Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OZ

"cožpak skutečně předpokládáte, že se chystáme dobýt Pobaltí s použitím jaderných zbraní? Co je to za nesmysl?“ No to fakt nepředpokládáme, protože na Pobaltí by zaútočili zcela jistě bez použití jaderných zbraní. Už kvůli početné rusácké menšině.

Ruska se "fakt" nemusí nikdo bát, ani ty tisíce mrtvých na Donbasu, které zastřelili ruští občané porušující zákon o tom, že účast v konfliktu v zahraničí je zakázána, ani mrtví přímo zastřelení ruskými tanky, které tam obrátily nepříznivou situaci bojeviků. Nemusí se (už) bát ani opozičník Němcov zastřelený pod dohledem náhle nefungujících kamer přímo u Kremlu. Nemusí se určitě bát ani Finové a další, kterým ještě nedávno přelétávaly ruské stíhačky přes hranice do jejich země docela pravidelně, aby je "chránili" nebo "omylem". Nemusí se bát ani syrští civilisté, na které házejí Rusové kazetové a zápalné bomby a jejich spojenec Assad jich vyvraždil asi 300 000 a rusové samí víc než místní ISIL. Nemusí se samozřejmě bát ani Evropa pod náporem utíkajících (nejen) Syřanů, vybombardovávaných z domovů, ani Merkel se nemusí bát, že by její nesmyslné politiky (nebo snad vydíráním dosažené nebo zaplacené?) Putin náležitě nevyužil....

22 8
možnosti
VJ

Je to jen špatně přečteno, pane Zabilanský.

2 0
možnosti
VM

mám pocit že rozmáhající se evropský socialismus je pro nás mnohem nebezpečnější než nějaké ruské tanečky s kalašnikovem:-(

9 3
možnosti
Foto

Kremrole budou vždy prskat když se objeví nepříjemná pravda o jejich modle. A úvahy největšího diskutéra u tohoto článku snad ani nemá cenu komentovat, to je spíše na lékařské grémium.

22 8
možnosti
Foto

Nepříjemná pravda? Asi v tom originále onoho rozhovoru, který autor upravil k obrazu svému.

A pokud mě někdo nazývá kremrolí, tak je to sladké a usvědčuje mě v tom, kdo v současné době tahá za delší provaz rozumu.

Jinými slovy, čí činy jsou průhlednější a méně ohrožují okolní svět?

6 13
možnosti
Foto

Musím říci, že filozofii zdejších rusofobních diskutérů opravdu nerozumím.

Tak já si dám práci, najdu plné znění toho interview, vyvěsím zde výňatek a odkaz a oni prskají.

Asi neumějí anglicky nebo se spíš bojí pravdy.

8 10
možnosti
MS

Já té vaší filozofii taky nerozumím. Co je nepravdivého na tom, že Rusové odvezli do gulagů větší část inteligence z pobaltských států a místo ní tam infiltrovali etnické Rusy ? :-P

14 1
možnosti
VR

No, zatím cokoliv tenhle prcek a jeho parta rekl, stal se vzdy opak( viz jeho reci, ze nechce Krym) tak jmenovane staty by se mely mit velice na pozoru . . .

12 2
možnosti
Foto

Máš to nějak popletené. Putin řekl, že nechce námořní základnu v Sevastopolu?

To bych rád viděl ten citát.

A pokud má tvoje tvrzení platit, tak Putin musí brzy zahájit jaderný útok na Pobaltské státy.

4 10
možnosti
Foto

Autorovy úvahy jsou tak paranoidní a strach vyvolávající, resp. pokoušející se strach vyvolat, jako kdyby nějaký myslivec na vsi při hádce řekl: "Ty si myslíš, že ti chci brokovnicí zkrátit život? Jsi blázen".

A dotyčný by z toho vyvodil, že mu ten myslivec místo toho chce rozbít hlavu sekyrou, přejet ho autem nebo mu do piva nasypat strychnin.

8 14
možnosti
MS

Kdyby ten dotyčný měl zkušenost, že rozbití hlavy sekerou myslivec už párkrát předvedl na jiných sousedech, co by na tom bylo paranoidního ? :-P

6 1
možnosti
Foto

Tak jsem si dal práci a našel plné znění toho rozhovoru a to zkreslení, které nám autor předkládá je tak fatální, tak účelové, že nemůže být neúmyslně.

PUTIN: I think all sober-minded people who really are involved in politics understand that the idea of a Russian threat to, for example, the Baltics is complete madness. Are we really about to fight NATO? How many people live in NATO countries? About 600 million, correct? There are 146 million in Russia. Yes, we’re the biggest nuclear power. But do you really think that we’re about to conquer the Baltics using nuclear weapons? What is this madness? That’s the first point, but by no means the main point.

The main point is something completely different. We have a very rich political experience, which consists of our being deeply convinced that you cannot do anything against the will of the people. Nothing against the will of the people can be done. And some of our partners don’t appear to understand this. When they remember Crimea, they try not to notice the will of the people living in Crimea -- where 70 percent of them are ethnic Russians and the rest speak Russian as if it’s their native language -- was to join Russia. They simply try not to see this.

In one place, Kosovo, you can use the will of the people, but not here. This is all a political game. So, to give reassurances, I can say the Russia has pursued and plans to pursue an absolutely peaceful foreign policy, directed toward cooperation.

As far as expanding our zone of influence is concerned: it took me nine hours to fly to Vladivostok from Moscow. This is a little less than from Moscow to New York, through all of Western Europe and the Atlantic Ocean. Do you think we need to expand something? The question is not at all about territory. And in terms of influence, yes, we would like Russia’s influence to be more noticeable, more significant, but we are putting absolutely peaceful and positive content into this: economic influence, humanitarian influence.

7 8
možnosti
MB

To jsou ale bláboly !!

Což takhle nechat osud zmiňovaných území na vůli jejich obyvatel? Nebo je právo národů na sebeurčení jen nějaká prázdná fráze OSN? Ale chápu, že humanitární bombardování je silný argument příznivců NATO. Jinak by si nemohlo vynutit velkou vojenskou základnu v Kosovu.

Autor článku jistě také trpce lituje, že se nějací Češi chtěli před téměř sto lety osamostatnit.

6 7
možnosti
MS

Na vůli jejich obyvatel ? A které obyvatele máte na mysli ? Nejspíš etnické Rusy, kteří se do pobaltských států nacpali, když většinu místní inteligence odvezli do gulagů ... :-/

11 5
možnosti

Jo, ještě že máme to NATO, s Turkem, přítelem nejvěrnějším.

4 3
možnosti
  • Počet článků 1313
  • Celková karma 33,77
  • Průměrná čtenost 2995x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.