Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Velmi dobře napsáno. Díky.

0 0
možnosti

Pokud se budou dělat úpravy tak si nedovedu představit koho by jste si tam přál, když si odmítáte odborníky z čapího hnízda. je vidět vaše naivita,že by stávající polit.strany jako ODS,TOP,KDU a socani někoho takového měli. takže jen varianta ODS zrušit a to jsou další prachy.

Jen na okraj, aby jste se více orientoval, stávající MF je skutečně velmi schopný člověk (což se projevilo v jeho dřívější karieře a chápu ho že má politiky dost) a v ANO je jich více než v ostatních stranách,

ale jsou ve stínu Bureše no a na druhou stranu mluvků je i u pirátu,SPO

a dalších dost, ale žádný pragmatik. Takže skočte do Vltavy ale asi s tím nikdo nic neudělá8-o

2 1
možnosti

Pokud byste napsal "všehoschopný", pak bych s tím souhlasil. Bohužel ty škody, co napáchal, se budou velice těžko napravovat. A že je diletant se opět projevilo v tom limitu 500 tisíc.

0 1
možnosti

Na tu loterii se již moc těším. Už jste někdy viděli fik kód ? Tak se na něj podívejte !Rád se na Vás přijdu podívat, až je budete zadávat do nějaké webové aplikace. To bude komedie.

Co autor článku trefil dokonale, je skutečnost, že Babiš - politik se obklopuje opravdu neskutečnou partou amatérů. A to mi věřte, jako profesionální ekonom, daňař a účetní o tom něco vím. Zajímavé je, že touto schopností oplývá a oplýval i prezident Zeman. Asi proto k sobě mají blízko.

3 1
možnosti

Myslíte to dobře, já to taky říkám, ale už jsem se dozvěděla, že ti kontroloři jsou pěkné..... a používají stejnou formulku. Prodavač či obsluha účtenku nevystaví a šup následuje raketa. A vůbec různé další nechutné triky mají, poobědvají, účtenku dostanou a pak se vrátí pro hloupost, třeba nanuka s sebou, na to už se obluha vykašle vyjíždět další doklad a je z toho pokuta. Oni to prostě takhle dělají.

0 0
možnosti

R61a76d30i58m 62K13a20l76a70s

11. 9. 2017 23:40

Tlupa pokrytců v akci - přibližně tak lze shrnout článek i následnou diskuzi. Když se v novinách a na blozích objeví polemika o tzv. výhodách komunismu, tak se hned všichni spravedlivě rozhořčují a bijí v prsa. Byla to jistě nevlídná doba, ale o ní nyní nemá smysl vést diskuzi. Podstata je taková, že onen rozhořčený lid je lidem líným, který především velice rád čerpá a dostává, ale už jen nerad přijímá povinnosti a nevýhody. A to se od dob o něch tzv. zlatých komunistů nezměnilo. Tu se flákalo v práci, tam se sosalo ze státního, přenášelo přes vrátnice apod.

A dnes? Dnes bychom rádi měli hospodu na každém rohu, abychom to do těchto svatostánků kultury neměli daleko. A je nám tak nějak jedno, že majitel přiznává možná polovinu či dokonce čtvrtinu výdělků. Ba co víc, zase se tady bijeme v prsa a plácáme cosi o tom, jak chráníme malé živnostníky. Chráníme jen svoji lenost a pohodlnost a je nám jedno, že tolerujeme bordel a nepořádek. Ohýbá se a deformuje prostředí, ve kterém žijeme a to v zásadě úplně stejně, jako titíž jedinci ohýbali socialismus. Dříve se tolerovalo flákání a kradení, dnes neplacení daní. A tak by se dalo pokračovat.

Kdy už lidé začnou přijímat i věci nepopulární a začnou respektovat pořádek a povinnost. Jestliže se ona ona malá hospoda s EET neuživí, pak za prvé nemá na trhu co pohledávat a za druhé můžeme vést diskuzi o tom, jak prostředí přenastavit, aby na svém místě mohla zůstat. Ovšem přenastavením rozhodně nemyslím to, že by si měl majitel dělat z placení daní holubník. Pak tenhle bordel přerůstá i do jiných segmentů lidského uvažování a podnikání a má jiné neblahé důsledky, kteří stejné bohorovně povznešení bordeláři masivně kritizují. A přitom jsou to titíž - ti co se ulejvali před r. 89 a měli spoustu řečí, jak si flákání a kradení odůvodnit. Dnes odůvodňují daňovou libovůli - a to stejně pokrytecky a trapně.

Povinnost, poctivost, pracovitost, smysl pro řád a umění přijímat dobré i zlé. To je nad všechny diskuze.

3 2
možnosti

Přenastavením v žádném případě není ani to, že vesnické hospody budou dotované. To je ještě horší, než když vesnický hospodský nepřizná část tržeb.

1 0
možnosti

No, uvidíme, jestli se budou babišovky sbírat, nebo ne, až začne fungovat loterie. Jak jsem četl v nějaké reportáži z Jižni Koreje, kde to funguje prý už mnoho let, sbírají všichni.

2 0
možnosti

Babiš je poslanecky potvrzený lhář, populista a totalitní diktátor. Z jeho slibů nevěřím naprosto ničemu, protože z těch předchozích splnil jen to, co zhoršilo podmínky pro drobné podnikání v tomto státě. Ze slibů usnadňujících lidem život nesplnil nic.

Babiš má u mě velké, velmi významné mínus a přeju mu tepláky v chládku. Tedy, mnohým dalším také, ale Babiš je opravdu extra případ.

14 1
možnosti
Foto

Tomáši, karma, dělám to podobně, říkám, že na EET nehraju, lístky nechci a jelikož jsem volební program pana Babiše /žádné ANO není, jen on sám a skupina kývačů pana továrníka/ nečetl, tak to, co píšete o změnách v EET, je šaškárna na druhou.

17 2
možnosti

EET je cesta správným směrem! Je jen třeba udělat vyjímku z EET pro malé hospůdky.

8 10
možnosti

jo.. jenže jak dopředu zjistíte, jestli třeba přešvihnete limit o tisícovku? v tom případě jste ve wc, protože jste neměl eet.. nebo vás to donutí krátit tržbu - v pudu sebezáchovy, abyste byli pod limitem a jste za zloděje

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS