Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rusko má velký problém. V podstatě všechno, co umí nebo co mu jde, případně co má, umí někdo jiný lépe nebo levněji. Hlavní příjem Ruska, ropa, se už roky drží na tak nízkých cenových úrovních, že zisky jsou velmi malé. Lety do vesmíru od Rusů v podstatě kompletně přebral Elon Musk se SpaceX. Je levnější. Jaderné technologie od Rusů chce jenom Čína a ta jenom proto, aby se to mohla naučit sama a stavět si sama, ostatní jaderné technologie ani moc nechtějí. A pak umí Rusové zbraně, ale ani to jim poslední roky moc nešlape v konkurenci USA a dalších tradičních západních zbrojařských států. Prostě a jednoduše, Rusko je podle mého názoru stále více zoufalé. Devizové rezervy pomalu docházejí, možnost půjčování si na mezinárodním trhu je v podstatě nulová a pokud se nestane něco zásadního, tak Rusko v dohledné době zbankrotuje. Jediný způsob, jak od toho odvrátit pozornost, je vyvolat někde "oprávněnou válku".

13 2
možnosti

Na 89 příspěvků je 36 Hermánkovo. Neskutečné....8-o

11 2
možnosti
Foto

Proto píšu - nereagovat. Je to normální troll. Ale na druhé stránce uznejte že je to sranda jak se tu čertí :-).

14 2
možnosti

Agrese ruského imperialismu je zjevná již dávno a sférou zájmu nejsou jen bývalé státy Varšavské smlouvy, ale celá Evropa! Ovlivňování politiky ve Francii a Nizozemí je zjevné. Nyní nás čeká ruská masturbace při podzimních volbách z několika desítek ruských desinformačních serverů. A svoje ruské osady tu už mají také dávno. Dokonce i ty Putinovy proruské separatistické mužíky tu už máme... A jaké vysoké procento naší populace ruským serverům věří a jejich obsah tady ochotně šíří! Jen překročit naše hranice a na nic se nezmůžeme!

!!

8 2
možnosti
DB

porovnejte situaci v Pobaltí se situací na Kubě před více než 50 lety.........SSSR si chtělo dát zbraně na Kubu....a do toho přece USA nic nebylo...že..........a přesto USA reagovaly jako podrážděná kobra............

a vy se dnes divíte Rusku, když se kolem něj stahuje smyčka Amerických vojenských základen??????????

Nejsem obránce Ruska ...ale vidím věci tak jak jsou a ne jak někým zmítají emoce......

Situace je dnes na světovém kolbišti daná..........jsou 4 mocnosti.........1) USA ,2) Rusko, 3)Čína a 4) EU.............ale EU je nejslabší protože nemá SVOU VLASTNÍ ARMÁDU.. všechny ostatní mocnosti mají SVOU VLASTNÍ ARMÁDU.........

A jak Rusko tak i USA bojují hybridně proti EU , protože společně nechtějí dalšího konkurenta..navíc konkurenta, kterého se zbavit je tak lehké až triviální, protože Evropané jsou strategičtí hlupáci.......a nechají se vyšachovat svým nacionalistickým šovinizmem.......

Máme problém..................buďto se pochlapíme a budeme skuteční Evropané nebo zůstaneme nacionalistické bačkory a budeme v područí nějaké mocnosti a jejích zájmů.........

4 2
možnosti
SB

Nejprve musí každý stát sám o sobě začít jednat racionálně a teprve poté má cenu uvažovat o spojení.

Patnáct skvělých projektantů vytvoří skvělou projekční kancelář.

Patnáct skvělých fotbalistů vytvoří skvělý fotbalový tým, včetně náhradníků.

Patnáct skvělých dělníků vytvoří skvělou výrobní partu.

Avšak patnáct opilců zůstane pouze patnácti opilci, ať už se spojí, či nikoli.

Dokud budou jednotlivé státy EU blbnout, tak nepomůže další prohlubování jejich spolupráce.

4 2
možnosti
AR

Je to tak.R^R^ Pouze prokremelský papoušek bude v diskuzi opakovaně proti.!!

9 1
možnosti
SB

Napíši to, co už jsem napsal a za co jsem dostal spoustu záporných bodů:

Rus buď bude zadržen, nebo si drze vezme cokoli, protože ten nebude nikdy ochoten respektovat žádná morální omezení a vždy porozumí pouze tomu, že druhá strana bude natolik silná, že ho donutí, aby e někde zastavil a dál už nechodil.

A má-li ho euroatlantický svět zadržet, nesmí naše civilizace především oslabovat sama sebe totálními hloupostmi, které vidíme všude kolem. Musíme dávat peníze do vývoje, do vzdělávání mladé generace, do obrany, do tajných služeb. Nesmíme je vyhazovat za nesmysly, jako jsou biopaliva, fotovoltaická mafie nebo různé pseudohumanistické programy.

Rusa zadrží jenom naše technologická převaha. Nezadrží ho žluté lány řepky na biopaliva, nezadrží ho fotovoltaika, která je zcela na nic, když slunce zajde za mraky, nezadrží ho tisíce zbytečných absolventů zbytečných vysokoškolských oborů, jako je sociální antropologie apod.. A už vůbec ho nezadrží migranti.

Ta technologická převaha, která jako jediná je schopna agresivní Rusko zastavit, však stojí nějaké peníze.

Vyhazujeme prachy za hlouposti a možná právě ty bez užitku vyhozené prachy nám jednou budou chybět, až budeme potřebovat před Rusem zaklapnout dveře.

Kdo chce zadržet ruskou agresivitu, musí nejprve sám začít jednat racionálně. A to současné vedení EU v Bruselu nejedná.

6 1
možnosti
JZ

Technologickou převahu nad Ruskem máme pořád a podle všeho se to dlouho nezmění. :-)

6 0
možnosti
JN

J66o93s83e68f 88N54i92k13l

24. 7. 2017 13:47

...důležité informace pro všechny válečné štváče naleznete zde...

0 3
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

15 0
možnosti
PT

P72e37t49r 91T13o46m85e79k

24. 7. 2017 12:59

No zkrátka a dobře, po zkušenostech celkem nedávných se každý rozumný člověk Ruska bojí.

21 0
možnosti
Foto

Co to je "nedávných"?

1 4
možnosti
JF

J28a24r35d77a 82F50i56š14e56r

24. 7. 2017 12:42

Proč pane Flaško Donášku jednoduše nemažete, jako to dělal on na svých blozích?

3 0
možnosti
  • Počet článků 1311
  • Celková karma 34,23
  • Průměrná čtenost 3000x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.