Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZS

Jen doplním: řidiči mají pobírat alespoň francouzskou minimální mzdu jen pokud jezdí po Francii.

Rozhodnutí Francie pokutovat tyto řidiče jakožto zástupce jejich firmy mi přijde nešťastné a jako krok špatným směrem, ale na druhou stranu to odráží mnohaletou praxi běžnou i u nás. Tady si také indický majitel firmy nemůže přivézt stovku Indů a nechat je tu montovat v továrně za jeden dolar na den, ale musí jim vyplatit mzdu srovnatelnou s českými zaměstnanci.

4 5
možnosti
Foto

To není srovnatelné, ti řidiči nejsou zaměstnanci francouzské firmy a jen projíždí. To je jako kdyby kdokoliv služebně cestující přes Francii musel prokázat svůj příjem.

15 0
možnosti
ZH

Výstižně napsáno. Na druhou stranu, dlouhodobě jsou nízké platy demoralizující a neudržitelné. Nejde mi do hlavy, že stejný princip se vlastně jeví v problematice kvót pro uprchlíky a západ je slepý a hluchý. Naše diplomacie bezzubá.

1 1
možnosti
Foto

Spis navrhuji omezit dovoz potravin ze zemi, kde jsou vysoke dotace v zemedelstvi - Spanelsko, Francie. Anebo dovoz takovychto potravin dovozci pokutovat.

7 0
možnosti

Stejně jednou bude sjednocena i mzda nejvyšší ... konvergence k mzdě sociálně jednotné.

1 2
možnosti
Foto

Chtělo by to pokutovat francouzské řidiče u nás, že nemají stejně malou mzdu jako naši řidiči. Dát jim pokutu a to, co mají navíc, zkonfiskovat na podporu našich řidičů :-)

5 3
možnosti
LH

To je nesmysl. Francouzi taky nebudou pokutovat toho, kdo má vyšší plat než oni ;)

0 0
možnosti
Foto

Sjednotit mzdu v EU je nereálné, nemožné a nesmyslné.

Ostatně o to ani nikomu nejde. Jde jen a pouze o likvidaci konkurence. Toť vše.

20 0
možnosti
JN

J91o25s83e39f 31N34i27k76l

13. 10. 2016 12:30

...nebude proto lepší si raqději ponechat Kč než přijmout Euro...[>-]

5 0
možnosti
  • Počet článků 1314
  • Celková karma 32,45
  • Průměrná čtenost 2993x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.