Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J72i95r64i 18P47r85a79j36z

12. 4. 2018 7:54

To moc hurá není. Protože sice nedosáhnout všichni, ale v dalších zemích to jede dál a tím ztrácíme my výhodu vůči dalším zemím. Jasně , že tu nechci řešit přidanou hodnotu. Pokud by se dotace zrušili v celé EU tak pak ok, jinak ne.

0 1
možnosti
MS

Proč by to měli rušit těm, kteří mají projekty v pořádku ? 8-o

0 0
možnosti
Foto

Souhlasím s Vámi. Na toto téma jsem již před dvěma lety napsal podobný článek https://pavelsobotka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=498782

1 0
možnosti
JF

Otázka je proč nebudou? Pravděpodobně Brusel nemá peníze - Brexit znamená i odchod velkého donora do rozpočtu EU. Díky odchodu Anglie z EU se jaksi změní struktura příjemců (z) a plátců do Bruselské kasy. Prakticky asi tak, že se z ČR stává už jen plátce do rozpočtu a důvod se k tomu našel a je potřeba to jinak podat. Z těch 114 mld téměř polovina zůstala za nehty různým vykukům a pochybuji, že by se jen tak nechali odstavit od tohoto pohodlného příjmu. Už jen čekám kdo opět vytáhne Čapí hnízdo v této souvislosti :-)

1 0
možnosti
MT

No konecne ! Ted uz jen zastavit platby do EU a bude to dokonale.

2 0
možnosti
JS

Ony ty dotace funguji take jinak. Nechcete migranty? Nedostanete dotace a zaplatite pokutu. Tomu se v civilizovane spolecnosti rika vydirani.

4 0
možnosti
JZ

Gratuluji k vašemu nejlepšímu článku. Popravdě jsem si ze začátku myslel, že to myslíte ironicky, ale dobře to dopadlo:-)

2 0
možnosti
MB

Souhlas.

Jen bych polemizoval s tímto: "To centrum to udělá rozumně, že přidělí dotace a nechá na těch regionech (u nás Česká republika) jak s nimi naloží. A to je ten kámen úrazu."

To je takovéto dělení na moudré centrum a neschopné složky pod ním, které zprofanují bohulibý záměr. Takhle se v historii omlouvalo kde co (případně kde kdo). I komunismus (správná myšlenka, špatná realizace).

Prostě přílišná míra přerozdělování je v principu špatná ...protože dává prostor veškerému tomu zneužívání či nezodpovědnému šlendriánu.

Ano, určité dotace jsou a budou potřeba. Ale v rozumné (nezbytně nutné) míře.

Velkorysost, velikášství a nadšeně sebevědomé sociální inženýrství nejsou rozumné. A to je záležitost právě toho centra. Jaké centrum, taková realita. Nemá cenu se vymlouvat, že centrum to myslí a dělá dobře ...jen mu to kazí "ti dole".

1 0
možnosti
TB

Za to nemůže unie, že dává dotace do soukromého podnikání, které dovedou jen ničit konkurenceschopnost? Jakmile cokoli dokáže někdo komerčně provozovat bez dotací, tak tam dotace jednoduše nepatří.

3 0
možnosti
VV

To budou socani a jejich kamaradi smutni. Ale i ODS je za oposmlouvy silne odchylovala.

2 0
možnosti
MS

Souhlas R^ Ze svého okolí vím o několika dotovaných penziónech, které regionu nic nepřinesly, akorát majitelé ušetřili pěkný balík. :-P

3 0
možnosti
  • Počet článků 1309
  • Celková karma 34,22
  • Průměrná čtenost 3004x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.