Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

Uvědomuje si dnes někdo, že doba socialistická dávno skončila?

Doba, kdy Franta, Loiza i Tonda, neboli téměř všichni, mohli celý život fungovat tak, že mohli denně večer být v hospodě, urazit svých 5 - 10 kousků a občas i nějaké štamprle něčeho ostřejšího a druhý den normálně vstát a hákovat v práci?

Kdo si dnes může dovolit pravidelně vypít večer víc než takové dvě piva, aby v práci nenafoukal a nepřišel tak o zaměstnání?

A navíc v hospodě, kde jsou kamarádi a kde se ze dvou piv za večer stane bez problémů deset?

Dneska ty hospody, zvláště ty obhajované v těch vesnických zapadákovech, přes pracovní dny táhnou téměř výhradně důchodci a všelijací ulejváci nezaměstnaní a podobné existence.

Ti ostatní pouze v pátek a trošku v sobotu večer, jinak ne. A nějaké procento hospod, co má štěstí a je na výhodném místě, táhnou buďto v létě turisté nebo v zimě lyžaři.

0 0
možnosti
PC

P55e45t96r 46C37h31ý77l57e29k

29. 11. 2016 14:23

já si osobně myslím, že tu nejde o nějaké dovybrání daní, ale o data.

Agrofert, teda pardon Ministerstvo financí, bude mít přehled (většinou online) o prodaném zboží od každého provozovatele.

Zároveň tu jsou data z kontrolního hlášení k DPH. víte tedy, od koho podniky odebírají a za kolik.

Takže pokud se to správně prožene výkonnou mašinou, budete mít info o potenciální konkurenci (pokud chcete provozovate síť restaurací) nebo data pro obchodníky, kteří určité komodity mohou nabídnout.

ale na druhou stranu jsem přesvědčen, že jsou ta data chráněna proti odcizení.

3 1
možnosti
JK

Je doufám, že ne tak "důkladně", jako ze sčítání lidu. ;-D

1 0
možnosti
DB

Mnozí níže diskutující. Nepleťte si pojmy s dojmy. Obrat totiž v žádném případě není příjem. Příjem je očištěný od nákladů. Zjednodušený příklad: sud piva stojí 1000 kč, vytočené pivo se prodá za 1200 Kč. Obrat je v tomto případě 1200 a příjem je 200. Nepočítám pro zjednodušení ostatní náklady (nájem, elektřina, mzdy apod.) Takže ten hospodský může mít klidně obrat i milion, ale příjem nepřesáhne 250000. Kapišto?

3 0
možnosti
Foto

Tak to také není.

Obrat = VÝNOS/PŘÍJEM.

Těch 200 Kč na vytočeném pivu je MARŽE.

A když se z toho prodaného piva za 1.200 Kč odečtou všechny další možné (i nemožné náklady), pak je to ZISK.

3 0
možnosti
Foto

Děkuji za pěkný článek. Na téma co EET na venkově způsobí za paseku, jsem psal již v únoru http://pavelsobotka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=496890 . Samozřejmě se nic nedělo. Tak jsem v říjnu přidal článek o tom, že EET venkov zabíjí http://pavelsobotka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=558000 . Vy pěkně popisujete i morální škody, které to způsobí. Ty budou totiž ještě mnohem větší, než to, zda se někde zavře hospoda nebo zkolabuje kultura. Ještě jednou díky.

5 1
možnosti
OS

Mnoho povyku pro nic.

Stejně se kvičelo, když se do hospod zaváděly přísné hygienické normy, jak to všechno zkrachuje, stejně se protestuje proti zákazu kouření, jak to všechno zkrachuje, stejně se řve proti EET - a víte co se stane doopravdy? Nic.

A za pět let budeme křičet proti něčemu dalšímu.

2 6
možnosti
AH

A97l62e63s 95H35r92y67c

29. 11. 2016 11:43

O kterých hygienických normách to mluvíte? O vytloukárnách vajec, které byly vzápětí zrušeny, protože se ukázalo, že je to nesmysl a zátěž. O bezdotykových bateriích, které byly zrušeny, protože se ukázalo, co každý ví, že pokud je kuchař prase a ruce si nemyje, tak to je selhání lidského faktoru a nemá to s typem baterie co do činění.

A zákaz kouření? To je kapitola sama pro sebe.

3 1
možnosti
RP

Podle mně to je blbost.

Kde do konce roku skončí hospoda, protože hospodský se nechce naučit s novou technikou a půjde do důchodu nebo na pracák, bude do dvou roků hospoda nová, provozovaná nějakým mladým či maminou na mateřské, zvyklými pracovat s It, chytrým mobilem a tabletem.

Fakt je, že tyb úpravy mohl Babiš vyhlásit o hodně dříve, jenže zároveň v jeho podání se vyhlašované úpravy hospodských vůbešc netýkají, pokud to není živnostník.

2 7
možnosti
VM

Ukažte mi hospodu, která, aby přežla dělá obrat 250 000 ročně, jak navrhuje Babiš, aby byla vyjmuta z nesmyslu EET? Neznám hospodu, které na přežití stačí 20 833,30 Kč měsíční obrat. To jste zase tomu Babišovi skočil na pěknou hovadinu ;-D

1 3
možnosti
VM

Pane Flaška. Nejsem bloger a nechci se jím stát. Ale vidím, že v této oblasti víte, o čem píšete. Proto si myslím, že by bylo dobré, pokud byste mohl sepsat článek o tom, o čem spousta lidí neví že existuje, o tom, jak takové podnikání funguje. Tedy o tom, co je to obrat a co je to hrubý zisk, co jsou to náklady, režijní náklady, jaké jsou odvody a tak. Co to znamená, když si podnikatel něco může odepsat z daní, že to nemá zadarmo, že si o to pouze sníží daňový základ a tak. Proč to píšu. Na diskusi na novinkách ke článku https://www.novinky.cz/ekonomika/422030-hospodsti-chteji-zdrazit-danove-ulevy-jim-nestaci.html spousta diskutujících zastánců Babiše jenom dokazuje, že nemá základní ekonomické znalosti.

Jeden diskutující třeba argumentuje tím, že žena dělá v malé vesnické prodejně s obratem cca 150 000 a chudinka malá tam dělá za minimální mzdu. Ten člověk evidentně žije v domění, že těch 150 000 měsíčně je čistý zisk. A takhle bych mohl pokračovat, ti lidé nemají ponětí o nájmech, nákladech za energie, nákladech na povinné revize, poplatky OSA a Intergram za televizi.

Další sortou jsou ti, co tvrdí, že si dají raději lahváče z marketu za 14,- Kč, než točené za 24,- Kč v hospodě. Neuvědimujíc si, že třeba kozel 11° v sudu přijde na 15,60 za pivo, no a k tomu mzda obsluhy, energie, vodné stočné, nájem......

Ti lidé prostě naskočili na nenávistnou a závistivou vlnu, kterou spustil Babiš, slepě mu uvěřili a už vůbec se nezajímají o to, jaká je realita, jaká je praxe.

A hlavně, a to nechci popírat, že spousta krátila odvody. Ale především proto, aby byly udržitelné ceny piva, jídla, služeb a řemesel jedny z nejnižších v Evropě. A teť, když díky falešné závisti všechno napravíme, tak jediní, kdo to zaplatí budou spotřebitelé.

Tak se prosím zkuste zamyslet, zda byste se to takového pro mnohé poučného článku chtěl pustit.

10 1
možnosti
Foto

Takových článků bylo sepsáno už mnoho, ale kdo nechce znát nepozná, kdo nechce vidět neuvidí a kdo nechce slyšet neuslyší.

6 0
možnosti
JP

Lidem je třeba otevřít oči před volbami. Na silácká prohlášení bohužel lidé slyší.

1 0
možnosti
VM

S řadou Vašich názorů nesouhlasím, ale tady 100% souhlas, karma a virtuální obejmutí. Babiš je trapák s tím, co nyní vyvádí. Proč to neaplikoval už do samého zákona, ty úlevy? Proč to teť svádí na ostatní, že mu to nechtějí schválit? Je to hajzl křivej. A smutné je, že má takovou podporu. Asi jsou jeho voliči jako on. Hajzlové křiví.

Na jiných diskusích jsem zjistil, že jeho voliči třeba nemají ponětí o tom, co je to obrat a co je to zisk, co jsou to provozní náklady a jaké výše dosahují atd. Tedy, nejen hajzlové křiví, ale ještě navíc nevzdělaní. No a jak známo, člověk zažije v životě spousty nehod, ale nejhorší je srážka s blbcem.

Babiš zlikviduje spousty malých venkovských hospod. Obrat do 250 000 to neřeší, protože taková malá hospoda, aby přežila, nemůže dělat měsíčně obrat do cca 21 000. Tak že zase jenom Babišovo gesto pro nevzdělané.

No a jak píšete. napravit škody po likvidaci malých venkovských obchůdků (i když po uvolněných prostorách rádi skočí Vietnamci) a hsopod půjde opravdu velmi těžko.

6 2
možnosti
Foto

Tomáši, máte ode mě samozřejmě karmu, i když by mi to jako důchodkyni mohlo být vlastně jedno. Ale proti zlu se musí bojovat, nebo ten boj alespoň podpořit. :-)

7 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS