Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A vlastník automobilu vykazuje ujeté kilometry jako důchod?

2 1
možnosti
Foto

A nejlepší na tom je, že se zde najdou diskutéři, kterým by to nevadilo. Chtějí žít jako zvířátka v ZOO. Svobodu nepotřebují. Hlavně, že v pravidelnou dobu dostanou najíst.

13 0
možnosti
LC

EET je o zabránění zlodějen R^

no mi nevadíV

1 10
možnosti
LC

milí živnostníci,

ten kápitalismus,

barevné fasády měst, dálnice, železnice, školy, poliše, vojáky a hlavně sestry , dottore a nemocnice, to jo , to berete

ale přispět stejným dílem jako zaměstnanci, to ne ,

no a přišel člověk z praxe , který vám vidí do karet a hlavně nebojí se,

vzpomínáte jak se uřekl ministr průmyslu, zaměstnanec přízpívají na zdravodní pojičtění 4 x tolik co živnostník ,přitom zdravotnictví využívá stejně,;-D jak Sobotka ho sjel , nedělej do voličů,

ale Babiše nesjede nikdo , víme8-o

2 12
možnosti
LV

Milý pane Cendelíne,

kdyby živnostníci nevytvářeli pracovní místa, dřepěli by zaměstnanci na pérdeli a žvejkali smrkovou kůru, protože sami se o sebe postarat nedokážou. a ty daně, které takzvaně odvádějí, nezaplatí nakonec nikdo jiný než ten živnostník zaměstnavatel. Protože on to je, kdo sežene zakázku. On to je, kdo umí práci zorganizovat, sehnat materiál, nástroje, stroje, budovy. On to je, který všechno vymyslí. On nese riziko, když se to potento. A co se týče využívání zdravotnictví - běžte se podívat do kterékoliv čekárny u doktora a spočítejte, kolik je tam živnostníků. Pak mluvte.

14 0
možnosti
LC

jo, milí živnostníci

a zdravotnictví, údržbu silnic, učitelku a policajta ať zaplatí zaměstnanci, že jo

?

to mu se říká , jak to říci slušně, vy ........stR^[>-]

2 7
možnosti
Foto

Já nevím. Předstíráte to, nebo jste.....? Nechci být neslušný. Kde jste přišel na to, že OSVČ neplatí daně? Ale vy jste určitě jen takový šprýmař.

8 0
možnosti
LC

za socialismu , kdo neokrádá stát , okrádá rodinu!!

za kapitalismu, kdo ze živnostníků neokrádá stát okrádá rodinu !!

EET okrádání zamezíR^

jo milí živnostníci , socialisticky si odkloňovat a kapitalisticky žít

to by se vám líbiló,

či ?;-D

1 5
možnosti
JK

A platí to i pro zaměstnance, co neplatí daň ? ;-)

1 0
možnosti
PP

P41e14t22r 79P15á36v87e50k

8. 12. 2016 10:46

otázka času

0 0
možnosti
VB

Pro všechny chytrolíny. Výdajový paušál v sobě zahrnuje všechny náklady. Všechno co někam montujete, hoblujete, stloukáte.

Není to, že tato částka je věnována podnikatelům.

Podívejme se, co za absurdity by přineslo sjednocení podmínek mezi zaměstnanci a podnikateli, přesněji používání stejného biče (tedy sjednocení výše daní a odvodů), ale i cukru (pravidel zákoníku práce), pro obě skupiny. Co by to znamenalo v praxi?

Smlouvu s podnikatelem (mezi firmami) by bylo možné ukončit nejdříve za dva měsíce od podání výpovědi a pouze pod podmínkou nároku na odstupné ve výši tří měsíčních fakturací (uplatnění výpovědní doby a odstupného pro zaměstnance). V případě ekonomických problémů protistrany by výplatu musel provést úřad práce.

Podnikatel by jinému podnikateli ale nemohl dát výpověď bez udání důvodu (stejně jako je tomu v případě zaměstnance), ale pouze z organizačních důvodů nebo pro hrubé porušení podnikatelské kázně. Důvody výpovědi by posuzovaly soudy a v 90 procentech případů musí vyhrát „vypovězený“ (tak jak je tomu v případě zaměstnanců). Živnostník by měl také nárok na minimální měsíční fakturaci (jako zaměstnanec má nárok na minimální mzdu), .........

Zdroj: http://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=489305

3 1
možnosti
JK

A u živnostníka by se brala jako ekvivalent mzdy osobní spotřeba. Myslím, že by ho to dost potěšilo. :-)

1 0
možnosti
PK

Podobně by mohla být zavedena také elektronická kontrola zaměstnanců (EEZ) neboť kdo nekrade, okrádá rodinu a tak existují domněnky, že zaměstnanci kradou (tu papír do kopírky, propisky a jiný kancelářský materiál, dělníci zase různý materiál, který se hodí do díly) a způsobují tak zaměstnavatelům značné škody.

Takto by si musel každý zaměstnanec pořídit kameru (kterou umístí na hlavu) s GPS lokátorem. Tato zařízení budou on-line odesílat signál o poloze zaměstnance a budou evidovat jakoukoli jeho činnost. Zaměstnavatel tak bude mít neustálý přehled o zaměstnancích, co dělají, jak to dělají, zda si místo psaní ve Wordu neprohlíží internetové stránky apod. a zda-li "nepřemisťují" materiál firem do vlastních kapes.

Tato zařízení si každý zaměstnanec koupí ze svého, jejich povinností též bude, aby byli on-line (stejně má dnes každý smartphone s daty, ne?). Pakliže nebudou, musí nejpozději do 5 dnů signál a záznam odeslat na server. Zaměstnavatel jim náklady na pořízení zařízení odečte v ročním souhrnu do výše 5.000,- Kč. Pakliže zaměstnanec nebude on-line nebo nezašle data z období, kdy byl off-line, hrozí mu pokuta 500.000,- případně i vyhazov. Kdo si zařízení nepořídí, nastupuje na neplacené volno až do doby, dokud zařízení nepořídí.

Tato evidence bude minimalizovat škody na pracovištích, které způsobují nenechaví zaměstnanci. Poctiví zaměstnanci se nemusí ničeho obávat a mohou fungovat jako doposud. Toto opatření je přeci pro ně, aby je chránilo před nepoctivci a narovnalo se tak pracovní prostředí. Opatření by mohlo vynést až 18 mld. korun, které firmy mohou investovat do zaměstnanců, expanze firmy, či do svých dovolených a odměn a nebo je pošlou státu, který ví nejlépe, co s penězmi udělat a komu je přidělit.

10 3
možnosti
Foto

A konečně by se mohly všem poctivým pracovníkům zvýšit mzdy po kterých všichni tak volají.

5 0
možnosti
VB

Mám lepší nápad. Všichni státní ouřadové a politici by na sobě museli mít 24 hodin kameru, mikrofon a snímání polohy a každý by si mohl na internetu podívat co dělá, jak dohaduje podvod u veřejné zakázky atd. Javykmytakmykvy.

18 2
možnosti
  • Počet článků 1313
  • Celková karma 33,57
  • Průměrná čtenost 2995x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.