Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Máte to trochu pomotané.

Vycházíte z hodně primitivních kupeckých počtů, které předpokládají, že všichni, kteří nepřišli k volbám, přijdou k referendu a budou hlasovat pro odvolání.

Ale většina z nich se referenda taky nezúčastní, a u těch, kteří se zúčastní, houby víte, jak budou hlasovat. Ty doby, kdy jste hlasovali všichni jednotně už jsou dávno pryč.

5 3
možnosti
Foto

Vy jste tenkrát nevolil? Nebo jste narozen po revoluci? I to by dost vysvětlovalo.

3 2
možnosti
Foto

Pane Šťastný, když už jste se tu objevil, včera jste v jedné diskusi uvedl, že míra dovozu fašismu z EU k nám překročila únosnou mez. Můžete to prosím konkretizovat, jak a kde se ten fašismus v EU projevuje, jak k nám byl importován a jak se projevuje u nás? Děkuji.

6 0
možnosti
LV

Pane Flaško, co to modelujete za iracionální vzorce logické reality? Copak nevíte, že odvolání politiků se týká těch politiků, které si Národ nepřeje? Tedy především Kalouska, Bendy, ODS, TOP09, Demokratického bloku a dalších "tradičních" stran, volených Pražskou Kavárnou a jejich přisluhovači, které tu po sobě zanechali Taktiku Spálené Země? Náš pan President byl přece zvolen Národem, tak jaképak odvolávání?

:-)

7 5
možnosti
Foto

Máte pravdu a karmu Tomáši.

Ono to krásně zní - přímá odvolatelnost politiků. Takže - v čele bude vždy ten, co je s každým zadobře, všechno slíbí a nebude dělat nutné nepopulární kroky. I ten příměr, kdy bude starosta osamocen proti radě z jiné politické strany, je správný.

President - jakkoli jej oba nemusíme - byl zvolen většinou voličů. Šmytec. Vyhlašovat cosi o jeho odvolání je již prvním krokem k naprosté anarchii a rozpadu státu. Měla by být možná klauzule, kdy již nemůže vykonávat svou funkci /třeba limit věkem, psychickou nemocí atd./, což by mělo být samozřejmě uzákoněno.

Pirátský návrh je hloupost.

15 1
možnosti
JH

Referendum oodvolatelnosti politiků není dobrá volba-ty za určitou dobu musí znovu přesvědčit voliče. Ale jsou temata, která jsou napořád a tam by referendum smysl za určitých podmínek mělo. Viz české přísloví:'Kapři si rybník nevypustí'

2 0
možnosti
Foto

Možná Vás to, pane Flaško, překvapí. Ale já 100% souhlasím a dal jsem karmu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1311
  • Celková karma 34,25
  • Průměrná čtenost 3000x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.