Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^ Líbil se mi rozhovor s velvyslancem Shapirem po zvolení Donalda Trumpa prezidentem. Pečlivě volil slova, neodpovídal na nic, co by nemohl ovlivnit, hovořil k věci, nespekuloval. Dokonalý diplomat. Profesionál, který ovládá své řemeslo ... Naprostý protipól našeho prezidenta Zemana, který ve své funkci nejčastěji kombinuje klauniádu a lež ...

26 3
možnosti
MJ

jistě, do novin je profesionál a pak jde rozdávat červené karty

0 1
možnosti
RS

Prezidenr Zeman Shapira videl, ale uz to zapomel . Vsak ma na to roky.

5 1
možnosti
RK

R83a94d85e47k 93K68a13r24a47s

11. 11. 2016 7:14

Možná k tomu, aby ho viděl, tam chybělo to žluté kolečko;-)

0 0
možnosti
OK

Skvěle napsáno !!! R^

12 0
možnosti
OK

Slušnost, takt, korektnost, diplomacie ? To jsou atributy, které jsou od současného Hradu vzdáleny miliony světelných let.

Křupanství, ješitnost, lhaní, bezoštystnost ? Snad přímo rodné sestry Hradní sestavy.

19 1
možnosti
JP

Jak se tedy velvyslanec USA dostal do sálu, že si ho nevšiml uváděč a neposadil ho na jeho místo? Možná se tam dostal v nějaké masce, nebo ho možná přenesl pod kabátem sám velvyslanec Německa? Pan Kopřiva uvedl skoro všechny bezpečnostní procedury a z toho vyvodil hradní nepořádek. Kdyby to všechno dělala jedná osoba, no tak snad, ale tolik lidí (zvlášť, když jim jde o zaměstnání) těžko pochybí. Takže, jak se velvyslanec USA dostane, na konec davu komparzu, kde ho někdo nefotí? Děkuji za odpověď.

9 0
možnosti
JD

Velvyslanec Německa byl také v komparzu na konci davu? Seděli spolu.

1 1
možnosti
VK

Níže paní Lysová obhajuje Zemana, že si nemusel všimnout... To je tak stupidní. Bez pozvánky, potvrzení účasti, bezpečnostní kontroly....se do Vladislavského sálu nedostanete. Nebo že by obvyklý hradní nepořádek? Komparz zajišťovala cestovní kancelář Mynář tour Osvětimany a trochu v tom byl guláš, že se i Shapiro ztratil.;-D

37 0
možnosti
KL

Vy jste smesny. Pozvanka v tehle hystericke dobe neznamenala vubec nic, kdyz se tolik lidi pasovalo, ze neprijdou. Prezident ma mit podle vas seznam, kde si odskrtava, kdo prisel?

0 26
možnosti
JH

J93o75s25e95f 31H51o36l35a26n

10. 11. 2016 20:09

Já myslím, že prezident Zeman je dobrý prognostik a správně odhadl, že v USA vyhraje Donald Trump. Bylo to i moje volba a proto jsem velmi spokojen. Pan velvyslanec bude časem odvolán a tím to celé skončí.

4 20
možnosti
VK

I to hradní lhaní?

19 2
možnosti
Foto

Řekl bych, že Schapirův výrok, kterým celá kauza začala byl ještě mnohem diplomatičtější. Konkrétně:

Není na mně nebo na kterékoli jiné zemi, aby říkala českému prezidentovi, co má nebo nemá dělat. Rozumím tomu, když prezident Zeman říká, že je třeba uctít oběti 2. světové války ze všech zemí. Symbolika toho, že možná bude jediným představitelem státu Evropské unie na tribuně a sledovat vojenskou přehlídku ruské armády, když ta armáda destabilizuje jeden ze států sousedících s EU, možná je taková prekérní. Uvidíme, co se stane.

25 1
možnosti
BV

„Já jsem skutečně na Pražském hradě byl 28. října tohoto roku. Možná si mě PREZIDENT ZEMAN nevšiml, možná zapomněl,možná BYL ZMATENÝ, nevím.“

Andrew Schapiro

velvyslanec USA v České republice

Za takový "diplomatický" výrok o hlavě státu by každý suverénní stát požadoval odvolání dotyčného velvyslance.

Takový výrok by si americký velvyslanec nedovoli ani v té nejubožejší banánové republice. Dovedete si představit co by se dělo třeba v Polsku?

A u nás naši hrdinný Zeamanobijci požadují omluvu našeho prezidenta. Jsem si jist, že ten výrok prezidenta už dávno vysvětlil s US ambasádou Kmoníček.

5 12
možnosti
SJ

Základní premisa článku ohledně lži je asi jen přáním autora. Spíše to vypadá, že se prezident prostě jen mýlil. Nedává smysl, aby v tomto případu M. Zeman lhal - tj. aby věděl, že Schapiro na Hradu byl a pak úmyslně tvrdil, že tam nebyl. O M. Zemanovi si může myslet kdo chce cokoliv, ale takový hlupák rozhodně není.

Z mého hlediska to to vypovídá spíše o panu Flaškovi - umyslná lež, z které je pana Flašku snadné usvědčit: zloděj křičí chyťte zloděje. Trochu trapas. Rv

7 26
možnosti
MK

Trapas už je to,že je president sledován snad i na WC. To už je snad lepší diskuse o EET :-)

2 5
možnosti
  • Počet článků 1313
  • Celková karma 33,76
  • Průměrná čtenost 2995x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.