Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Tomáši, pop pravdě. Nemyslím si to. Když se většiny lidí zeptáte na kauzu lithium, tak nebude vědět. Opravdu ne.

2 1
možnosti
Foto

Dnes už ne. Ale v těch předvolebních dnech. I já se letos rozhodl až v den voleb ráno komu to hodím. Ale jak píšu, není důležité, zda to nějak ovlivnilo nebo ne, podstatné je, že to tu ti Rusové vůbec provozují. Jinak díky za návštěvu a názor.

5 1
možnosti
VR

Je to přesně tak,aféra lithium se pro experty zabývající se hybridní válkou, v níž vyniká především Rusko, stane nejspíš příkladem toho, jak se dá dobře mířenou a načasovanou spekulací znejistit společnost.

O podobné ruské hybridní hrozbě a snaze ovlivnit politiku a přímo i výsledek voleb vědí své nejen v řadě evropských zemí, ale i ve Spojených státech amerických a můžou zdejší ruští apologeti žvanit a zlehčovat co chtějí...(Petřík, Vyoral, Hermánek a další..)

Při hodnocení vlivu ruských "fake news", jak se propagandě založené na lži a manipulaci začalo přezdívat, je třeba si zopakovat trivialitu, kterou si stále mnozí politici ani analytici plně neuvědomují: nynější ruská propaganda je součástí vojenské strategie narýsované zhruba před pěti lety tehdejším náčelníkem generálního štábu ruské armády Valerijem Gerasimovem.

Cílem není jako v dobách Sovětského svazu přesvědčit svět, že ruská ideologie a hodnoty jsou ty nejlepší a je třeba je následovat. Cílem je znervóznit a znejistit západní demokracie a maximálně zpochybnit hodnoty, na kterých stojí.

Takto oslabená a nejistá společnost je pak snadněji manipulovatelná a v případě zemí sousedících s Ruskem − jako třeba v Pobaltí − mohou nastoupit další fáze, jako je infiltrace různými neoznačenými bojůvkami. Stačí vzpomenout na zelené mužíky na Krymu a Donbase v roce 2014.

Litevci, Lotyši a Estonci jsou situacím, jako byla "aféra lithium" v Česku, vystaveni takřka denně a snaží se efektivně si s nimi poradit. "Máte maximálně 48 hodin na reakci, jinak si pak zpráva žije svým životem," píše šéf litevského vojenského strategického velitelství kapitán Aurimas Kleveckas.

16 0
možnosti
VV

Pripomel jste mi take jednu udalost asi z te doby, kdy vsechny ruske hlasne trouby zacaly vytrubovat do sveta vymysl o znasilnene nezletile a unesene Russlanddeutsche, Dokonce i soudruh Lavrov se jaksi angazoval. A cele to byl jen vymysl ruskych fake News.

12 0
možnosti
AD

Jinými slovy jste naznačil, že novináři mainstreamu jsou idioti, kteří šíří desinformace. Protože kauza lithium se stala kauzou až v okamžiku, kdy se jí chytly všechny hlavní deníky. Dokud o tom psal jen Aeronet, nikoho to nezajímalo.

2 6
možnosti

Já si myslím, že autor naznačil, že politici z ANO, KSČM a SPD využili( zneužili) v předvolební kampani neinformovanost a hloupost občanů.

10 2
možnosti

Tomu neuvěříte, právě jsem chtěla napsat "jeden školený profesionál sem brzy přispěchá", rozklikla jsem diskuzi a on je tu...;-D;-D;-D číhá jak slepice na flus, to je neskutečné.

Jinak samozřejmě karma, po lithiu se slehla zem.

12 0
možnosti
Foto

R^ velmi rychlý. Nezklamal. Hlavně ho prosím nedráždit a nereagovat na něj.

6 1
možnosti
VV

Domnivam se, ze bez ruske podpory by take ten pan co dnes sedi na hrade dale objimal stromy na Vysocine.

11 1
možnosti
Foto

Dostane i 2 hlasy navíc od nás, protože minule jsme volili K.Sch. V lednu je dáme Zemanovi, protože jsme dostali dopis v azbuce, že jinak začne 3. světová.

0 1
možnosti
Foto

Sám se spíš divím, proč do toho ČSSD těsně před volbami šla. Lákadlo muselo být významnější než jasná ztráta hlasů.

3 3
možnosti
ON

O11n66d10ř56e19j 13N36ý75č

7. 12. 2017 15:13

A to lákadlo bylo co?

2 0
možnosti
Foto

Divím se, že se divíte. Vždyť to není ani první a ani poslední případ. První byl asi případ Bartončík, ale možná bylo už něco předtím.

1 6
možnosti
  • Počet článků 1313
  • Celková karma 32,92
  • Průměrná čtenost 2995x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.