Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Autore, přeháníte a váš nadpis je vyloženě bulvár a je to ubohost z vaší strany, ostuda blogera.

Cíleně položená hypotetická otázka, vyloženě "blbá" a zavádějící v průzkumu.

Hypotetická odpověď účastníků průzkumu na "blbou" zavádějící hypotetickou otázku.

A vy na základě tohoto vyvozujete závěry a pokládal by jste lidem opět "blbou" zavádějící a konfrontační otázku.

Co spíše zklidnit situaci a ptát se, proč vůbec lidé uvažují o možnosti navrácení se k trestu smrti. Zjišťovat příčiny viz. níže názor paní Kroupové.

Jinak udělenou karmu pokládám jako stejně hloupý protipól hloupému výsledku průzkumu.

1 0
možnosti
Foto

Na druhou stranu, když stát někoho navleče do uniformy a řekne mu zabíjej, tak už je to legální vraždění? Dokud jsou zde jen státní soudy jsem zásadně proti trestu smrti. Ten má své místo jen ve svobodné společnosti soukromého práva.

0 0
možnosti

Váš článek pouze dokumentuje Vaše mindráky z toho, že jste jenom Čech - pokud ovšem Čech jste.

4 0
možnosti
Foto

Mně jsou vcelku jedno nějaká procenta... může být i někdo jen jediný. A toho se ráda zeptám: Dobře, takže Ty jsi ochotný zmáčknout knoflík, spoušť, zkrátka Ty Osobně popravíš?... ne nikdo jiný... Ty. Ty, jedině Ty sám se toho ujmeš, když s tím souhlasíš, když to žádáš. Pokud řekneš ano...pak o to možná můžeš žádat a volat po trestu smrti.

1 1
možnosti
Foto

Na to je dobrý názor v letitém francouzském filmu Meč a Váhy. Je to starý film, asi tak ze 60 let.

Pokud se pamatuji, tak jde o únos malého chlapce, který končí jeho smrtí. Pachatelé byli dva, ale policie má tři podezřelé a není jasné, kteří dva z nich to byli.

A tak je soud osvobodí a následně je dav v policejním autě upálí.

Omlouvám se za nepřesnosti, je to už fůra let, ale myslím, si, že hovořit o nějaké "touze po krvi" u nás, je nesmysl. Je stejná v jiných státech.

Ono se také, ne nadarmo říká "spolu chyceni, spolu oběšeni" a také, jestliže se dva vydají na loupež, která se zvrtne ve vraždu, jsou oba vinni NAPROSTO STEJNĚ, i když fyzicky vraždil pouze jeden.

S takovýmto prapodivným zdůvodněním omilostnil kdysi prezident Václav Havel vraha důchodců Růžičku, který u vraždy nepochybně byl, ale prý je levák a tak nemohl držet tu vražednou lopatku.

I když se vraždy pouze zúčastnil, tak musí být potrestán NAPROSTO STEJNĚ, jako vykonavatel té vraždy.

9 0
možnosti

Výsledky průzkumu o který se opíráte nedokazují žádnou krvežíznivost nebo zkaženost českého národa. Dokazují jenom, že za a) byly otázky průzkumu buď úplně pitomé nebo záměrně formulované tak, aby z účastníků udělaly zabijácké primitivy a za b) že v České republice jsou více chtánění pachatelé trestných činů než oběti, ba že na oběti neberou orgány činné v trestním řízení naprosto žádný ohled.

Například ona proklamovaná ochota zabít v rámci trestu smrti každého pátého nevinného je nesmysl. Účastníci ankety prostě vůbec nepřepokládají, že by dvacet procent odsouzených bylo ve skutečnosti nevinných. Pokud souhlasím s trestem smrti, tak musím být smířen i s faktem, že nelze vyloučit popravu nevinného. Nikoho netěší představa nevinně ppraveného, ale každý vychází z předpokladu (a nejspíš správného), že těch nevinně popravenýc by bylo výrazně míň, než lidí, kteří zemřeli proto, že vrah byl místo popravy po odpykání trestu propuštěn.

12 0
možnosti

Lidé by hned daleko méně volali po trestu smrti, kdyby se skutečně používaly nástroje jak odstranit vraha ze společnosti, které jsou v současné době k dispozici (tj. doživotí, nebo alespoň vysoké tresty nad 20 let). Většinu lidí popuzuje neustále vnucovaná představa, že vraha, tj. člověka, který úmyslně, z nenávisti nebo pro svůj prospěch, zmaří život někoho jiného, lze napravit.

Dále by volání po trestu smrti výrazně snížilo, kdyby se neustále z vražd nedělalo zabití. Klasický případ zloděje, který se na lup vydá s ostře nabitou pistolí, je přistižen a ve snaze zbavit se svědka, zastřelí toho, kdo ho přistihl a následně je souzen nikoli za vraždu, ale za ublížení na zdraví s následkem smrti, protože mu nelze dokázat úmysl. Pardon, ale normálnímu člověku se zdá být naprosto jasné, že pokud se někdo na páchání trestného činu vybaví smrtící zbraní, pak jeho odhodlání zabíjet nelze pochybovat.

Dále by ke zmenšení "touhy po krvi" značně přispělo, kdyby pachatelé závažných násliných trestných činů byli automaticky odsuzování k vyským náhradám pro oběti nebo pozůstalé a pokud by nepracovali a nesnažili se o jejich úhradu, byli by za to automaticky trestáni odnětím svobody - vlastně by splácení náhrady mělo být podmínkou pbytu na svobodě.

A naposled, stejný účinek by mělo, kdyby vrazi byli po propuštění sledováni a nemizeli v anonymitě a také kdyby o jejich propuštění a místě pobytu byli informováni ti jihž se týká, tj. oběti nebo pozůstalí.

5 1
možnosti

:-).......Na případu pana Janoty, který byl proti jiným, skutečným a úspěšným vrahům odsouzen k nesmyslnému trestu, bylo vidět, že veliká většina netoužila po jeho krvi, samozřejmě ten trest byl krutý a byl, jak jsme na blozích sledovali, všeobecně odsouzen.

Co následovalo víme, a doufám,že se o tom soudkyni bude do její smrti denně zdát ! !!

3 0
možnosti

To je také důvod, proč nejsem zastánce zavedení trestu smrti. Nemám s tím morální problém (jako třeba že i vrah je lidskí bytost a má právo na život), ale je mi jasné, jak strašně je takový trest zneužitelný a že by nebyl ani náhodou uplatňován výhradně na vrazích.

2 0
možnosti
Foto

Strach vyplyva z osobni zkusenosti, nedostatku sebevedomi a nasledne osobni projekce, vciteni. Dle Vami uvedenych statistik Tomasi, jsme na tom, co se tyce osobni zkusenosti v celosvetovem meritku vice nez dobre. Co se tyce sebevedomi a projekce, je to bida. Vemte si ale, kolik casu a prostoru venuje nas narod tomu sebestraseni. Jake je verejne povedomi nasi spolecnosti o beznem zivote, kdyz nejctenejsi noviny jsou Blesk, ktery je plny ruznych morbidit. V televiznim programu nenajdete hodinu prostoru, kde by nebyla vrazda, ci jiny projekt nasili. V kinech jsou nejatraktivnejsi divoke akcnaky a dokonce ani samotne pohadky se bez nasili, ustrku a krivdy neobejdou. Jsme proste jako narod vysledkem teto vychovy. Proto ten strach a vyplasenost v nas. Xenofobie a rasismus je jen logickym vysledkem toho pestovaneho nesebevedomi.

Vam opet karma.

3 0
možnosti

A myslíte si, že je to někde jiné? Lidská povaha je stejná, dá se tomu zabránit jen silnou represí.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS