Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

,,Účtenkovka je jen trapný propadák". Ale není,jinak by nestálo za to o tom psát, no ne;-) Autorovi však jde především o EET, či že bych se snad mýlil?;-) A jinak viz.:https://ekonomika.idnes.cz/eet-myty-uctenkovka-financni-urad-dre-/ekonomika.aspx?c=A171109_131946_ekonomika_pas8-o;-)

4 0
možnosti

S těmi emotikony jste dnes příliš skromný.

3 2
možnosti
Foto

Navýšení počtu vydaných účtenek se zatím nekonalo, alespoň pokud se srovnají pošty za září a říjen. Významnější vliv v tom mají víkendy. Pokud se vezmou 3 celé týdny z obo měsíců, je počet účtenek prakticky stejný (rozdíl je promile počtu).

Aby toto zafungovalo, musela by být loterie už od počátku EET. Takhle jsou postupy, kdy nevydat účtenku už vyzkoušeny.

Hlavní účel účtenkovky, tedy statisíce amatérských kontrolorů v terénu, to však splňuje. Zejména z těch chybových účtenek v Účtenkovce půjde problémové subjekty identifikovat dobře.

4 0
možnosti
Foto

To je úžasné. Můžete prosím popsat, jak se z "chybových účtenek" identifikují problémové subjekty?

Schválně, jestli to dokážete bez použití neurčitých termínů? Hezky konkrétně prosím.

Problémem snad jsou ti, kdo účtenky buď nevydávají vůbec nebo nejsou v systému EET. Je na ně chcete použít "statisíce amatérských kontrolorů v terénu".

Tak to já bych tedy nasadil to, co už dávno dělá ČOI.

A sice kontrolní nákupy.

2 0
možnosti
Foto

Citovat zde zákon o hazardních hrách je zbytečné, když přímo v zákoně o EET je účtenková loterie z jeho působnosti výslovně vyňata: "Na účtenkovou loterii se nepoužije zákon upravující provozování hazardních her."

6 0
možnosti
Foto

Já myslím, že trapným propadákem jsou především tyto agitky. Před rokem, když EET začínala, jsem si nedokázal představit, jak skvěle bude ten systém fungovat.

A pro ty, kteří pláčí nad "náklady Účtenkovky" doporučuji, ať si ve vyúčtování elektřiny prohlédnou, kolik platí na obnovitelné zdroje, zvláště pak fotovoltaiku.

7 4
možnosti
JK

Systém funguje výborně, tvoří další gamblery a jejich léčení je nutné připočíst ke státním nákladům.

Pročpak skvělý myslitel a otec EET, co naháněním minipodnikatelů zachraňuje miliardy, nemá v plánu šáhnout do této ekozlodějiny, biopaliv, NNO a firem v daňových rájích?

4 1
možnosti
PA

P79e56t82r 67A30g71u32l60á87r

13. 11. 2017 12:08

Jiný úhel pohledu - radši vidím manželku pařit Účtenkovku, než eshopovat. ;-)

4 0
možnosti
JK

Štve mě, že gamblerům sponzorujeme dary a přitom by se z toho dalo pořídit několik hasičských aut, školek, domovů důchodců, pomoci samoživitelkám a strádajícím. Řečeno slovy velkého vůdce AB.

9 0
možnosti
PD

P64e61t40r 70D49r82a53p92a81l

13. 11. 2017 11:52

proč by se zaregistrovávali všichni členové rodiny, když stačí jeden?

2 0
možnosti
JK

Pak by procento účtenek mělo být vyšší než procento zaregistrovaných, nebo aspoň stejné.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1313
  • Celková karma 33,48
  • Průměrná čtenost 2995x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.