Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Když byli v Afghánistánu Sověti, tak Američani podporovali mudžahedini a pak od nich museli zpět vykupovat rakety Stinger. No a teď je to zase naopak.

2 0
možnosti
Foto

Dávám karmu, Tomáši, ale stejně bych raději počkala, až to nechá prošetřit potměšilý stařík Zeman, abyste tomu Rusku náhodou nekřivdil ;-)

5 1
možnosti
Foto

Ono by ani nebylo divu, když se vezme, že v roce 2005 se Rusko stalo přidruženým členem OIC (Organizace islámské konference – „Organizace islámských států“) s deklarovaným zájmem o co nejrychlejší přijetí. Moskva je dnes největší muslimské město v Evropě (nepočítáme-li Istanbul), jen v samotné Moskvě je dnes více muslimů jako v celé Velké Británii. Podle sčítání lidu z roku 2002 bylo v Moskvě 400 000 muslimů.

3 0
možnosti
Foto

Vy nevíte, pane Flaško, že Rusové schválně vysílají tyto dezinformace, aby zmátli zahraniční špiuony?

2 3
možnosti

Ruská politika je jednoduchá. V Sýrii mýtí Islamisty - akce se jmenuje přístav Tartús. Kotvili jsme zde za otce - pomůžeme i synovi. Referendum na Krymu se zase jmenuje - Sevastopol. Na kotvení Černomořské flotily, jsme platili Ukrajině nájemné - hle, již zadarmo ! Cílem ruského partnerství s Tálibánem není boj proti terorismu, nýbrž destabilizace - například, afghánské vlády a činnosti NATO. Pochotelně pak výhodnost vlastního postavení a pozic. Není na tom nic neznámého - divného. Snad malé znaménko plus, že si k tomu najímají i vlastní Žoldáky na dovolené. Ti se pak z ozdravného pobytu jaksi domů nevracejí - nebo se i objevují různě ! ... :-)

10 0
možnosti

J66o70s59e26f 71N42i16k28l

29. 3. 2018 18:50

...také jsem ten článek četl...Cituji jen jednu větu..." v zahraničních mediích se již několik let objevují informace o podpoře, kterou prý Moskva povstalcům poskytuje"...dost mi tav vadí to spojení "kterou prý Moskva"....

3 1
možnosti

J52o58s14e45f 12N46i78k69l

29. 3. 2018 18:28

...Pane Flaško, mám dojem, že rozhor amerického novináře s Kabulovem, který v článku uvádíte, bude poměrně dost starý ...

3 1
možnosti

J65o22s27e18f 13N26i78k94l

29. 3. 2018 18:06

Kterého Kabulova myslíte?....že by to nebyl Zair ale Zamir Kabulov ?

3 1
možnosti

P75e36t69r 13P95o95l79á25k

29. 3. 2018 17:25

Pane Flasko, s Talibanem udrzuje styky take kabulska vlada a pravidelne s nim jedna. To same USA. Nesmite to ale brat tak, ze jsou to nejake pratelske party, ci caje o pate. Vubec me neprekvapuje, ze s nim udrzuji styky i Rusove, protoze se staci kouknout do mapy a hned vedle Afghanistanu lezi nekolik zemi, kde maji Rusove sve zajmy. Mimochodem, muslimskych zemi. A Taliban, stejne jako Al-Kajda verbuji i v techto statech. Videl jste nekdy narodnostni slozeni Afghanistanu? Zkuste se na to nekdy podivat, treba vam mnohe dojde. ;-)

6 1
možnosti

Ještě v loni rusák jakékoli kontakty s Talibanem zásadně odmítral. Ale pomoc ruských vojáků je jedním z důvodů, proč Taliban dokázal ovládnout část severoafghánské provincie Kunduz včetně úseku státní hranice s Tádžikistánem.Moskva tvrdí, že Taliban je nutný spojenec v boji s Islámským státem, který se snaží zabydlet se v Afghánistánu.

Samotné hnutí Taliban v Afghánistánu ale neskrývá, že jeho hlavním cílem je svrhnout současný proamerický režim a vytvořit nezávislý stát. Ten by se nejspíš jen málo odlišoval od toho, co představuje tzv. Islámský stát.

5 0
možnosti

Není tento článek zmenšenou a ne moc podařenou kopii článku?: Rusové přiznali kontakty s Talibanem. Západ je viní z jeho podpory

Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/afghanistan-taliban-rusko-moskva-podpora-kontakty-f8a-/zahranicni.aspx?c=A180329_140952_zahranicni_aha

------------------------------------------------------------

A to je škoda, já se už těšil, že si přečtu nějakou autorovou vlastní myšlenku ............................................... a zase nic.

Možná snad příště.

:-)

3 4
možnosti

Vlastni myslenky jsou v pripade temat uvedenych na seznamu EU nepripustne. Povoluje se toliko bezbreha duvera v napsane. Zvyk pak tezko zlomit, i kdyz se jedna o rezonanci s EU a NATO.

2 3
možnosti
  • Počet článků 1309
  • Celková karma 34,31
  • Průměrná čtenost 3004x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.