Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Něco z teorie pravděpodobnosti:

- Pro 1. pořadí ve sportce je pravděpodobnost 1/15 mil. (cca) a průměrná výhra 15 mil., ziskovost na podání je tedy 1 kč, ziskovost na vsazenou korunu 10 hal.

- Pro 1 cenu v účtenkovce bude pravděpodobnost pravděpodobně 1 / 7. mil., a výhra 1 mil.

- Pro sumu všech pořadí je je ve sportce ziskovost na jeden podaný sloupec a tah 4,22 Kč, na registrovanu účtenku v účtenkovce 0,79 Kč.

- Ziskovost na vsazenou korunu u sportky je pak 0,42 Kč. (abstrahuji od superjackpotu) a abych dosáhl podobné ziskovosti u účtenkovky (0,39) musel bych si svůj čas ohodnotit 2 Kč na podání, dle mě cca 5 minut, tedy 24 Kč /hod. !!

PŘEJI PŘÍJEMNOU ZÁBAVU!

6 0
možnosti
Foto

Na základě mnoha přečtených hejtovacích článků o Účtenkovce jsem se rozhodl jí vyzkoušet. A na základě hejt recenzí na mobilní aplikaci jsem se do toho pustil v autobuse. Měl jsem asi 4 zastávky, cca 5 minut. Stáhl jsem aplikaci, provedl i ověřil registraci. Hm, stále zabývaly ještě 2 minuty cesty. Ok. Kde vzít nějakou účtenku? Našla se odpoledne, kdy jsem byl nakoupit nějaké potraviny v blízkém řetězci. Fajn, vzal jsem aplikaci, a účtenku s pomocí OCR zadal asi za 30 vteřin. Bez problému. K jejímu ověření došlo druhý den ráno, dorazil e-mail. To je podle mě nejslabší část. Když kvůli každé účtence bude chodit e-mail, to už je totál spam. Od té doby jsem zadal 12 účtenek. OCR je tak 50/50, některé účtenky jsou natištěné v takové kvalitě, že to jde blbě přečíst i normálně. U některých se prostě aplikaci nechtělo. Ale cca 6-7 se jich načetlo v pohodě. U jedné jsem zadal špatně částku, ale o bonzu na obchodníka ani náznak. Chybová hláška je: "Vaši účtenku jsme nemohli zařadit do slosování, nesplňuje všechna pravidla podle herního plánu:

-nebyla nalezena v systému EET, nebo

-totožná účtenka již byla zaregistrována, nebo

-účtenka nemohla být zařazena do slosování, neboť vámi již dříve byla registrována účtenka od téhož obchodníka vystavená ve stejný den."

Zadáno znovu se správnou částkou a už to prošlo v pohodě. Ze všech 12 pokusů ověřování proběhlo nejdéle druhý den. Takže za mě je jasno, tahle spousta iHeute diskutérů se tu chvástá, jak je to bullshit a jak loterií opovrhují a pak běží rychle pro jeden rohlík do Alberta, jeden do Tesca, jeden do Billy a jeden do LIDLu, jen aby zvýšili svojí šanci na výhru... Pěkná mediální masáž. Každopádně já budu hrát, dokud mě to zadávání nezačne prudit. Což už se skoro děje. Ale aspoň tenhle měsíc snad...

2 6
možnosti
AP

12 účtenek ;-D "U některých se prostě aplikaci nechtělo. Ale cca 6-7 se jich načetlo v pohodě..."

Jo, kdyby takhle spolehlivě fungovaly třeba čtečky na karty, to by byla taky pohoda, že? Ať vám chutnají koblížky :-P

13 2
možnosti
MA

Pane autore, jste borec. Na základě jedné zkušenosti vámi popsané zobecnit a zkritizovat, co jinde funguje, to prostě není ok- a to je mi účtenkovka lhostejná...

5 11
možnosti
JK

A můžete uvést, kde to funguje ?

0 1
možnosti
PK

Kterýkoliv živnostník, řemeslník, obchodník a nebudu vyhledávat stovky oborů, které kdo oprávněně provozuje v zájmu svého zisku, k obživě nebo k jakékoliv další zákonné činnosti dle vlastního uvážení a přijal za tuto svoji činnost sebenepatrnější částku, musí! přece už v zájmu zachování osobní profesní cti, bez váhání vydat stvrzenku o přijmutí té částky. Jakékoliv bránění ze strany provozovatele vydávat tento jednoduchý doklad právem předpokládá, že dotyčný je potencionálním zlodějem v okrádání státu na daních, nebo už se přímo tak chová. Tečka.

4 10
možnosti
JK

Kterýkoliv čtenář, pisálek i ten co umí naškrábat jen tři křížky si nejprve přečte text, ke kterému se chce vyjádřit, což by mělo být jeho osobní ctí. Pokud tak neučinil má se bez váhání hluboce omluvit za žvásty nesouvisející s článkem. Při jakémkoliv bránění se, lze se s úspěchem domnívat, že dotyčný je lhář a manipulátor jednající z vlastní blbosti, nebo na objednávku. Tečka.

12 2
možnosti
JR

J32a43n 94R54i58e89g59e19l

6. 10. 2017 16:59

misto chlastani v hospode jsi jdi zabehat, nikdo ti nebude vnucovat uctenky a pak nebudes potrebovat lekarskou pomoc placenou s dani, protoze nechytnes infarkt z blbeho kecani na idnesu a chlastani v hospode :)

2 19
možnosti
Foto

Tykat vám nebudu, za to mi nestojíte. V hospodě jsem musel doplnit tekutiny po 55km na kole ;-). A v horách.

13 0
možnosti
MK

A kromě toho, že ten hospodský vypadá jako zloděj, tak vám ještě překazil potenciální výhru. ;-D

0 4
možnosti
Foto

On už kontaktoval toho, kdo mu tam zavedl a provozuje EET. Ta firma se dušuje, že je vše v pořádku. Ale víte kolik lidí se takhle neoprávněně dozví, že ten jejich hospodský (prodavač, holič, opravář...) je zloděj? Není tohle ten hlavní účel? Rozeštvat lidi. Přemýšlejte.

13 1
možnosti
MM

Blábol, kdybyste se raději věnoval něčemu užitečnému, uděláte lépe!

5 17
možnosti
JN
JM

Řekl bych, že není od věci srovnat samotné EET s touto loterijní taškařicí.

U EET se MF nijak neangažovalo při přípravě potřebných systémů pro koncové klienty. Stát zajišťoval jen serverovou část systému. Souhlasím s tím, že stát by ani neměl sám vyrábět pokladní systémy EET, to je práce pro soukromý sektor.

MF je ovšem jediným uživatelem výstupů z těchto zařízení (nebo by alespoň mělo oficiálně být ....). Myslím, že z toho důvodu bylo jeho povinností, provést certifikaci jednotlivých systémů. Sice na to často zapomínáme, ale i ta klávesnice, na které píšu a monitor na kterém psané vidím, na sobě mají sdělení, že jsou nějakým způsobem certifikované. Víme tak, že daná věc odpovídá požadavkům státu na provedení daného výrobku. Ovšem v případě systémů, za jejichž špatné fungování MF hrozí tučnými pokutami, se stát na nějakou certifikaci vykašlal. Kde je nějaká ochrana spotřebitelů? Jak takový přístup zapadá do koncepce, že „všetci kradnů“ a navíc jsou to „příživníci“?

Oproti tomu u loterijního experimentu, je MF nejen provozovatelem příslušného webu, ale i vydavatelem mobilní aplikace. Díky čemuž nese plnou zodpovědnost za to, že tato aplikace se snaží získat přístup k mobilu v rozsahu, který je v rozporu s ochranou osobních údajů.

Takže je zde dvojí přístup MF k EET. Na jedné straně polovičatost řešení v samotném EET, kdy kontrolovaným subjektům vzkazuje „nějak si to zařiďte“. A na druhé straně u doprovodné akce plné nasazení, které jde až ke špiclování. Co je tedy cílem EET? Podle práce MF mi zlepšení výběru daní jako hlavní cíl zrovna nepřijde.

6 2
možnosti
MN

Marie Chmelařová má ráda koblihy a chce vyhrát milion. Jinak si ty její mínusy neumím vysvětlit;-D;-D;-D

15 1
možnosti
Foto

Ona mínusuje prakticky všechno. Já mám dojem, že neumí psát a ze znamének umí jen to mínus :-)

1 1
možnosti
JF

Hm. Srdnatí borci zde zavrhují a za zvuků tympánů zde hlásají jak nebudou nic a nikomu registrovat. Je to Vaše věc a každému jeho nebe. Všechny ty nevyzvednuté účtenky zaregistrují jiní, právě Ti z těch kšeftů, protože jim dochází, že něco můžou získat za minimální námahu. Plačte tady nad EET, nad náklady a všemi těmi hloupými argumenty o likvidaci a Babišově zvůli či vůli. Malá poznámka k autorovi a jeho otázce níže: Co může vědět důchodce invalida o narovnání podnikatelského prostředí? .....Chápu, že modrá je dobrá nebo fialové, ale oběma těmto stranám a jejím fandům matka natura moc rozumu nedala o čemž tato otázka jaksi sama o sobě vypovídá.

2 5
možnosti
KK

Doporučuji před použitím protřepat. Tím myslím hlavu. ;-D

8 1
možnosti
  • Počet článků 1313
  • Celková karma 33,79
  • Průměrná čtenost 2995x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.