Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Souhlasím s Vámi, vláda v demisi by měla být vládou udržovací. Ale dnes již nevěřím v to, že Babiš rozhovory o koalici či podpoře vlády myslí vážně. Tím, jaké dělá kroky si připravuje pozici pro předčasné volby. Předpokládám, že počítá s tím, že po předčasných volbách, až TOP 09 a STAN nebudou v PS zastoupeny, bude mít daleko lepší pozici pro vyjednávání s ČSSD i KDU. On by sice teď mohl pohodlně vládnou s podporou KSČM a SPD, ale to by na něj vrhalo špatné světlo v zahraničí. On je pouze využívá a po předčasných volbách ho již zajímat nebudou, a to i proto, že jim přetáhne část voličů a tudíž nebudou mít v PS takovou sílu. Prostě to berte tak, že jeho vládnutí je takovou předvolební kampaní. V tom duchu se budou kroky této vlády v demisi ubírat.

7 2
možnosti
Foto

Staré lidové přísloví, a to platné obecně, a nejen o politice, praví: ,,o blbého nezavadíš".Ostatní je jen nářek převozníků, kteří překombinovali, a tak převezli sami sebe. Ale i to platí obecně, jistě tedy i v politice;-)

4 1
možnosti
Foto

Kdyby existovala progresivní daň z příjmů, tak bych byl fandou jednotné sazby DPH. Ale pokud musí DPH musí zohledňovat sociální aspekty zdanění, tedy aby příliš tvrdě nedopadala na ty nejchudší, tak to začíná být trochu jiné kafe.

3 1
možnosti
Foto

Ano, i to by mohlo být cestou. Tedy snad. Ovšem ono ,,kdyby", tedy cosi jako udržení rovnováhy systému, tam hraje dosti podstatnou roli.

2 0
možnosti
AL

Logika článku:

--------------------

Jó pane, já vám ty dveře jen přidrátuju, aby vám to tak trochu drželo. Víte, jsem ve výpovědní době, tak ani víc dělat nemůžu.

To by mě šéfové z TOP 09 vynadali, že beru plný plat a makám poctivě.

.

:-)

5 1
možnosti
AL

Z článku:

---------------

Vládo v demisi, dodávám. Ta by měla být taková jen udržovací, zajišťující chod země. Pak by si svůj plat zasloužila.

Ale místo toho máme už pět měsíců po volbách stále vládu v demisi a vláda to rozjela ve velkém.

--------------

Jaký zákon nebo bod ústavy porušila (je) už vážený autor pravděpodobně nestihl zdělit. Možná také proto, že žádný porušen nebyl.

Ale to u takových článků bývá obvyklé.

:-)

8 2
možnosti
NM

...tak trochu mi to připomíná starý dobrý fór o nahlášeném požáru domku " udržujte požár,nehaste přijedeme asi tak do tří hodin";-D;-D

8 1
možnosti
Foto

;-D Na údržbu jsou údržbáři. Na vládnutí vlády. A i vláda v demisi. atˇ jí vedl, či vede kdokoli, vč. třeba i vlády ..úřednické", je stále vládou, tedy mocí výkonnou. Nemusí se to líbit, ba nemusí se s tím ani souhlasit, ba se dá i ,,spontánně" demonstrovat, ale to je asi tak všechno;-) Je zde jistě i ,,jiná varianta. BEZVLÁDÍ. Pak by se jistě opět našlo dost těch, kteří by se vlády chopili. A rádi:-P

5 11
možnosti
Foto

Hm. A něco k věci by bylo?

5 1
možnosti
AL

Z článku:

---------------

Půvabné je vyjádření premiéra vlády bez důvěry parlamentu, že ředitel GIBS musí být odvolán pro ztrátu důvěry.

------------------------

Chápu, nemáte informace, tak píšete. Počkejte si dva až pět dnů a dočtete o panu řediteli dokonce i na iDNES a bude to vysílat i televize.

2 6
možnosti
LH

4 sazby DPH? Těch 10 procent jste vzal kde?

1 1
možnosti
AL

Z článku:

------------

Vládo v demisi, dodávám. Ta by měla být taková jen udržovací, zajišťující chod země. Pak by si svůj plat zasloužila.

---------------------------

Neuvěřitelný pohled. Vláda nemá moc pracovat, jen tak lehce udržovat zemi v chodu, pak by si svůj plat zasloužila.

To je jak za socialismu, každý "makal", bral plat a efektivita nikde.

Tak tomu říkám názor.

:-)R^

2 11
možnosti
Foto

Vy si fakt myslíte, že vláda bez důvěry parlamentu má přijímat rozhodnutí, která ovlivní ekonomiku na léta, možná i desetiletí dopředu?

Tak tomu říkám uvažování.

:-)R^

10 0
možnosti
  • Počet článků 1310
  • Celková karma 33,77
  • Průměrná čtenost 3002x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.