Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na Putinův proslov jsem se nedíval, v pracovní neschopnosti využívám spíše krimi z různých zdrojů a včera jsem "Domácí pokladnu kina" zrušil.

Pouze bych chtěl ctěné publikum upozornit na to, že americký prezident Ronalda Reagan svými válečnickými projevy "uzbrojil SSSR".

Ano, Reagan totiž vymyslel na Sověty pěknou lest, kterou mu oni spolkli. A sice, hovořil o "hvězdných válkách", tedy ničení protivníkových raket ještě na jejich balistické dráze a Sověti mu to "sežrali".

To bylo celé "vítězství nad komunismem". Tato jednoduchá válečnická finta.

3 2
možnosti
JM

Souhlas - jen poznámka. On na tom byl SSSR tak bídně, že to Reagan jen urychlil, možná o pár let. Ale byla to dost hra s ohněm. Gorbyho mohl sejmout drsoň na způsob Stalina, nebo mohlo dojít k občanské válce, kde by se jaderných zbraní SSSR mohl zmocnit kdokoli. A to by nebylo dobře....

1 1
možnosti
JZ

Zasloužená karma. :-)R^

8 1
možnosti
JL

Urá. Putin má Wunderwaffe, jásali mužici. Teď už nám tu bídu nikdo nesebere.R^

7 2
možnosti
JH

Sakra, Flaška začal vykrádat zdejšího kadeta Bieglera (zieglera):-)

4 5
možnosti
JZ

Co chce ten čuránek, pardón Havránek? ;-D;-D;-D

7 5
možnosti
PK

No a co, přítel amik hezky odpověděl, bereme to na vědomí.....

1 2
možnosti
Foto

Karma. Nešťastný , zbídačelý a frustrovaný národ , ve valné většině nepříliš vzdělaný. - propadlý alkoholu. S výjimkou Moskvy , Petrohradu a pár měst. Kdysi se tvrdilo , že Rusové přešli přímo z feudalismu do socialismu. Tedy vyjma těch pár desítek miliónů , co nepřežilo hladomory , čistky a válku.

Jenomže oni nepřešli , "carismus" trvá. Pusťte si oficiální video , jak VVP přichází...(odkudsi v Kremlu kamsi v Kremlu ). 10 m vysoké sály , zlacené ( zlaté) kliky na obrovský dveřích a Jeho Veličenstvo kráčí.....a kráčí...a kráčí...

Při projevu o nezachytitelné jaderné raketě kamera švenkuje po rozzářených obličejích s nadzemsky blaženým výrazem. Velice to připomíná záběry ze severní Korey nebo sjezdů NSDAP v Norimberku....;-(

Mno , při vší té bídě buďme rádi , že jsme rádi za MZ. Aspoň jsem neviděl nikoho , jak obdivuje výkony našeho pp u korunovačních klenotů či při člunkování...;-D

11 1
možnosti
JM

S Vámi vlastně souhlas. Jenže - třeba ten alkoholismus je hodně důsledkem vlády Stalina a 2. Světové války. Nemám to ze své hlavy - četl jsem to, bohužel alkoholismus se přenáší z rodičů i na potomky. Ale divíte se jim ? Co museli prožít ? Na rozdíl od našeho roku 1938 či 1948, kdy šlo o selhání našich elit, resp. jelit ( jasně, moc šancí nebylo ani v jednom případě, ale ani nikdo nic nezkusil ). VŘSR byla pučem, o kterém zpočátku téměř nikdo nevěděl, pak to přerostlo v občanskou válku, kde si obě strany nemají moc co vyčítat. Já se přiznám, že pokud bych od roku 1917 do nejméně roku 1956 žil tak, že já i moje rodina může každou hodinou přijít o život, tak bych chlastal taky. Normální člověk ten strašně dlouho trvající strach neměl šanci ustát.

Jinak bych trochu polemizoval - nešťatný národ. Ono asi jak kdo. Možná je chudý zemědělec někde na Urale šťastnější než náš manager beroucí 200.000 Kč měsíčně. Je to otázka priorit. A zas tak nevzdělaný ten národ není, to je spíše klišé. Třeba vařím z vody, protože mě to říkal kamarád, takže nemůžu potvrdit.

Kamarád své nové kamarádce v USA ( vysokoškolačka ), položil 2 otázky. S kým sousedí USA na jihu ?- odpověd byla Brazílie. A pak - kdo vyhrál 2. Světovou válku ? Odpověd byla Japonsko....

3 1
možnosti
ZJ

Škoda, že jste nejspíše koukal na ČT, kde asi neinformovali o tom, že projev prezidenta Putina měl několik částí a vy jste z toho pochopil, že mluvil jen o nové zbrani. Zkuste sehnat překladatele a pusťte si na internetu celý projev, odhoďte zaujatost a jestli jste schopen zkuste nad těmi slovy přemýšlet než napíšete zase nějakou blbost, kterou po někom papouškujete.

7 6
možnosti
MV

Je jedno, jakou část projevu posloucháte, když v jedné z nich de facto Putin poukazuje na vojenskou sílu.

7 5
možnosti
Foto

Přesně tak, Tomáši. Raketa, která je schopná zasáhnout jakékoliv místo na jižní polokouli. Typická obranná zbraň. :-D Ono vůbec, když člověk sleduje ty Putinovy metody, tak mu to připadá, že se učí jezdit ke Kimovi. Ten má přece jenom s tím diktátorstvím větší zkušenosti.

13 9
možnosti
Foto

Útok je nejlepší obranou. Chceš-li mír, připravuj válku.

3 1
možnosti
Foto

Jenom krátce: Před pár dny americký prezident Donald Trump sdělil veřejnosti, že USA budou vždy tou nejsilnější jadernou mocností. O tom se ale autor asi nedoslechl. Patrně nemá CNN a podle svých vlastních slov neumí anglicky.

13 5
možnosti
JB

A co nám tím chcete říct? Amerika na to jaksi narozdíl od Ruska má - tam platí stále Reaganova věta Rusko bude buď jíst nebo zbrojit - Amerika zvládne oboje.

13 0
možnosti
Foto

Hlavně že všechny členské státy NATO uznávají plně stávající hranice Ruska a jeho sféry vlivu. Až se tak stane, Rusko se nebude cítit být ohrožené.

3 7
možnosti
Foto

Určitě narážíte na Krym. A já se ptám: lze takový blábol vůbec komentovat?

13 2
možnosti
  • Počet článků 1310
  • Celková karma 33,89
  • Průměrná čtenost 3002x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.