Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DD

Takže, několik zpřesnění :

1. rozdíl mezi pořizovací cenou a prodejní akcií podléhá dani, pokud máte akcie v držení méně než 3 roky. V tomto případě Babiš onu půl miliardu legálně danit nemusel.

2. Na straně Agrofertu pak údajně je pro tento "obchod" opravná položka ve výši cca půl miliardy. Pokud je to pravda, pak z toho vyplývá, že se jedná o extrémně nevýhodný nákup s vědomím účetních a auditora. Jedná se jen a pouze o vyvedení hotovosti ze společnosti.

3. Hlavní potíž je v ceně - dáte-li si obchody na časovou osu, vyjde Vám, že Agrofert za 80 mil. Kč získal ve společnosti PROFROST majoritu ve výši necelých 80% a následně dokoupil 1,33% akcií za půl miliardy. Tady ani kobliha pro zdůvodnění nepomůže.

4. Na základě výše uvedených faktů, je zde pak podezření blížící se jistotě, že šlo o simulované právní jednání, kdy skutečným cílem bylo získat nedaněný příjem pro osobu ovládající společnost Agrofert.

5. Od daní osvobozený příjem z korunových dluhopisů pak je jen využití mezery v zákoně, nicméně k zodpovězení je otázka potřebnosti dluhopisů a jak bylo za ně vlastně zaplaceno. Z faktů vyplývá, že Agrofert se napřed nesmyslně zbavil hotovosti za nákup pro něj již bezcenných akcií, aby si pak tyto peníze půjčil na dluhopisy zpět ... a opět za nevýhodný úrok, kdy vyplacením ovlivňuje svůj daňový základ. A zajímavé rovněž je, že se A. Babiš za nemalý peníz brání doložit jak vlastně zaplatil za dluhopisy. Jediný relevantní doklad je bankovní výpis, tady bude situace asi stejná jako s Obamovým rodným listem.

6. Že nesedí vysvětlování A.Babiše chápu, proč nesedí on nechápu.

42 1
možnosti

Tak to jsme se myšlenkově střetli a co se týče bodu 6., tak doslovně. Dříve stačil zlomek toho, co má na krku Babiš a politik odstoupil. A Babiš? Chechtá se všem do obličeje.

27 1
možnosti
ZJ

.... R^ .... také si myslím,že tyhle všechny podnikatelské a finanční podivnosti by měl už dávno vysvětlovat někde úplně jinde, než v PS.Karma.

18 1
možnosti

Ano. To, že Babišovi nesedí příjmy, to jsem schopna pochopit. Co však nejsem schopna pochopit je, že nesedí Babiš.

14 0
možnosti
Foto

I16v27a60n 63V51e50s39e36l90ý

22. 3. 2017 13:20

Na celé té záležitosti mi vadí dvě věci. V první řadě, že vždy byl Babiš na obou stranách jak prodeje/koupi firem, čili prodával sám sobě. Za druhé ten vysoký úrok korunových dluhopisů, který si, opět, sám sobě určil.

Možná máte špatný názor na koupi (akvizici) Profrostu co se týká odečtení kupní ceny z daní Agrofertu - již jsem slyšel i četl, že akvizice se z daní neodečítá, ale ruku do ohně za to nedávám.

PS. nejsem volič Babiše

3 0
možnosti

Nebureše dohání jehovlastní podnikatelská vychytralost z minulosti a zároveň proměnlivost v tom, coříká, a dostal se tak pod tlak, který si z valné části zavinil sám. A je topřesně, jak napsal min. týden K. Steigerwald :

" Ministr financí jde Grossovou cestou. Ta vede přes močál. Čím dál sejde, tím víc poutník zapadá, tím víc se škube a chce nohy vymanit. Ale čím vícje chce vymanit, tím víc do močálu padá, až to udělá žbluňk.

Babišova pouť močálem začala jednoduchou otázkou, kde vzal peníze na nákupdluhopisů. První krok, druhý, gumovky se boří a koncem minulého týdne žbluňk.Gross měl igelitku a strýce Vika. Babiš má Profrost a Afeed, cizí slova, alezdejší firmy. Grossovi stačil jeden strýc, u Babiše by musela nastoupit rota strýců,rota igelitek se stovkami miliónů. Spanilý bojovník proti korupci se takproměňuje před očima lidu v čachráře sice dost standardního, leč rozsáhlého, naněmž je podivné jen to, že je též ministrem. To bude ještě zajímavé, jak zbažiny vyskočí".

24 1
možnosti
Foto

no jo, ale když on rozdává zadarmo koblihy:-P

22 1
možnosti
MZ

Letos bude kuře! Nebo vstupenka do orlího hnízda.

4 0
možnosti
Foto

Ono je dost podstatný rozdíl od koho si půjčujete. Pokud si sám sobě půjčíte třeba miliardu s úrokem 10%, je to pořád lepší, než si půjčit v cizí bance s úrokem 0,0000000000001 %. Už se těším na to, až se zdaní korunové dluhopisy firmám a někdo to napadne za zvýhodnění státních dluhopisů - stát je vlastně nepřímo dotuje.

V celém případu nejde o Babišovi peníze, ale o to získat ve volbách co nejvíc hlasů. No vlastně jde jen o ty budoucí peníze, které se válejí jinde.

11 2
možnosti
  • Počet článků 1313
  • Celková karma 33,82
  • Průměrná čtenost 2995x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.