cz/nase-prace/lesy/sumava/kurovec-na-sumave/

Základ toho co tvrdí je zde.

0 0
možnosti
NN

akazu

25. 1. 2012 1:16
Re: jak . . . . . . . . . . . . . . . . ? ! ? !

A ještě zde.

http://aktualne.centrum.cz/domaci/regiony/plzensky/clanek.phtml?id=715265

Podle mého názoru jde opravdu o velmi složitou problematiku, kterou média velmi zkreslují a určitý typ lidí, kteří si ani v době internetu nejsou ochotní vyhledávat informace protistrany si velice rychle udělá co nejideálnější názor. Zde prostě měla být otevřená odborná diskuse a to, že ji Lesy neumožnily o něčem svědčí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1313
  • Celková karma 33,76
  • Průměrná čtenost 2995x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.