Diskuse

Taxikáři jsou pro mě úplné dno

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Vážený pane. O problematice toho moc nevíte.V podstatě všechny větší dispečinky mají podobnou aplikaci,která Vám ukáže cenu,cestu atd už minimálně 5 let. Takže určitě Úber aplikace není nic noveho.To asi těm normálním slušným taxikářům nevadí, ale vadí jim a mělo by to vadit všem kteří píší své morální vyplody to, že stát a město podporují nelegální podnikání.

Jinak to že určitá část taxikaru okrádá a jsou to v podstatě ti, kteří nejezdí pod dispecinkem je fakt a padá to na neschopnost magistrátu s tím 2o let něco dělat. Stačilo by jednotná cena pro všechny a tvrdé postihy pri přeřazení a určitě regulace počtu taxiku

1 0
možnosti
DV

D37a22v84i35d 78V28l67k

2. 3. 2018 9:10

A já měl v Praze na taxikáře vždycky docela štěstí. ASi velká klika no.

0 0
možnosti

Tak a ted zrovna sleduji živě zprávy NOVA a reprodukuji speciálně pro pí Šípkovou apod.:

Řidič firmy UBER rozvážel po Praze drogy;-D;-D;-D

2 1
možnosti
RE

Magistrát není bezradný, je naprosto neschopný. Stačilo by začít taxikářům rušit vyhrazené jízdní pruhy.

2 0
možnosti
MS

a cemu by to asi tak pomohlo. myslíte, že ti co jsou nepoctivi začnou být poctiví. Vy taky vůbec nechápete v čem je problem

0 0
možnosti
VV

Neni hezke takhle generalizocat, ale s temi prazskymi mate pravdu.

0 1
možnosti

Zajímavá na této diskuzi je jedna věc: UBER rovná se totální daňový únik. Nepodléhá EET, to že nemusí mít licenci atd, to už je jen třešinka na dortu.

Paradoxně přesně se to líbí lidem, kteří tady štvali proti živnostníkům, jací jsou to zloději a neplatiči daní a jak je EET bezva věc. Nakonec vidno, že když můžou jet někam dročkou o pár korun levnějc s někým, kdo EET nepodléhá, tak je vůbec placení daní daného subjektu nezajímá;-D

2 3
možnosti

Ano, souhlas. Magistrát je bezradný. A přitom by stačilo, kdyby nasadili figuranty, a udělali pár jízd. Měli by hned argumenty, díky předraženým jízdám. V Praze byli vždycky taxikáři "stát ve státě". Byla to taková "úderka" s vekslákama, lehkýma děvama, hoteliérama...a ostatní snad ani psát nebudu. A vypadá to, že se moc nezměnili. Ať tedy jezdí jako Uber za předem stanovenou cenu - a je klid.

2 2
možnosti

V tom příspěvku jak vystřiženém z Ruďasu Vám chybí řezníci a zelináři. Ti taky vydělávali víc než Vy ve fabrice. Ta zátěž ze socíku je opravdu strašná.

3 1
možnosti
Foto

Mně na celé záležitosti vadí přístup úřadů. Uber v ČR není legální, nesplňuje legislativní požadavky. Zkuste si třeba otevřít restauraci a nemít všechna povolení. Zaplatíte tučnou pokutu a podnik vám zavřou, ale v případě Uberu úřady jednají, jak ho legalizovat. Proti taxikářům, kteří podvádí a okrádají zákazníky by měl magistrát zasáhnout a zabavit jim doživotně licenci, ale ne způsobem, že na trh pustí firmu, která nemá oporu v zákoně. Bánánovou republiku tu snad nikdo nechce.

4 0
možnosti
PK

Je třeba mít na všechno oporu v zákoně? Neplatí snad v tomto případě, že co není zakázáno, je dovoleno?

0 1
možnosti