Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Máte pravdu a ode mě karmu. Potíž je v tom, že doprava (silniční i železniční) u nás, ať se na ni podíváte z kteréhokoli úhlu, je jeden velký malér. Naštvaní jsou všichni a spokojený není nikdo. Bylo by potřeba řešit všechno naráz, protože všechno je zanedbané, ale to také nejde a ani se k nějakému radikálnímu řešení neschyluje.

2 0
možnosti
Foto

Kdyby jen s návěsem, oni jsou schopní couvat na centimetry i s vlekem. To nepochopím nikdy! 8-o

Pokud jde o přestávky, není to úplně správně, protože když ho bolí hlava nebo je unavený, musí jet, aby využil čas k jízdě.

A ta nenávist ke kamionům i obecně k dopravě je neuvěřitelná, většina lidí chce v supermarketech širokou paletu zboží a přitom nechápe, že to tam musí někdo dopravit. Při dopravě po železnici se stane, že jogurty i banány vystoupí z vlaku samy a jahody s bramborami vytečou cestou. Kamionová doprava je navzdory státním opatřením pořád rychlá a flexibilní.

2 0
možnosti

Ve skutečnosti se s kamionem a náklaďákem obecně couvá daleko lépe. Je to hranatý a má to přesné obrysy. Musíme ale rozlišovat mezi vlekem pevným, jež se chová taky jako návěs a vlekem s otočnou ojí, s kterým dovedou couvat opravdu už mistři, které obdivuji i já:)

1 0
možnosti
Foto

On Vám ke krámku v centru města nezajede ani kamion ;-) Prostě nesmí.

0 0
možnosti

Autor článku v podstatě popsal problém kamionové dopravy objektivně, ale ve své obhajobě náročnosti práce řidičů kamionů pozapomněl na to, že někteří z nich po pracném nastavení zpětných zrcátek si na silnici čtou noviny nebo sledují televizi ......

3 2
možnosti
Foto

Osobní železniční doprava nemá s tou nákladní absolutně nic společného. Mně se líbí model Švýcarska. Tam veškeré přepravy, které jen projíždí přes Švýcarsko jsou vedeny po železnici. Kamiony po silnicích jezdí jen ve vnitrostátním režimu.

4 0
možnosti

Ano, systém RO-LA, kdy kamiony najíždějí na vlak, by byl šikovným řešením pro tranzitní dopravu. Jízda kamionem pouze v cílové zemi a vnitro. Kromě Švýcarska myslím funguje i v Rakousku

3 0
možnosti

Doprava je krví konzumní společnosti a konzumní společnost je krysa, která si užírá vlastní nohy, když se takto staví k dopravě. Takto to vnímáte jako řidič kamionu. Jako řidiči osobáku nebo dodávky vám samozřejmě všude překážejí, způsobují nehody(na D1 prakticky každý den zprávy o převráceném kamionu), protože když musí dělat zákonem stanovenou přestávku, tak se jim zrovna spát nechce, dispečeři je stresují nesmyslnými hodinokilometry atd.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS