Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak, já bych zase chtěl připomenout, jak je důležité uvádět věci správně a také používat správné "termity".

Nesprávné je například měřit teplotu na slunci, říkat silný místo výkonný a vrcholem všeho je pro mě komentování F1, kdy jeden z komentátorů naprosto tvrdošíjně a soustavně měří čas ve vteřinách. To je opravdu brutální. Již několik desetiletí je jednotkou času sekunda a vteřina je úhlová míra.

A okupace? Počátkem 90. let jsem začal obchodovat s Německem. A majitel firmy Reker & Schlingmann, pan Reker, mi vyprávěl, že žádný pan Schlingmann ve firmě vůbec není.

Firma totiž leží v bývalém britském okupačním sektoru a v 50. letech okupační správa nepovolovala vznik nových německých firem a pan Reker to musel řešit koupí existující firmy.

A dnes? Stále je v Německu "hafo" amerických základen, mimochodem jedna z nich je proslulá základna Air Force Rammstein:

https://www.google.com/search?client=firefox-b&dcr=0&tbm=lcl&ei=r9gTWvudH8Lpav39oegH&q=us+army+germany+bases&oq=us+army+germany&gs_l=psy-ab.1.1.0i203k1l10.165148.168212.0.173183.15.14.0.1.1.0.128.1243.9j4.13.0....0...1c.1.64.psy-ab..1.14.1257...0j0i131k1j0i3k1j35i39k1.0.FrI86kAvPV0

.

Ale i když je té US Army v Německu víc než dost, tak Německo již není považováno za okupovanou zem.

A proč to píši? To je jednoduché: "Chytrému napověz, hloupého trkni".

4 2
možnosti
Foto

Zajímavé je, že na rozdíl od nás si Němci přejí být okupovaní cizími vojsky.

0 2
možnosti
MD

Z pohledu vyvoje sil ve svete, z pohledu kdo je kdo, kam smeruje posuv sil, jak se vyviji vychod, to pohled tak nejdal k plankovemu plotu od zahumenku. Pohled to hodne orezany a kratkozraky. Takova ceska zastydlost zijici v nekolika minulych desetiletich. Cina si vypousti na obeznou drahu sve satelity a stavi letadlove lode. A zhrzena cast Ceska?

1 2
možnosti
MD

Kdyz par genetickych revolucionaru se ma po (revoluci) 'pregenovat' na normalni tvorive a pracujici lidi .... je to problem. Nic jineho neumi. Lze je akorat pouzit, tu a tam, v konkurencnim boji. Treba AB by mohl vykladat.

0 1
možnosti
Foto

Dobrý den a děkuji (skoro) všem diskutujícím za příspěvky. Jenom bych chtěl připomenout, že ten zde nejvíce diskutující je velký zastánce gulášového socialismu a člen obskurní skupiny Jiřího Vyvadila Přátelé Ruska. To aby bylo rozumět jeho příspěvkům.

9 1
možnosti
Foto

Jenom bych si vás dovolil upozornit, že máte nějakou chybu v html odkazu zvací dopis.

1 2
možnosti
MB

Dopisuji si s kolegou, majitelem CK. Jeho názory beru, jazykově vybaven - v neustálém kontaktu s managery, cizinci. Je to prosté - smějí se nám. S kolegou jsme ve shodě - M.Zemana je třeba zatknout ! Prznitel morálky národa, na mezinárodní úrovni ! ... Vše sděluji bez emocí , či nějaké nenávisti ... :-)

8 2
možnosti
KB

Lžete. Opravdu nás nikdo neřeší.

1 1
možnosti
JH

J82a49n 91H78y71n88e29k

21. 11. 2017 7:03

Taj jste si pane plivnul a jdete spokojeně životem dál. Miloš Zeman, ač svým mnohdy sarkastickým způsobem, říká věci, tak jak jsou. Jen zaslepenec to nemůže pochopit. Rusko musí být součástí Evropy / neříkám EU/ a tak by se k němu měla chovat EU. Euro atlantické spojenectví bohužel prosazuje ne zájmy Evropy, ale zájmy vnucované USA.

3 11
možnosti
Foto

Rusko, pane Hynku, se rozkládá jen menší částí v Evropě a větší v Asii /zkuste se mrknout na mapu/.

Pro naši zem z této oblasti nepřišlo nikdy nic dobrého. Takže my zaslepenci se tak trochu díváme do minulosti a soudíme, že pokud bychom si měli vybrat místo k životu /v případě nuceného odchodu z naší země/, tak by to byla raději třeba Barcelona než Magnitogorsk.

A plivance metá kolem sebe Miloš Zeman / opět doporučuji mrknout do historie, kdo první nazval novináře hnojem, lůzou atd./.

16 0
možnosti
Foto

Tome karma.

Děsivé na všem je, že on už se urval z řetězu. Možná se stane, že ne my, ale EU nás tak nějak vyřadí ze společenství, takže nebudeme muset pořádat referendum o czexitu. A ruský medvěd nás rád sevře do své náruče.

10 3
možnosti
Foto

Opravdu. To jsou ale teorie.

4 3
možnosti
PK

Ne že by mne Zeman nenas.ral, ale přístup pana blogera je extrém - prvotní je nenávist k prezidentovi (dál než za hrob) a ne jak by měla vypadat chytrá politika vůči Rusku a neopájet se mylnými nadějemi jak by mělo být (západně) demokratické, oslavovat kulturu Pussy Riot atd. Mimochodem novinářku zavraždí i na krásné a demokratické Maltě.

6 4
možnosti
Foto

Máte můj 100% souhlas. Každá nenávist oslepuje.

5 0
možnosti
AM

A47d21a33m 82M30a65l20ý

21. 11. 2017 6:01

Zeman prostě neslouží zájmům občanů této země. A v Rusku to jistě ocení. Je to jejich člověk.

9 4
možnosti
Foto

Skutečně? A jak se to prosím projevuje konkrétně? V zájmu našich občanů je snad pokračujíci konfrontace s Ruskem?

4 1
možnosti
Foto

Váš souhlas s děním po Únoru 1948 je sice udivující, ale u Vás nepřekvapuje. Protože Vaše interpretace dějin je velmi povrchní a účelová. A pokud bychom hledali skutečnou příčinu 40 let komunistckého marasmu, bylo by to nacistické Německo.

A nějakých 20 let "sovětské okupace" mělo pak jen marginální vliv. Rozhodující byla vláda jedné strany a tedy 25.únor 1948 a nikoli podpora KSČ, kterou provedl SSSR 21.srpna 1968.

Na rozdíl od Vás jsem pamětníkem obou těchto etap a myslím si, že po roce 1968 jsme si žili podstatně lépe, než po roce 1948. To jen tak pro pořádek.

5 4
možnosti
  • Počet článků 1312
  • Celková karma 33,65
  • Průměrná čtenost 2997x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.